Czesc Dziewczyny , ja po badaniach z wczoraj mam pare wiadomosci , ktore mnie martwia i mam skierowanie na amniopunkcje . Badanie w 15 tyg bylo ok , tylko hiperechogenne ognisko w lewej komorze przy prawidlowym sercu. poczytalam ze sie wchlania . Teraz 20 tyg i poj. sie torbielki splotow naczyniowkowych w glowce plus poszerzone ale raczej na granicy jeszcze normy miedniczki nerkowe ( jedna 5mm, druga 5,2mm ) .Wszystko to podobno sie wchlania ale lekarke martwi fakt wystepowania tego na raz. Wszystkie badania prenatalne pappa , usg w 13 tyg , bialko afp sa prawidlowe . Nifty moga nie pokazac anomalii w dna , tylko kariotyp moze cos wykluczyc lub potwierdzic . stwierdzila tez ze nie chodzi o wady typu trisomia , ale moze byc jakas mutacja . Licze ze jednak wszystko bedzie ok. Nie wiem moze , ktos moze tu na forum mial taka sytuacje? Pamietam ze ktoras z dziewczyn pisala o torbielkach w glowce tylko nie pamietam kto? Amniopunkcja bedzie pewnie po swietach a wyniki podobno nawet za 3 dni. Nie boje sie tego zabiegu bo mialam przy pierwszym dziecku, ale jednak jest strach o wynik . Trzymajcie kciuki prosze za mojego chlopczyka !!!