reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Szczerze powiedziawszy Sydora zalecenia byly takie same jak Pasnika, przynajmniej w moim przypadku tylko z tym drugim mozesz w razie watpliwosci bezplatnie mailowac i jest taki troche wiecej do ludzi choć Sydor nie jest zly. On przyjmuje w GC ale przyjmuje tez w Krakowie bo raz bylam w Krakowie. Warto zapisac siecw Gc na liste rezerwowa-ja tak robilam i wizyty byly w miarę szybko albo sprobuj do Krakowa sie umowic no z tego co kojaze mieszkasz tam. Tylko juz nie pamietam gdzie przyjmuje, musisz poszperac na internecie
Dziękuję Kochana za rady.
To był nieudany drugi transfer. Pierwszy był w grudniu. I wiem, że może to być los. Wiem, a z drugiej strony tak się boję niepowodzenia, że chciałabym się na wszystko przebadać już teraz. Od stóp do głów.
Na pewno się umówię do dr G. Zastanawiam się tylko czy od razu w tym tygodniu czy dopiero po @?

reklama
Histero w narkozie. Nic się nie bój. Nie boli. Lepiej usunąć polipa i na spokojnie podejść. Ważne, że piękne komóreczki rosną. Poczekają na Ciebie.
Organizm będzie wypoczęty.
Jak będziesz podchodziła do criotransferu to zależy czy na cyklu naturalnym czy sztucznym. Lekarz będzie decydował.
Mowila,ze juz nie będzie żadnej stymulacji,czyli tzn.ze naturalny?

Mial byc dzień dobrych wiadomości,a tu jakos nie wychodzi poki co...U mnie tez bez szalu. Prawdopodobnie punkcja w piatek,ale transfer odroczony :frown: Lekarka boi się,zeby nie bylo hiperstymulacji. Mam 16 pęcherzyków. I jeszcze histeroskopie musze zrobić,bo podejrzewa polipa w endometrium,jesli dobrze zrozumiałam. Wykoncze sie od tego czekania!:growl:
A co do histeroskopi to to sie robi pod narkoza? Jeśli nie to czy nie boli? A skoro komórki bede miala zamrożone to transfer musi być w jakims dniu cyklu?
Nie ma tego złego miałam 16 pobranych czekAłam 2 cykle i udało się za pierwszym razem ;)

Dziękuję Kochana za rady.
To był nieudany drugi transfer. Pierwszy był w grudniu. I wiem, że może to być los. Wiem, a z drugiej strony tak się boję niepowodzenia, że chciałabym się na wszystko przebadać już teraz. Od stóp do głów.
Na pewno się umówię do dr G. Zastanawiam się tylko czy od razu w tym tygodniu czy dopiero po @?
Jak.powtorzysz bete a potem odstawisz leki to @ powinna przyjsc szybko. Jak chcesz dzialac od razu to mozesz juz sie umawiac zeby ci antyki przepisal albo na spokojnie miesiac odczekac, umowic sie koncem przyszlego tygodnia. Ja czesto chodzilam do niego na wizyty po prostu obmyslec z nim plan dzialania

Naturalny od sztucznego rozni sie tym ze w sztucznym od np 2dc masz wlaczone leki-estrofem i nie pamietam czy jeszcze coś i potem jest wizyta zeby zobaczyc jakie jest endometrium i jak ok to ustalaciw date transferu, dojda dodatkowe leki typu lutinus, heparyna, duphaston. Jesli transfer ma byc na cyklu sztucznym to lekow sie nie bierze chyba (zawsze szlam na sztucznym), czeka na owulacje i bodajze tyle dni ilu dniowy jest zarodek tranaferowany, po owulacji jest transfer ale niech mnie poprawia kolezanki jesli cos pisze źle o naturalnym cyklu

Szczerze powiedziawszy Sydora zalecenia byly takie same jak Pasnika, przynajmniej w moim przypadku tylko z tym drugim mozesz w razie watpliwosci bezplatnie mailowac i jest taki troche wiecej do ludzi choć Sydor nie jest zly. On przyjmuje w GC ale przyjmuje tez w Krakowie bo raz bylam w Krakowie. Warto zapisac siecw Gc na liste rezerwowa-ja tak robilam i wizyty byly w miarę szybko albo sprobuj do Krakowa sie umowic no z tego co kojaze mieszkasz tam. Tylko juz nie pamietam gdzie przyjmuje, musisz poszperac na internecie
Ja się lecze w GC I mi od razu kazali jechać do Lodzi. Powiedzieli że decyzja zależy do nas Ale nie wiedzą co Pasik dodaje do szczepionek że ma dużo większą skuteczność niż sydor.

Nie. :) To już inna kwestia. Cykl naturalny oznacza że monitorują Twoją naturalną owulację i podają zarodek zgodnie z tym cyklem. A sztuczny oznacza, że od 1dc tak podają hormony, że sami decydują kiedy jest odpowiedni czas żeby podać zarodek.

Jak.powtorzysz bete a potem odstawisz leki to @ powinna przyjsc szybko. Jak chcesz dzialac od razu to mozesz juz sie umawiac zeby ci antyki przepisal albo na spokojnie miesiac odczekac, umowic sie koncem przyszlego tygodnia. Ja czesto chodzilam do niego na wizyty po prostu obmyslec z nim plan dzialania

Chyba się właśnie umówię na koniec tygodnia gdzieś. Ostatnio też obmyślaliśmy co i jak. Zastanawiam się tylko czy przy endomendzie na pewno nie stosuje się krótkich protokołów? Bo ja na ten długi tak średnio zareagowałam. tylko 8 pęcherzyków i to z jednego jajnika. Bo drugi olał sprawę...

Dziękuję dziewczyny.
Niby się spodziewałam po sikaczach, ale zawsze jest odrobina nadziei z tyłu głowy i boli ostateczność tej informacji. Boli, że beta przy dwóch zarodkach nawet nie drgnęła.

Jak będziecie miały dziewczyny chwilę wolną proszę napiszcie co powinnam teraz zrobić w sensie badań. Co byście radziły i zrobiły na moim miejscu.
Mam endometriozę III stopnia, laparoskopia rok temu. AMH przed stymulacją 1,83.
Poza podstawowymi badaniami miałam pakiet na trombofilię (wyszło pai1 i mthfr) i histeroskopię.
Ponotuję to wszystko i przemyślę.

Nie poddawaj sie ! Ja tez mialam rok eu transfer dwoch zarodkow i beta nie drgnela - a teraz sie udalo chociaz nadal sa inne problemy. Ale widzisz pisalam wczesniej czy dwa czy jeden jak ma sie przyjac to sie przyjmie ! Zycze ci powodzenia i nie poddawaj sie ! ;)))))

Ja się lecze w GC I mi od razu kazali jechać do Lodzi. Powiedzieli że decyzja zależy do nas Ale nie wiedzą co Pasik dodaje do szczepionek że ma dużo większą skuteczność niż sydor.
Kochana ale Sydor tez kieruje na szczepienia do Lodzi do APC(czyli tam gdzie Pasnik) tylko w tedy juz ze skierowaniem od niego jedziesz. Pewno chodzilo o dr Sache i on szczepi w Krakowie

reklama
Nie. :) To już inna kwestia. Cykl naturalny oznacza że monitorują Twoją naturalną owulację i podają zarodek zgodnie z tym cyklem. A sztuczny oznacza, że od 1dc tak podają hormony, że sami decydują kiedy jest odpowiedni czas żeby podać zarodek.

Chyba się właśnie umówię na koniec tygodnia gdzieś. Ostatnio też obmyślaliśmy co i jak. Zastanawiam się tylko czy przy endomendzie na pewno nie stosuje się krótkich protokołów? Bo ja na ten długi tak średnio zareagowałam. tylko 8 pęcherzyków i to z jednego jajnika. Bo drugi olał sprawę...
Kochana chcialabym Ci pomoc ale nie mam.zielonego pojecia:( u mnie byly niedrozne jajowody i nakichane w immunologi a zadnych dodatkowych problemow nie bylo.

Do góry