reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Trzeba żartować , aby nie zwariować - u mnie po teście ciaży nie było ,a nadwaga i owszem :hmm: po następnym transferze jak nie wyjdzie - proszę przypomnijcie mi to
Screenshot_2018-03-17-12-50-40-1.png
;)

Załączniki

• Screenshot_2018-03-17-12-50-40-1.png
    81,1 KB · Wyświetleń: 700
reklama
Dziewczyny jak myslicie przy krwiakach lezec czy nie lezec ? Jeden z lekazy powiedzial mi ze ze nie musze tylko sie oszczedzac a drugi ze lezec i mam dylemat. Robie podyplomowke i na weekend za tydzien czeka mnie siedzene 8h w lawce no oczywiscie z przerwami. I nie wiem co robic. W tygodniu lerze wstaje tylko do wc i ewentualnie zrobic jesc. Czasem wstawic pranie. Dodam ze jak zlapie mnie bol to jest bol i plamienie ale mam to od poczatku przez tego ktwiaka wiec juz nie panikuje. Nie wiem poprostu czy jechac na zjazd
Ja osobiscie bym nie jechała

Ale jaja. Na Discovery leci właśnie program in vitro i jest tam babka, której przetransferowali 2 zarodki. Jeden się ewakuował a drugi podzielił na 3:biggrin2:
Ps. Nawet w Rosji mają refundację, a to niby u nas cywilizacja :szok:
Oglądałam [emoji173] śliczne zdrowe 3 jednojajowe dziewczynki[emoji7] płakałam...

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, mam pytanie odnośnie leków. W poniedziałek kończy mi się lutinus i tu pytanie, czy można go zastąpić luteiną dopochwową? U mnie w mieście lutinus jest za 230 zł [emoji33]starcza mi go na tydzień, a do 12 tygodnia trzeba przyjmować. Czy Wy po transferze zmieniałyście leki, a nawet ich dawkowanie? Czy ten lutinus jest faktycznie nie do zastąpienia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) czy wiecie jakie labolatoria robią badania gdzie wyniki są najszybciej ? Najbliżej mam Vitalabo,Bruss i jeszcze jakies tylko nazw nie kojarze

Hej dziewczyny :) czy wiecie jakie labolatoria robią badania gdzie wyniki są najszybciej ? Najbliżej mam Vitalabo,Bruss i jeszcze jakies tylko nazw nie kojarze
Jesli znajdziesz punkt pobran przy laboratorium to bedzie najszybciej. Ja robie w diagnostyce w szpitalu gdzie jest labo i wynik mam szybciutko, po 1,5-2h :)

Hej, mam pytanie odnośnie leków. W poniedziałek kończy mi się lutinus i tu pytanie, czy można go zastąpić luteiną dopochwową? U mnie w mieście lutinus jest za 230 zł [emoji33]starcza mi go na tydzień, a do 12 tygodnia trzeba przyjmować. Czy Wy po transferze zmieniałyście leki, a nawet ich dawkowanie? Czy ten lutinus jest faktycznie nie do zastąpienia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Lutinusa mozna zastapic urtrogestanem (czeski odpowiednik) ja go biore, trzeba jechac po niego do czech ale sie oplaca gdyz cena za 1 opakowanie to ok 30 zl po przeliczeniu na zł.
Recepte mam normalnie ze swojej kliniki i jexnorazowo dostalam recepte na 6 opakowan.
Moj lekarz mowil, ze to jszt to samo co lutinus (tak samo dobre).
Jest jeszcze nasza luteina ale z tego co wiem ma gorsza przysfajalnosc i podrazniac moze flatego lekarze wola lutinusa.

reklama
Do góry