reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam chwile zeby napisac wiec wybaczcie jak Was zasypie pytaniami. Bylam dzis po nieudanym trasnferze na wizycie. Dr G zalecil immunofenotypy, kariotypy i inne badania z immunologii. Powiedzial ze moge isc z tym albo do Pasnika albo do Sydora. Sydor jest w Krakowie i sa wizyty juz w kwietniu wiec tu chyba najpierw sprobuje... Odpowiedzcie mi prosze na pare pytan:
1. czy oprocz tych zielonych zalecacie jakies jeszcze?
2. Czy w immunofenotypie sa komorki NK?
3. Jak bralam teraz Encorton 10mg to powinnam odczekac az zaczne te badania?
4. To sa ceny z kliniki. Ale mysle ze bede robic u siebie w Krakowie. W Prokocimiu to robia tak? I trzeba sie zapisac wczesniej?

1520019169-aaa920209c30460d-aaaaaa.jpeg

reklama
LCT wyszedl mi dodatni i z tego co rozumiem to jest cytotoksycznosc, Pasnik mi powiedzial ze czeka mnie krotkie leczenie immunosupresyjne.
Co do NK to mi po prostu powiedzial zeby zrobic Nk, u nas to robia przez punkcje i tylko na koniec cyklu ale wiem ze w Polsce robia to z krwi ale nie wiem jak sie nazywa to badanie.
Ale @anett96 tez czeka na koniec cyklu aby to zrobic. A wiec kiedy to robic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Asia, chyba zarejestrowałam, że Ty mnie też pytałaś o te nk. Ja miałam robione tylko z krwi i to był test imk. Tam komórki nk mi wyszły 18%, badanie robiłam miesiac po łyżeczkowaniu, myślałam, że to będzie druga polowa cyklu, ale okazało się, że byłam przed owu, ale, że moja macica lubi mnie w ch* robić to okres dostałam równo tydzień później (wg przewidywań 2-3dni po domniemanej owu)

Mam pytanie. Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem i zalecil do kolejnego transferu, poza skaryfikacja i atosibanem, AH I EmbryGlue (co mieliśmy już ostatnio) podać "zastrzyk/wlew" z osocza mojej krwi. Czy któraś z Was może takie coś miała. Jak tak to czy coś to daje o jaki mniej więcej koszt?
Obecnie jestem po nieudanym transferze 6dc i jak dobrze pójdzie to w następnym cyklu transfer, dlatego chciałam się zorientować co i jak. :huh:
O kurcze. O takim.czym jeszcze nie slyszalam i chyba nie spotkałam sie tu na forum. A gdzie to masz miec podane? Dozylnie, podskornie, dopochwowo??

LCT wyszedl mi dodatni i z tego co rozumiem to jest cytotoksycznosc, Pasnik mi powiedzial ze czeka mnie krotkie leczenie immunosupresyjne.
Co do NK to mi po prostu powiedzial zeby zrobic Nk, u nas to robia przez punkcje i tylko na koniec cyklu ale wiem ze w Polsce robia to z krwi ale nie wiem jak sie nazywa to badanie.
Ale @anett96 tez czeka na koniec cyklu aby to zrobic. A wiec kiedy to robic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To nie jest to samo. A ja chyba LCT nie robilam z tym.ze mi doc Pasnik nie zlecal juz zadnych badan bo przyszlam z cala teczka badan od dwoch poprzednich immunologow. Jak chcesz to Ci potem wysle jak wyglada ta ocena aktywnosci cytotoksycznej komorek NK z tym ze jesli Ci tego nie zlecil to nie wiem czy to ma sens

@Rabarbara86 @misis188 mi dzis dr powiedzial ze zastosuje u mnie nowa metode o ktorej jeszcze nie chce za duzo zdradzac bo jest nowa ale obiecujaca...ale mowil ze to cos podaje sie domacicznie 7 dni przed i 3 dni po transferze wiecie co to moze byc? To osocze?

reklama
Do góry