reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Już po wizycie...więc narazie nie ma pęcherzyka bo tp za wcześnie. Według lekarza beta dobra. Za tydzień na być widać pecherzyk. Tylko że wszystkie hormony sa do du... leków tyle co przy in vitro. A na dodatek endykrynologa muszę na gwalt znaleźć . TSH 4.23 :( progresteron tylko 13.17 i układ krzepnięcia też zły...

reklama
Ja też bardzo się cieszę! Skoro mi się udało to Wam też się uda teraz!;););)
Mam taką nadzieję. Trochę wyluzowałam, odcięłam się od tego tematu i już się nie nakręcam. Co prawda nie mam takich przeżyć jak dziewczyny tutaj i dopiero miałam 2 podejścia do transferów ale mimo to czuję się nieźle przeczołgana. Liczę, że trzecie podejście będzie udane a ja podejdę do niego spokojnie i rozsądnie.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ooooo. A co to za badanie pod kątem aberracji???? Nikt mi tego nie proponował i nigdy nie słyszałam, tak to już dawno miałabym je zrobione :/... Bo to chodzi nie o badanie pgs i pgd? Bo to już badanie zarodków.
Chciakam zrobic inhibine B, ale lekarz z Invimedu nawet to odradził, mówi, ze od tego badania już się odchodzi :/. Czuję, ze będziesz moją skarbnicą wiedzy wszelakiej.
Takie badanie mojej komórki na bank wiele by wyjaśniło :/.
Wlasnie o te badania chodzi ,mozliwe ze wszystkie cos maja i po implantacji przestaja sie dzielic.

Znów dziś ja zaczynam :-) mamy już 9cm, dzidziuś zdrowy, wszystko dobrze, tylko jak chcieliśmy zobaczyć czy nie ma jakiegoś siusiaka to ktoś bardzo mocno skrzyżował długie nóżki i nie chciał pokazać :-D
Super! Niech róśnie zrdowo dalej. [emoji6] Nasz kropek albo kropka też nie chcę jeszcze się przedstawić ale liczę że może w piątek...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Już po wizycie...więc narazie nie ma pęcherzyka bo tp za wcześnie. Według lekarza beta dobra. Za tydzień na być widać pecherzyk. Tylko że wszystkie hormony sa do du... leków tyle co przy in vitro. A na dodatek endykrynologa muszę na gwalt znaleźć . TSH 4.23 :( progresteron tylko 13.17 i układ krzepnięcia też zły...
kochana a masz jakiś euthyrox w domu albo ktoś znajomy może ma? mogłabyś zapodać dawkę 50mg od razu i wtedy znajdziesz na spokojnie endo. Będzie dobrze. Co do ilości leków, no trudno jak trzeba łykac to trzeba. W każdej sytuacji postaraj się znaleźć jakiegoś pozytywa - nie dość że podejście darmowe to jeszcze wcześniej ;) normalnie musiałabyś czekać jeszcze kilka dni do wizyty w klinice a ty już w ciąży jesteś ;) trzymamy kciuki :*

kochana a masz jakiś euthyrox w domu albo ktoś znajomy może ma? mogłabyś zapodać dawkę 50mg od razu i wtedy znajdziesz na spokojnie endo. Będzie dobrze. Co do ilości leków, no trudno jak trzeba łykac to trzeba. W każdej sytuacji postaraj się znaleźć jakiegoś pozytywa - nie dość że podejście darmowe to jeszcze wcześniej ;) normalnie musiałabyś czekać jeszcze kilka dni do wizyty w klinice a ty już w ciąży jesteś ;) trzymamy kciuki :*
Musi być dobrze. Leki będę grzecznie brała a co będzie dalej to zobaczymy. A i jeszcze mam małego krwiaka więc leżeć trzeba !! Nie mam skąd wziąć tego lęku, mam znajomą aptekarke i pewnie by mi go dala ale wolałabym chyba sama tego nie brać...boję się ze zaszkodze malenstwu....

Super! Niech róśnie zrdowo dalej. [emoji6] Nasz kropek albo kropka też nie chcę jeszcze się przedstawić ale liczę że może w piątek...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma nic ważniejszego niż Jego/Jej zdrowie :-) śmieję się, że mój wstydniś nie chciał się pokazać, bo wyjątkowo na dzisiejszej wizycie nie było tatusia, a On się smucił, że Ja poznam płeć bez niego hah więc grzeczne dziecko posłuchało go :-D

Musi być dobrze. Leki będę grzecznie brała a co będzie dalej to zobaczymy. A i jeszcze mam małego krwiaka więc leżeć trzeba !! Nie mam skąd wziąć tego lęku, mam znajomą aptekarke i pewnie by mi go dala ale wolałabym chyba sama tego nie brać...boję się ze zaszkodze malenstwu....
Nie zaszkodzisz. Przy takim tsh możesz spokojnie taką dawkę wziąć i potem skontrolować np za tydzień. Moja bratowa (ta z tym rekordowym tsh w pierwszej ciąży - ponad 26) w drugiej ciąży łykała euthyrox 180 aż. Mi przy wyniku 3,39 dr zapisał od razu dawkę 37,5.

reklama
Mam taką nadzieję. Trochę wyluzowałam, odcięłam się od tego tematu i już się nie nakręcam. Co prawda nie mam takich przeżyć jak dziewczyny tutaj i dopiero miałam 2 podejścia do transferów ale mimo to czuję się nieźle przeczołgana. Liczę, że trzecie podejście będzie udane a ja podejdę do niego spokojnie i rozsądnie.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
To dobrze, że podchodzisz bez spiny do kolejnego podejścia! U mnie właśnie tak było za tym trzecim razem i efekty już widać ;)

Do góry