reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam chwile zeby napisac wiec wybaczcie jak Was zasypie pytaniami. Bylam dzis po nieudanym trasnferze na wizycie. Dr G zalecil immunofenotypy, kariotypy i inne badania z immunologii. Powiedzial ze moge isc z tym albo do Pasnika albo do Sydora. Sydor jest w Krakowie i sa wizyty juz w kwietniu wiec tu chyba najpierw sprobuje... Odpowiedzcie mi prosze na pare pytan:
1. czy oprocz tych zielonych zalecacie jakies jeszcze?
2. Czy w immunofenotypie sa komorki NK?
3. Jak bralam teraz Encorton 10mg to powinnam odczekac az zaczne te badania?
4. To sa ceny z kliniki. Ale mysle ze bede robic u siebie w Krakowie. W Prokocimiu to robia tak? I trzeba sie zapisac wczesniej?

1520019169-aaa920209c30460d-aaaaaa.jpeg

reklama
LCT wyszedl mi dodatni i z tego co rozumiem to jest cytotoksycznosc, Pasnik mi powiedzial ze czeka mnie krotkie leczenie immunosupresyjne.
Co do NK to mi po prostu powiedzial zeby zrobic Nk, u nas to robia przez punkcje i tylko na koniec cyklu ale wiem ze w Polsce robia to z krwi ale nie wiem jak sie nazywa to badanie.
Ale @anett96 tez czeka na koniec cyklu aby to zrobic. A wiec kiedy to robic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Asia, chyba zarejestrowałam, że Ty mnie też pytałaś o te nk. Ja miałam robione tylko z krwi i to był test imk. Tam komórki nk mi wyszły 18%, badanie robiłam miesiac po łyżeczkowaniu, myślałam, że to będzie druga polowa cyklu, ale okazało się, że byłam przed owu, ale, że moja macica lubi mnie w ch* robić to okres dostałam równo tydzień później (wg przewidywań 2-3dni po domniemanej owu)

Mam pytanie. Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem i zalecil do kolejnego transferu, poza skaryfikacja i atosibanem, AH I EmbryGlue (co mieliśmy już ostatnio) podać "zastrzyk/wlew" z osocza mojej krwi. Czy któraś z Was może takie coś miała. Jak tak to czy coś to daje o jaki mniej więcej koszt?
Obecnie jestem po nieudanym transferze 6dc i jak dobrze pójdzie to w następnym cyklu transfer, dlatego chciałam się zorientować co i jak. :huh:
O kurcze. O takim.czym jeszcze nie slyszalam i chyba nie spotkałam sie tu na forum. A gdzie to masz miec podane? Dozylnie, podskornie, dopochwowo??

LCT wyszedl mi dodatni i z tego co rozumiem to jest cytotoksycznosc, Pasnik mi powiedzial ze czeka mnie krotkie leczenie immunosupresyjne.
Co do NK to mi po prostu powiedzial zeby zrobic Nk, u nas to robia przez punkcje i tylko na koniec cyklu ale wiem ze w Polsce robia to z krwi ale nie wiem jak sie nazywa to badanie.
Ale @anett96 tez czeka na koniec cyklu aby to zrobic. A wiec kiedy to robic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To nie jest to samo. A ja chyba LCT nie robilam z tym.ze mi doc Pasnik nie zlecal juz zadnych badan bo przyszlam z cala teczka badan od dwoch poprzednich immunologow. Jak chcesz to Ci potem wysle jak wyglada ta ocena aktywnosci cytotoksycznej komorek NK z tym ze jesli Ci tego nie zlecil to nie wiem czy to ma sens

@Rabarbara86 @misis188 mi dzis dr powiedzial ze zastosuje u mnie nowa metode o ktorej jeszcze nie chce za duzo zdradzac bo jest nowa ale obiecujaca...ale mowil ze to cos podaje sie domacicznie 7 dni przed i 3 dni po transferze wiecie co to moze byc? To osocze?

reklama
Do góry