reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak jak piszesz , moglo ale wcale nie musialo. Jestes obstawiona lekami? Jesli nie najpierw do madrego lekarza , a potem dalej . Tyle moge ci poradzic.Inny powod to genetycznie wadliwy zarodek ktory przestal sie rozwijac. Trudno powiedziec. Bedac na twoim miejscu wyjasnilabym to , dostanies clexane, witaminy B6,B 12 , Folio i to cie powinno zabezpieczyc. Nie rob prosze cie niczego na wlasna reke, napisz skad jestes ...gdzies cie dziewczyny na pewno wyslamy tu mamy chodzace ksiazki telefoniczne. Wiedza do kogo❤️❤️❤️

Jestem z Warszawy. Clexane nie miałam :(
Jedyne co dostałam to steryd w małej dawce. Jeszcze nie trafiłam na super lekarza . Badania zrobiłam na własną rękę.
Dzięki jesteście super :-) :)

Hej dziewczyny!!!
My juz po.wizycie M ma nasienie na 5- :happy:
No i zaczynamy od nowego cyklu :sorry:
Mam przepisany Puregon 600 moje AMH 2,96 mam aplikowac po ok 165j od 3dc jak w 2dc progesteron bedzie ok.
Niby mowil mi ze mam refundacje na ten lek ale zastanawiam sie bo nic nie zaznaczyl w odpłatności...:oo: nie wiem jak do tego podejda w aptece...
Jeśli nie napisal obok leku x albo 100% i recepta spelnia wymogi refundiwanej tzn ma wszystkie kody i dane to bedzie na znizke

Asia, chyba zarejestrowałam, że Ty mnie też pytałaś o te nk. Ja miałam robione tylko z krwi i to był test imk. Tam komórki nk mi wyszły 18%, badanie robiłam miesiac po łyżeczkowaniu, myślałam, że to będzie druga polowa cyklu, ale okazało się, że byłam przed owu, ale, że moja macica lubi mnie w ch* robić to okres dostałam równo tydzień później (wg przewidywań 2-3dni po domniemanej owu)

Tak mysle ze moze zrobie to badanie z krwi w Polsce a jak mi sie uda to tez w marcu ta punkcje, chcialabym chyba przed kolejna proba tez zrobic histeroskopie i te badanie moznaby polaczyc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam pojęcia co to fragmentacja chromatyny, możesz mi to przybliżyć proszę.
Takie badanie nasienia, gdzie sprawdzają w jakim stopniu DNA w plemnikach jest dobrej jakości. To badanie za około 200zl, robi się ja raczej prze gorszym nasieniu, u was pisalas wyniki ok. Ale skoro tak padały zarodki po 3cim dniu i na wiek partnera.to ja bym pogadała z embriologami co się zajmowali waszymi zarodkami czy nie sadza ze warto zrobić.

To nie jest to samo. A ja chyba LCT nie robilam z tym.ze mi doc Pasnik nie zlecal juz zadnych badan bo przyszlam z cala teczka badan od dwoch poprzednich immunologow. Jak chcesz to Ci potem wysle jak wyglada ta ocena aktywnosci cytotoksycznej komorek NK z tym ze jesli Ci tego nie zlecil to nie wiem czy to ma sens

no to juz nie wiem, zakrecilam sie. Juz i tak tego nie uda mi sie zrobic przed wizyta a zobaczymy co on powie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skoro już o badaniach mowa, to i ja zostawiłam dziś w labo parę stówek. Dałam sobie wymazac i posiać co tylko mozna było ;) Oprócz tego zrobiłam takie:
- homocysteina - jak już sama się domyśliłam, lepiej na mnie działaja syntetyki bo jest na poziomie 8,7 (po samych metylach 15,2)
- tsh 1,8 (biorę euthyrox 37,5 ale chyba póki co zwiększę sobie sama co drugi dzień na 75)
wit d3 - 34 więc ok
- kwas foliowy 32,6 (norma do 18,7) i tu lekki szok, bo łykam teraz tylko femibion 1 (0,4 syntetyk +0,2 folian) i nie wiem, czemu on taki wysoki:eek: jak łykałam sam ovarin 2x1 (0,8 syntetyk) to miałam na poziomie 27...
jakies pomysły? bo chyba nie ma witamin dla kobiet w ciąży bez kwasu foliowego...?

Może z pożywieniem dużo kwasu foliowego przyjmujesz. A wit D masz w dolnej granicy, ja bym zwiększyła dawkę .

Taaaak? z ostatnich badań wynika że malec miał 22.02 3cm długości i przez te jakże duże rozmiary;):) taki ucisk jakby? U mnie dopiero 9t6d i byłby taki ucisk?:)
Hmm to moze rzeczywiscie troche za wczesniej. A moze masz wzdecia? Ciezko stwierdzic. Moze na nastepnej wizycie poradz sie lekarza ale mysle, ze to nie jest nic zlego, moze cos wiezadlo sie rozciaga. Czytalam, ze moze powodowac bol i czesto tylko po jednej stronie ;)

reklama
Do góry