reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
a kiedy najlepiej wykonać betę??? w zaleceniach ma 14 dni punkcji jajników
raczej nie sugeruj się datą punkcji tylko tym, kiedy był transfer. Jeśli miałaś blastocystę 3cc jak pisałaś to myślę że 7-8dni po transferze powinno coś wyjść. Jeśli nie wyjdzie to za 2-3dni trzeba jeszcze powtórzyć :)

Ostatnia edycja:
a kiedy najlepiej wykonać betę??? w zaleceniach ma 14 dni punkcji jajników
Zależy co dla ciebie ważne. Ja chcę wiedzieć nawet jeśli beta lekko skoczy i zaraz spadnie. Chcę wiedziec czy była jakakolwiek inplantacja. Bety zawsze robię w 7 dpt blastki czyli to co u ciebie 12 dpt. Ale jeśli interesowało by mnie cię tylko czy się udało czy nie to robiła bym pare dni pozniej. Tak z 16 dni po punkcji. I jak by wyszła <1 to bym nawet nie powtarzała.

raczej nie sugeruj się datą punkcji tylko tym, kiedy był transfer. Jeśli miałaś blastocystę 3cc jak pisałaś to myślę że 7-8dni po transferze powinno coś wyjść. Jeśli nie wyjdzie to za 2-3dni trzeba jeszcze powtórzyć :)

Ja transfer miałam w pon (komórka 3dniowa), test apteczny zrobiłam w następny czwartek (wynik był negatywny) i tego samego dnia zrobiłam betę - 120. Więc po 11 dniach już dużo wychodzi we krwi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde nie msm pojęcia ale nie ma w jakims szpitalu dermatologa??

Wiesz co jak byłam u dermatologa -bo często jeszcze mam takie ogniskowe czerwone plamy składające się z malych kropek-to zgoniła to na stres....
I przepisała maść na komary:(
Ja to chyba nie mam szczęścia do lekarzy :(

Wiesz co jak byłam u dermatologa -bo często jeszcze mam takie ogniskowe czerwone plamy składające się z malych kropek-to zgoniła to na stres....
A gdzie? Może na skroniach, skórze głowy, przy brwiach i np pod piersiami?

reklama
Ja bym kombinowala i udala sie prywatnie do dermatologa. W ciazy moga sie zdazyc różne wysypki a wien bo przegladalam mase stron gdy mnie w 7tc obsypalo i chcialam odciagnac od siebie mysl ze to ospa a i tak potem wyladowalam u lekarza ale jak to ma jeszcze z,zoladkiem powiazanie... sprobuj moze uda ci sie wcisnac do lekarza jsk powiesz ze w ciazy jestes

Do góry