Dzieki ale to nie do mnieDokladnie tak. Nic nie zakladaj z gory. Po wizycie i rozmowie z lekarzem w klinice bedziecie juz duzo wiecej wiedziec [emoji4] wczesniej w ktoryms poscie pisalam o diagnozie mojego M, z tego co widze ma gorsze wyniki niz Twoj (ma dwa przedrostki w nazwie choroby).
A nam lekarz powiedzial, ze dawca to ostatecznosc [emoji4]
Kochana trzymam kciuki!
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
anetka303
Fanka BB :)
U mnie koszt to ok 40 tys w sumie z lekami, dojazdami do kliniki i cala ta otoczka.Nie mówię ze jest najgorsze i pewnie w ostatecznosci się na nie zdecydujemy. My zadnego finansowania z UM niestety nie dostaniemy, będziemy musieli zapłacic wszystko z własnej kieszeni... no ale cóz, kasa zawsze się jakos znajdzie. Mogę zapytac ile Was wyszło invitro? Nie mniej jednak marzy mi się naturalna ciąza więc pytam czy ktos takowej się doczekał przy azoospermi...
[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017
anetka303
Kazda z nas staje/ stawala na glowie zeby zebrac pieniadze na procedure. Nie mialam najmniejszego dofinansowania, ciut pomogli moi rodzice, mielismy niewielkie oszczednosci, reszta to kredyt.Jestem przerazona.... do tej pory miałam nadzieję ze męza da się wyleczyc
bólu oraz przygotowań się nie boję. Jesteśmy z męzem twardzi i bardzo bardzo zzyci takze nie sądzę ze nas to porózni, wręcz odwrotnie. Cała sytuacja z azoospermia bardzo nas zblizyła.
Ale to koszty... matko skąd Ja mam wziąc takie sumy jeszcze dochodzi biopsja jąder...
Aguleczka29
Zależy u kogo...Ja w 11 tygodniu jak byłam u lekarza to mówił że dziewczynka a tydzien pózniej już na prenatalnych sie potwierdziło.i teraz 24 tydzień i bez zmianLekarz im podobno powiedzial ze za wczesnie... a to w 12tym tygodniu juz tak dobrze widac?
A to akurat pieknie trafilas bo moja tesciowa mnie namawiala na napro, poniewaz jej fryzjerka "tyle lat sie starala a dopiero specjalista od napro jej pomogl", dodam ze byla wtedy starsza ode mnie o dekade [emoji6]
Chodzilam do naprotechnologa 5 miesiecy..jedno mu musze przyznac. Patrzy na czlowieka dosc calosciowo. Jako jedyny po nic nie wskazujacych objawach wskazal na endometrioze i wyslal mnie na laparoskopie...I nie zapominajmy ze Kożuchowska tez zaszla dzieki napro
Ale niestety pomysly mu sie skonczyly kiedy pęcherzyki dalej nie pekaly a ani pregnyl ani ovitrelle nie pomagaly... probowal artrothecu w połączeniu z tevagrastimem (lekiem onkologicznym). O malo nie zeszlam z bolu i zatrucia wiec podziekowalam za eksperymenty.
anetka303
Moze to wyswiechtane ale jednak prawdziwe: ojcem jest ten, kto wychowal a nie ten kto dal nasienie (w taki czy inny sposob)Adopcyjne dziecko też nie będzie jego biologicznie. Ale oczywiście jeżeli mąż nie potrafiłby uznać dziecka żyjącego dzięki dawcy, to lepiej że mówi o tym teraz.
Mój na początku był zdołowany na myśl o takiej opcji, a teraz jest najszczęśliwszy na świecie, codziennie gada do brzucha i najchętniej by mnie przywiązał do łóżka żebym przypadkiem Bejbikowi krzywdy nie zrobiła
@nadziejaprzedewszystkim Ja nikogo nie zaatakowałam Jak dla mnie to obdarcie z intymności czy zastrzyki to nic przy efekcie Podejmując decyzję o in vitro świadomie wiedziałam że to nie wizyty u kosmetyczki (finansowo i psychicznie). Decyzja o tej metodzie pojawiła się z potrzeby bycia matką, mimo tego że mam ukończone szkolenie adopcyjne. Wiem, że w razie czego do ośrodka mam powrót ale obiecałam sobie że spróbuję ostatni raz mieć swoje dziecko i spróbowałam. Żadnej złotówki wydanej czy na zastrzyk czy na wizytę nie żałuję. Uważam, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Jeśli partner jest świadomy i dojrzały emocjonalnie to uważam że in vitro niczego nie zmienia. My między sobą i w rodzinie mówimy o ciąży a nie o ciąży z in vitro. Bo czym ona się różni? Z punktu widzenia nas jako przyszłych rodziców - niczym.
Popieram I jedna I druga
Mądrze gadają-polac im!
chlopkers
[emoji6]Dzieki ale to nie do mnie
anetka303
Z zona po bozemu (pod kolderka, przy zgaszonym swietle, tylko w celach reprodukcyjnych [emoji23]) a na boku ze dwie dupy ktore pukane sa na wszelkie mozliwe sposoby. W kosciele siedza w pierwszym rzedzie ale jak o 11 konczy sie msza to wyscig do biedronki, przy okazji trzeba obgadac sasiadke albo i dwie. Aaaa i zone trzepnac bo znowu rosol przesolila....ehh ta obludaDokładnie tak . Dziwi mnie tylko to ze nikt z nich nie postawi się w naszej sytuacji . Przecież każde dziecko tak naprawdę jest spełnianiem czyjegoś marzenia , czy poczęte naturalnie czy tez nie , wiec dlaczego to my jesteśmy nazwani samolubami ? Brak mi słów . Nie czytam już żadnych katolickich tekstów nie słucham . Jestem pewna ze każdy postąpił by tak samo gdyby nie miał innego wyjscia . Ja tam swoje dziecko „ ze szkiełka „ będę kochać tak samo a może nawet i mocniej niż Ci katolicy co to niby „wszystko po Bożemu”
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
KaIno
My kozystalismy z dawczyni , bylismy w Pradze , nie widzielismy zadnych zdjec bo w Czechach jest to w 100% anonimowe. Podaja wiek, wyksztalcenie , kolor oczu , wlosow i to wszystko. Nie wiem jak w Danii i Szwecji to wyglada, na pewno Biotex com z Ukrainy ma katalogi , USA , i jakas klinika w polsce tez kozystajaca z dziewczyn z Ukrainy. Odnosnie dawcy , nie mam pojecia nigdy nie byl potrzebny. Cenowo rozbierznosci sa potworne, kiedys sie tym w Pl w Invikcie dowiadywalam to zaczynalo sie od chyba 16 tys ( nie chce bredni tu pisac) w Pradze ceny od 4 tys euro do 6 tys , oczywiscie to nie wszystko.
Kwestia przemyslenia tematu i wyczerpania wszystkich mozliwosci na miejscu, ja to zrobilam po 3 latach bezskutecznej walki i nie zaluje niczego.[emoji173]️
Ja gdzieś wyczytałam ze niby ta z której my korzystamy , udostępnia . I pomyśleć ze jeszcze kilka lat temu ja chciałam oddać jajeczka a teraz może sama będę potrzebować .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: