reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej . Jestem po transferze , dostałam 2zarodki pan Doktor mówił ,że dobrej jakości :) jak wrócę do domu to napiszę dokładniej :) teraz mam czekać do 22.03 i wtedy robić betę. A czy wy po podaniu zarodków też od razu wstawaliscie? Ja myślałam ,że z 10min będę musiała poleżeć ,a kazali mi od razu wstać .
Ja wstawalam tez od razu [emoji3]

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

reklama
A mi ostatnie badana z Łodzi zeszły. ASA czyli p.ciała przeciwplemnikowe są ujemne (29 a dodatnie od 40). W sobotę zrobiliśmy helicobacter i ANA2 ale nie wyrobią się chyba przed wizyta. Wcześniej jak dzwoniłam to mi mowili ze helicobacter są wyniki prawie od razu. A dzwoniłam tydzień wcześniej. Tyle ze powiedzieli ze trzeba na czczo a my po śniadaniu wtedy. Stwierdziliśmy ze jak wynik prawie zaraz to pojedziemy w sobotę żeby na spokojnie. Pojechaliśmy a tam ze 19 dni. Kurka... No nic, dośle P. Wyniki mailem bo mamy wizyte za 2 tygodnie.
:szok::szok: o matyldo ja helicobacter mialam po 2 dniach

Dziewczyny czy jest jakakolwiek możliwość i szansa aby w 11tc 5 dobra poznać płeć dziecka? Podejrzewam ze to za wcześnie... czy na takiej zwykłej ginekologicznej wizycie czy na prenatalnych?:)
Ja poznałam w 12tc na prenatalnych. Niby na 70%, ale potwierdziło się

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Mam już wynik bety [emoji5] dziś 88,9 [emoji7][emoji7][emoji7]teraz czekam do środy jaki będzie przyrost. Póki co jestem szczęśliwa choć nie bardzo do mnie dociera co się dzieje [emoji23][emoji23][emoji23] jakbym obuchem w głowę dostała [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie:) dziewczyny mam pytanie,
który kwas foliowy metalowy polecacie?? Bo dopiero dzisiaj prawidłowo wyniki doczytałam i wychodzi ze mam prawie pięć razy przekroczona norme :(

Czytam wasze wypowiedzi na temat zwolnień z pracy na początku ciąży. Czy pracujecie fizycznie czy macie lekką pracę ale wolicie nie ryzykować? Moja praca jest w miarę lekka, obecnie zajmuje się dziećmi, jedynym większym wysiłkiem jest półgodzinny spacer do szkoły dwa razy dziennie i takie podstawowe czynności które każda z nas wykonuje w domu. Dodatkowo raz w tygodniu sprzątam cały dom. W anglii ciąży nie traktują niestety tak jak w polsce, do 12 tygodnia to dla nich nie ciąża i trochę się boję jak moja szefowa podejdzie do tematu... na razie wie że jedziemy do Polski na 5 tygodni i wie też po co. Czy uważacie że jeśli będę w ciąży to powinnam twardo trzymać się tego że teraz nie powinnam się wysilać, odmówić sprzątania domu już od samego początku czy to lekka przesada? Ludzie którzy nie mają problemów z zajściem w ciąże chyba nie wiedzą przez co my przechodzimy i jak bardzo czekamy na mały cud...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Skoro twoja pracodawczyni wie po co jedziecie i ze podchodzicie do ivf to ja bym z nia na twoim miejscu pogadala zeby troche mniej pracowac ze musisz na siebie uwazac. Moze nie odrazu ze nie sprzatac wogole ale moze moglabys partiami to robic w ciagu tygodnia jak dzieciaki sa w szkole. Niby to moze nie ciezka praca ale wiesz w ciazy ogarniecie w jeden dzien duzego domu to tez moze byc wyczyn ;)

Mam już wynik bety [emoji5] dziś 88,9 [emoji7][emoji7][emoji7]teraz czekam do środy jaki będzie przyrost. Póki co jestem szczęśliwa choć nie bardzo do mnie dociera co się dzieje [emoji23][emoji23][emoji23] jakbym obuchem w głowę dostała [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aaaa super gratulacje ;)

reklama
Do góry