reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzis zaczęłam myśleć,ze wszystko dzieje się po cos...Zloscilam sie,ze transfer mam odroczony,a teraz zaczynam się cieszyc. Bo takie chorobsko mnie dopadlo,ze ledwie zyje! Co ja nigdy nie choruje...Takze moze tak właśnie mialo byc. Jutro dostane informacje ile zarodków przetrwalo. Stres jest...Wiec proszę Was o kciuki :tak:

Trzymam kciuki ✊✊dla mnie też to było bardzo stresujące, a dowiedzieliśmy się dopiero w dzień transferu, a po transferze jeszcze czekaliśmy, czy resztę da radę zamrozić.

Dzis zaczęłam myśleć,ze wszystko dzieje się po cos...Zloscilam sie,ze transfer mam odroczony,a teraz zaczynam się cieszyc. Bo takie chorobsko mnie dopadlo,ze ledwie zyje! Co ja nigdy nie choruje...Takze moze tak właśnie mialo byc. Jutro dostane informacje ile zarodków przetrwalo. Stres jest...Wiec proszę Was o kciuki :tak:
✊✊✊

"Umarłych wieczność dotąd trwa,

dokąd pamięcią im się płaci"

Są chwile i ludzie których się nie zpomina"

Ty żyjesz, choć martwe Twe powieki, Bo w sercach naszych trwać będziesz na wieki”

…pozostaniesz na zawsze w sercach tych, którzy Cię kochali…

Nikt nie umiera na ziemi, dopóki żyje w sercach tych, którzy zostają.”

Dla nikogo nie odszedłeś, naprawdę będziesz żył w naszych sercach i myślach.

Zgasłeś jak gwiazda na błękicie, a nam zostawiłeś smutek na całe życie”

Dziewczyny a moze ktorys z tych cytatow wybierzemy
A może skrócić ten cytat co miał być.
„Chociaż bym chodził ciemna dolina zła się nie ulęknę...” ? Bo toak sobie myśle...każdy zna kolejne słowa. A nie bez powodu taka stopka została wybrana. Ja osobiście chyba już zawsze jak usłyszę te słowa będę wspominać właśnie niego.

Albo faktycznie trafilismy akurat na uszkodzonego genetycznie malca[emoji52]
Ale wiesz Iskierko, jak czlowiek ma troche wiecej czasu do kolejnego podejscia, to chcialby maksymalnie wykorzystac ten czas i za wszelka cene posprawdzac wszystko, zeby miec jakas tam pewnosc na przyszlosc [emoji4] postaram sie zapisac jutro na popoludniowa konsultacje tel z naszym Dr z kliniki. Moze przyblizy nam chocby orientacyjnie kiedy mozna sie spodziewac kolejnego transferu [emoji4] i jakie ewent badania trzeba powtorzyc/dorobic

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz... u ciebie wszystko wyglada obiecująco. Implantacją była i to za pierwszym razem. A ze zarodek się przestał rozwijać... spory % zarodkow jest nieprawidłowa genetycznie od początku i tak działa natura ze weryfikuje. Jak czytałam o badaniach genetycznych zarodkow które robi się raczej na blastocystach i do tego statystyki się odnoszą - w moim wieku 35 lat 30% jest nieprawidłowe genetycznie... najczęstsza przyczyna wczesnych poronień jest trisomia chromosomów 16 i 22 które zawsze przestają się rozwijac. Tak wiec ja bym nabrała w serducho otuchy ze była ta implantacją, zarodek rósł tylko to nie ten. Trzeba znaleźć złote jajo. Na tym etapie nie ruszała bym immunologii.

Wiesz... u ciebie wszystko wyglada obiecująco. Implantacją była i to za pierwszym razem. A ze zarodek się przestał rozwijać... spory % zarodkow jest nieprawidłowa genetycznie od początku i tak działa natura ze weryfikuje. Jak czytałam o badaniach genetycznych zarodkow które robi się raczej na blastocystach i do tego statystyki się odnoszą - w moim wieku 35 lat 30% jest nieprawidłowe genetycznie... najczęstsza przyczyna wczesnych poronień jest trisomia chromosomów 16 i 22 które zawsze przestają się rozwijac. Tak wiec ja bym nabrała w serducho otuchy ze była ta implantacją, zarodek rósł tylko to nie ten. Trzeba znaleźć złote jajo. Na tym etapie nie ruszała bym immunologii.
Dziekuje Koniczynko [emoji8] Oczywiscie mamy wiele nadziei na przyszlosc. Gdyby bylo inaczej, nie walczylibysmy.
Jak juz kiedys pisalam zastanawiam sie czy jednak nie przekonywac lekarza do transferu 2 zarodkow. Ale chce to tez skonsultowac z moim ginem. Oczywiscie myslalam zeby podpytac lekarzy w szpitalu ale w efekcie tak sie zakrecilam ze zapomnialam[emoji6] Dla nas (jak dla wiekszosci uzytkownikow tego forum) blizniaki to bylaby cudowna opcja[emoji7] [emoji7] Tylko mysle na ile sa prawdziwe doniesienia na temat wyzszego stopnia ryzyka donoszenia zdrowej ciazy do rozwiazania dla takich blizniaczych malenstw. Nie wiem czy to nie jest tylko takie straszenie..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki :-) daj znać

Powiem Wam , że jak tylko jeden dzień nie zajrzę to ciężko Was nadrobić [emoji23]
Maluchy zdrowe i na 100 % jest Jaś i Zoś ( tato myśli nad drugim imieniem [emoji23])
Chłopcy mają po około 20 cm. Są bardzo ruchliwi, trudno było im zrobić zdjęcie . Dziękujemy wszystkim ciociom za trzymanie kciuków. [emoji173][emoji8] I przesyłamy ciążowe fluidy [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Wspaniale czytać takie posty [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry