reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak jak piszesz , moglo ale wcale nie musialo. Jestes obstawiona lekami? Jesli nie najpierw do madrego lekarza , a potem dalej . Tyle moge ci poradzic.Inny powod to genetycznie wadliwy zarodek ktory przestal sie rozwijac. Trudno powiedziec. Bedac na twoim miejscu wyjasnilabym to , dostanies clexane, witaminy B6,B 12 , Folio i to cie powinno zabezpieczyc. Nie rob prosze cie niczego na wlasna reke, napisz skad jestes ...gdzies cie dziewczyny na pewno wyslamy tu mamy chodzace ksiazki telefoniczne. Wiedza do kogo❤️❤️❤️

Jestem z Warszawy. Clexane nie miałam :(
Jedyne co dostałam to steryd w małej dawce. Jeszcze nie trafiłam na super lekarza . Badania zrobiłam na własną rękę.
Dzięki jesteście super :-) :)

Hej dziewczyny!!!
My juz po.wizycie M ma nasienie na 5- :happy:
No i zaczynamy od nowego cyklu :sorry:
Mam przepisany Puregon 600 moje AMH 2,96 mam aplikowac po ok 165j od 3dc jak w 2dc progesteron bedzie ok.
Niby mowil mi ze mam refundacje na ten lek ale zastanawiam sie bo nic nie zaznaczyl w odpłatności...:oo: nie wiem jak do tego podejda w aptece...
Jeśli nie napisal obok leku x albo 100% i recepta spelnia wymogi refundiwanej tzn ma wszystkie kody i dane to bedzie na znizke

Asia, chyba zarejestrowałam, że Ty mnie też pytałaś o te nk. Ja miałam robione tylko z krwi i to był test imk. Tam komórki nk mi wyszły 18%, badanie robiłam miesiac po łyżeczkowaniu, myślałam, że to będzie druga polowa cyklu, ale okazało się, że byłam przed owu, ale, że moja macica lubi mnie w ch* robić to okres dostałam równo tydzień później (wg przewidywań 2-3dni po domniemanej owu)

Tak mysle ze moze zrobie to badanie z krwi w Polsce a jak mi sie uda to tez w marcu ta punkcje, chcialabym chyba przed kolejna proba tez zrobic histeroskopie i te badanie moznaby polaczyc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam pojęcia co to fragmentacja chromatyny, możesz mi to przybliżyć proszę.
Takie badanie nasienia, gdzie sprawdzają w jakim stopniu DNA w plemnikach jest dobrej jakości. To badanie za około 200zl, robi się ja raczej prze gorszym nasieniu, u was pisalas wyniki ok. Ale skoro tak padały zarodki po 3cim dniu i na wiek partnera.to ja bym pogadała z embriologami co się zajmowali waszymi zarodkami czy nie sadza ze warto zrobić.

To nie jest to samo. A ja chyba LCT nie robilam z tym.ze mi doc Pasnik nie zlecal juz zadnych badan bo przyszlam z cala teczka badan od dwoch poprzednich immunologow. Jak chcesz to Ci potem wysle jak wyglada ta ocena aktywnosci cytotoksycznej komorek NK z tym ze jesli Ci tego nie zlecil to nie wiem czy to ma sens

no to juz nie wiem, zakrecilam sie. Juz i tak tego nie uda mi sie zrobic przed wizyta a zobaczymy co on powie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skoro już o badaniach mowa, to i ja zostawiłam dziś w labo parę stówek. Dałam sobie wymazac i posiać co tylko mozna było ;) Oprócz tego zrobiłam takie:
- homocysteina - jak już sama się domyśliłam, lepiej na mnie działaja syntetyki bo jest na poziomie 8,7 (po samych metylach 15,2)
- tsh 1,8 (biorę euthyrox 37,5 ale chyba póki co zwiększę sobie sama co drugi dzień na 75)
wit d3 - 34 więc ok
- kwas foliowy 32,6 (norma do 18,7) i tu lekki szok, bo łykam teraz tylko femibion 1 (0,4 syntetyk +0,2 folian) i nie wiem, czemu on taki wysoki:eek: jak łykałam sam ovarin 2x1 (0,8 syntetyk) to miałam na poziomie 27...
jakies pomysły? bo chyba nie ma witamin dla kobiet w ciąży bez kwasu foliowego...?

Może z pożywieniem dużo kwasu foliowego przyjmujesz. A wit D masz w dolnej granicy, ja bym zwiększyła dawkę .

Taaaak? z ostatnich badań wynika że malec miał 22.02 3cm długości i przez te jakże duże rozmiary;):) taki ucisk jakby? U mnie dopiero 9t6d i byłby taki ucisk?:)
Hmm to moze rzeczywiscie troche za wczesniej. A moze masz wzdecia? Ciezko stwierdzic. Moze na nastepnej wizycie poradz sie lekarza ale mysle, ze to nie jest nic zlego, moze cos wiezadlo sie rozciaga. Czytalam, ze moze powodowac bol i czesto tylko po jednej stronie ;)

reklama
Do góry