reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam sprawę. Może któraś z Was się orientuje jak to załatwić , jak wiecie pracuje w przedszkolu i jest tam sytuacja na która się patrzeć nie mogę.... i mówię dość najwyżej stracę pracę. Jest jedną mama która sama wychowuje dzieci i potrafi odebrać dziecko pod wpływem alkoholu z przedszkola...ja jako pomoc a nie nauczyciel prowadzący nie mam prawa głosu. Ale nie mogę na to patrzeć...a dzisiaj słyszałam jak ta mama uderzyła dziecko...poradzcie mi co robić ???

Masz dostęp do danych tego malucha to podkradnij adres i naslij anonimowo MOPS. Zareagują błyskawicznie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam dziś na becie, a ze była 17.50 a do 18 pobierają krew to pani mi powiedziała żebym nie robiła teraz bety bo największy poziom jest rano, na co jej odpowiedziałam, ze mi zależy na najniższym poziomie, pani się zamknęła i skierowała do pobrania :)
Nigdy wcześniej nie myślałam ze będę się cieszyła jak beta będzie wynosiła 0 i dopytywała kiedy dostanę wreszcie okres...
widzę ze dobra passa jest tu na forum, trzymam niezmiennie kciuki za Was wszystkie i mam nadzieje ze powoli będę do Was dołączać razem z innymi dziewczynami i wysokimi betami :)

Ehh, no ja też początkiem października nie mogłam sie doczekać aż zacznie spadać :(
A te babiszony w labach czasem mogłyby się powstrzymać od komentarzy. Jak kiedyś byłam na wymazach to tez się dopytywała na co po co, przed jakimż to zabiegiem itp... :oo:
A ostatnio uczyła się na mnie jakaś młoda dziewczynka, a ta która ją szkoliła też niezła aparatka:p "Zobacz jaką pani ma wąziutką pochwę! OO a tam w środku widzisz szyjeczkę?! Bo ja widzę! Ja widzę!!!" W sumie zamiast się wstydzić czy coś to myślałam że padnę ze śmiechu :laugh2:

Przeczytałam internet oczywiście, jednym z czynników sprzyjającym jest inv, ale może się zdarzyć każdemu. Odpoczywam, leżę jak ostatni leń, czego nie lubię, ale to i tak może się skończyć w szpitalu..
Miałam identycznie, na polówkowym to usłyszałam. Łożysko dosłownie 5mm od ujścia szyjki. Zakaz dzwigania, seksu itd. Za 3tyg kontrola. I co podniosło się najpierw do ponad 1cm a potem poszło. Lekarz mi tłumaczył, że do 26 tyg może się podnieść bo rosnąca macica podciągnie łożysko.

Masz dostęp do danych tego malucha to podkradnij adres i naslij anonimowo MOPS. Zareagują błyskawicznie .

Popieram [emoji1303]tez kiedyś anonimy 2 wysłałam do MOPS na sąsiadów którzy dosłownie przetrzymywali dzieciaka w domu. Patologia straszna! Wiem, że po 1 wizycie nic to nie dało ty wysłałam jeszcze jeden i nastraszylam pracowników tegoż urzędu, że jeżeli nic nie wskurają to zajmie się cal sprawa rzecznik praw dziecka. Pomogło [emoji5]co prawda patologii nie wytępisz ale jakiś postęp jest. Użalał się pózniej sąsiad do kogoś z klatki, że MOPS ich straszy że im dziecko zabiorą i że to ktoś z sąsiadów doniósł na nich [emoji5]także śmiało działaj [emoji1320]

Przeczytałam internet oczywiście, jednym z czynników sprzyjającym jest inv, ale może się zdarzyć każdemu. Odpoczywam, leżę jak ostatni leń, czego nie lubię, ale to i tak może się skończyć w szpitalu..
Mam nadzieję, że w szpitalu to się skończy ale za jakieś 16-18 tygodni :* I będzie to szczęśliwe zakończenie! :) Trzymam kciuki, tak mało piszesz o sobie - dawaj znać na bieżąco, często o Tobie myślę, ale po całym dniu w pracy czasem ciężko ogarnąć co się miało na myśli za dnia ;)

Miałam identycznie, na polówkowym to usłyszałam. Łożysko dosłownie 5mm od ujścia szyjki. Zakaz dzwigania, seksu itd. Za 3tyg kontrola. I co podniosło się najpierw do ponad 1cm a potem poszło. Lekarz mi tłumaczył, że do 26 tyg może się podnieść bo rosnąca macica podciągnie łożysko.

Jejku, odrobinę nadziei mi to daje, tylko u mnie nie jest nawet milimetr od szyjki, a przykrywa szyjkę

Miałam się Was pytać ... czy któraś z Was ma wygięta macice ?? Bo ja mam przodozgieta i się zastanawiam czy to może coś skomplikować .

reklama
Ja w ciazy 2lata temu musialam lezec plackiem w lozku do 20tc tylko do toalety moglam wstawac bo mialam krew w macicy i tez marne szanse a nasz synus juz 16miesiecy ma

Do góry