reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak często podczas stymulacji musiałyście być w klinice? Jak długo trwa taka stymulacja?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ok ,dziękuję za odpowiedź. Jutro jadę znowu na USG to się okaże . Jakie zarodki są lepsze 3czy 5dniowe ? Bo tak jak czytam to większość z Was miała 3dniowe ,a z tego co mi doktor tłumaczył to ja będę miała ,5 dniowe

Ja np miałam podane 2 dniowe - czemu takie akurat? Sama nie wiem. Czasem po prostu trzeba zaufać lekarzowi i tyle [emoji5]widać cały mój cykl i wszystko z nim związane skłoniło lekarza jak i embriologa do takiej decyzji [emoji5]pozostało mi czekać do bety [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki Falus, a który u Ciebie tydzien? No wlasnie, ja wcześniej nic aż tu 7 tydzien i tyle krwi co na okres, potem pare kropel i cisza. Mój lekarz kazał sprawdzić każda nowa krew ale mowi, ze tak moze byc. I tez byłam u 2 rożnych. Ehhh stresujące to wsYtsko.
U mnie hym 34dpt nie wiem ktory to tydzien. Ale ja mialam nowa krew kazdego dnia dopiero od dwoch dni nie plamie. A mysle ze gdzies jest krwiaczek. Tak jak u mnie to bylo. Ale to bardzo wczesne ciaze i gaktycznie nic dziwnego ze sie boimy i panikujemy ja sama schizuje!

Jak często podczas stymulacji musiałyście być w klinice? Jak długo trwa taka stymulacja?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
To zależy czy długi czy krotki i jak reagujesz na hormony. W krotkim stymulacja srednio 7-10 dni. Przy końcu stymulacji co 2 dni wizyta, a nawet codziennie.

U mnie hym 34dpt nie wiem ktory to tydzien. Ale ja mialam nowa krew kazdego dnia dopiero od dwoch dni nie plamie. A mysle ze gdzies jest krwiaczek. Tak jak u mnie to bylo. Ale to bardzo wczesne ciaze i gaktycznie nic dziwnego ze sie boimy i panikujemy ja sama schizuje!
Dobrze, ze te plamienia sie skończyły. Ehhhh tak najgorzej to wszystkim sie tak bardzo przejmować. Trzeba przeczekać i byc dobrej mysli.

A moze pogadaj z przyjaciolka z kims bliskim wygadasz sie nie bedziesz ze swoimi emocjami sama
Mysle ze prawie kazdy facet jest podobny. Oni poprostu inaczej to przezywaja. A ty za to bardzo to przezywasz i z tym nie radzisz. Moze przyjacioka, moze psycholog ale musisz zrozumiec ze faceci tak maja inaczej to wszystko odczuwaja i przezywaja moze on nie umie znalesc na to rozwiazania na twoj bol i rozpacz i nie wie jakich slow uzyc a moze mu tez jest przykro i chciapby pokrzyczec na ciebie ale przeciez wie ze wtedy juz mu nie wybaczysz lub bedzie bardzo zle... zawsze sa dwie strony medalu...
@Featherlight76 Powiem ze swojego doświadczenia - też wydawalo mi sie ze jestem z tym sama. Facetą trzeba mowić : nie krzyczec , nie plakac Mówić - oni się nie domyślą. Kobieto i czym bardziej bedziesz udawała przy nim , ze wszystko oki - tym bardziej będziesz z tym sama. Wykrzyczałam jakis czas temu mężowi " ze w dupie ma mnie i moje uczucia , ze wysiadłam psychicznie a on ma to w dupie" ... I wiesz co usłyszałam " czemu nic nie powiedziałaś - myslalem , ze pogodzilas sie z porażką tak szybko " Więc kochana łopatologia do chłopa oni się nie domyślą , a nasze krzyki i fochy jeszcze bardziej nie pomagaja - rozmowa :angry::angry::angry::angry::angry::angry: bo to tylko facet :sorry:

reklama
Przepraszam ze tak szczerze ci napisze, ale mamy tyle lat ile mamy i niestety nasze komorki w 80% do niczego juz sie nie nadaja sa stare i zdegenerowane. Ja mam za soba 3 stymulacje , ze 40 komorek ktore pieknie sie dzielily, rozmrazaly i nigdy nic z tego nie bylo. Pomijajac inne problemy , lekarz mnie kiedys wzial na szczera rozmowe i zapytal... ile jeszcze mam zamiar sie truc hormonami i wierzyc w cuda. Oczywiscie nie jest wykluczone ze zajde w ciaze , jest duze prawdopodobienstwo chorob genetycznych i tego ze moze sie to zle skonczyc.
Tez tego wszystkiego sluchac nie chcialam ale u mnie to byl jakis punkt w ktorym zrozumialam ze albo zmienie myslenie ale bede sie tak jeszcze dlugo bujac z nikla szansa na szczescie. Mozesz oczywiscie brac witaminy, robic badania , cudowac, ale nic i nikt nie zmieni faktu ze mamy tyle lat ile mamy i nasze komorki lepsze nie beda. To cholernie ciezka decyzja, i tylko od ciebie zalezy czy bedziesz dalej probowac czy zainwestujesz te pieniadze w komorki 25 letniej dawczyni podnoszac sobie szanse na ciaze. Czas nam ucieka , gdybym mogla tez bym go o 15 lat cofnela.A z dawczynia nie ma sie czego bac, biologicznie to twoje dziecko. Przemysl na spokojnie. przepraszam ze ci nie slodze i nie pisze ze na pewno sie uda, ale za dlugo juz w tym siedze. Ja sobie kiedys powiedzialam ze to ostatnia moja prcedura z moimi komorkami , jak sie nie uda , zamykam temat i szukamy dawczyni. Mialam 12 komorek , wszystkie sie zaplodnily, 6 transferow , wszystkie negatywne . Czulam ze zrobilam wszystko i czas obrac inna drogę.tak zrobilismy,zaluje ze nie szybciej.
@Featherlight76 @annemarie dobrze dziołcha gada - peselu nie oszukamy , a dawczyni zwieksza nasze szanse o wiele wiecej % , co z tego , ze produkujemy duzo jaj jak kwoki - one sa słabe. Tez podjelismy decyzje o dawczyni - choc mamy za soba dopiero jedna nieudaną procedurę. Ale szkoda cennego czadu bo młodsza nie będę i pieniążków , których też nie mamy. To dziecię i tak bedzie moje

Ostatnia edycja:
Do góry