reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Skoro już o badaniach mowa, to i ja zostawiłam dziś w labo parę stówek. Dałam sobie wymazac i posiać co tylko mozna było ;) Oprócz tego zrobiłam takie:
- homocysteina - jak już sama się domyśliłam, lepiej na mnie działaja syntetyki bo jest na poziomie 8,7 (po samych metylach 15,2)
- tsh 1,8 (biorę euthyrox 37,5 ale chyba póki co zwiększę sobie sama co drugi dzień na 75)
wit d3 - 34 więc ok
- kwas foliowy 32,6 (norma do 18,7) i tu lekki szok, bo łykam teraz tylko femibion 1 (0,4 syntetyk +0,2 folian) i nie wiem, czemu on taki wysoki:eek: jak łykałam sam ovarin 2x1 (0,8 syntetyk) to miałam na poziomie 27...
jakies pomysły? bo chyba nie ma witamin dla kobiet w ciąży bez kwasu foliowego...?

Dziewczyny mam chwile zeby napisac wiec wybaczcie jak Was zasypie pytaniami. Bylam dzis po nieudanym trasnferze na wizycie. Dr G zalecil immunofenotypy, kariotypy i inne badania z immunologii. Powiedzial ze moge isc z tym albo do Pasnika albo do Sydora. Sydor jest w Krakowie i sa wizyty juz w kwietniu wiec tu chyba najpierw sprobuje... Odpowiedzcie mi prosze na pare pytan:
1. czy oprocz tych zielonych zalecacie jakies jeszcze?
2. Czy w immunofenotypie sa komorki NK?
3. Jak bralam teraz Encorton 10mg to powinnam odczekac az zaczne te badania?
4. To sa ceny z kliniki. Ale mysle ze bede robic u siebie w Krakowie. W Prokocimiu to robia tak? I trzeba sie zapisac wczesniej?

1520019169-aaa920209c30460d-aaaaaa.jpeg
Kochana w immunofenotypie sa tez komorki NK. Ja NK,allo mlr i test mikrocytotoksyczny robilam w szpitalu w prokocimiu bo jest zbacznie taniej a jeszcze jak ty z Krakowa jestes.tylko nie wiem czy jest sens robic u Ciebie allo mlry skoro Ty w ciazy nie bylas wiec wynik nie bedzie wiarygodny. Ale jesli chcesz robic to bafania sa. Od wtorku do czwartku chyba i trzeba byc miedzy 7.30 a chyba 9. Na Ocene aktywnosci cytotoksycznej komorek NK sa zapisy ale tego Ci nie zlecił choc ja bym zrobila to zamuast allo mlrow. Zadzwon sobie tam do szpitala, wew 1406 i zapytaj czy wszystkoe badania u nich zrobisz. Ja chcialam tam zrobic homocysteine to nie zrobili mi. Ja duzo badan z immunologii robilam.w diagnostyce wiec mozesz sobie tez koszty porownac

Dziewczyny mam chwile zeby napisac wiec wybaczcie jak Was zasypie pytaniami. Bylam dzis po nieudanym trasnferze na wizycie. Dr G zalecil immunofenotypy, kariotypy i inne badania z immunologii. Powiedzial ze moge isc z tym albo do Pasnika albo do Sydora. Sydor jest w Krakowie i sa wizyty juz w kwietniu wiec tu chyba najpierw sprobuje... Odpowiedzcie mi prosze na pare pytan:
1. czy oprocz tych zielonych zalecacie jakies jeszcze?
2. Czy w immunofenotypie sa komorki NK?
3. Jak bralam teraz Encorton 10mg to powinnam odczekac az zaczne te badania?
4. To sa ceny z kliniki. Ale mysle ze bede robic u siebie w Krakowie. W Prokocimiu to robia tak? I trzeba sie zapisac wczesniej?

1520019169-aaa920209c30460d-aaaaaa.jpeg
A jaki macie plan dzialania? Pierwsze sprawdzic immunologie?

@Rabarbara86 @misis188 mi dzis dr powiedzial ze zastosuje u mnie nowa metode o ktorej jeszcze nie chce za duzo zdradzac bo jest nowa ale obiecujaca...ale mowil ze to cos podaje sie domacicznie 7 dni przed i 3 dni po transferze wiecie co to moze byc? To osocze?
accofil?
ale... ogólnie jakieś gmeranie w macicy po transferze nie bardzo mi się podoba... przecież jest ryzyko uszkodzenia zarodka??!

accofil?
ale... ogólnie jakieś gmeranie w macicy po transferze nie bardzo mi się podoba... przecież jest ryzyko uszkodzenia zarodka??!
A moze 7 dni przed i 3 dni przed? Moze zle zapamietalam. Glowy nie daje. Dopytam.
Ale accofil chyba nie jest jakis mega nowy? Moze to to osocze drobnoplytkowe? Pod koniec 2017 sie pojawily za granica o tym artykuly...

@Rabarbara86 @misis188 mi dzis dr powiedzial ze zastosuje u mnie nowa metode o ktorej jeszcze nie chce za duzo zdradzac bo jest nowa ale obiecujaca...ale mowil ze to cos podaje sie domacicznie 7 dni przed i 3 dni po transferze wiecie co to moze byc? To osocze?
Nie mam pojecia. A accofil jak sie podaje?? Choc to jedt chyba z zalecenia immunologa. Sama jestem ciekawa co tam nasz dr wymyślił ale on byle gdzie jezdzi na szkolenia i czasem opowiadal o tych nowinkach. A kiedy zaczynacie stymulacje?

A moze 7 dni przed i 3 dni przed? Moze zle zapamietalam. Glowy nie daje. Dopytam.
Ale accofil chyba nie jest jakis mega nowy? Moze to to osocze drobnoplytkowe? Pod koniec 2017 sie pojawily za granica o tym artykuly...
To nie jest nic nowego. Moze faktycznie to osocze, już jedna dziewczyna o tym pisala dzis

Obawiam się, że w każdej klinice to samo usłyszę. Mam już 42 lata skończone, nie mam już chyba nadziei. Wiem też, że za późno sie za to wzięlam, za późno zaczęłam starania o dziecko i diagnozowanie się, szukanie przyczyn niepowodzeń. Mój partner ma bardzo dobre nasienie mimo, że skończył już 46 lat, ma też syna z pierwszego małżeństwa, więc problem pewnie po mojej stronie leży.

Kochana! Na pewno... to Kopernik nie żyje. Mój - jeszcze - maz z którym przechodziłam procedurę in vitro tez ma córkę z pierwszego małżeństwa. Wiec kiedy sie nie udawało to byłam przekonana ze problem leży po mojej stronie. Ale po badaniach okazało sie ze nic nie jest dane raz na zawsze i problem okazał sie leżeć po stronie partnera. Wiec moze faktycznie przebadajcie sie, moze klinikę zmieńcie. Tu dziewczyny sa skarbnica wiedzy co i gdzie robic, jakie badania. I jak zobaczysz ile dziewczyn w naszym kalendarzu ma juz termin porodu to przekonasz sie o skuteczności udzielanych tu rad. Głowa do góry! Życie nas nie rozpieszcza ale walczymy! Az do skutku czyli małego ślicznego zdrowego Dzidziusia! [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry