reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Agid - gratulację z powodu super bety :)... Trzymam kciuki za przyrost super.

Madmax78 - to czy pójdziesz do pracy zależy od Ciebie. Jeżeli masz stresującą to sobie przedłuż zwolnienie, a jeżeli nie to fakt fajnie wyjść do ludzi i być między nimi ( nie będziesz miała czasu na myślenie o problemach - teraz jakieś mam wiem sama wiem, że dobrze wyjść do ludzi i do pracy).

Madzialenak - wszystko będzie dobrze. Zobaczysz. Zajmij się czymś przyjemnym i staraj się nie stresować.

Trzymam kciuki za Wszystkie dziewczyny transferujący i testujące. Powodzenia :tak:

reklama
Agid- miałam robiona Betę w 11.dniu od transferu. Wynik 148 lub 168, nie pamietam dokładnie. Ale miałam robiona tylko raz,w szpitalu powiedzieli ze jest to bardzo dobry wynik. Nakręcam sie tak bardzo przez internet,obiecalam już sobie,ze nie będę nic sie doszukiwać,ale jak tylko coś mnie zabili,od razu sprawdzam.

Psychicznie już sama ze sobą nie wytrzymuje:-). Macie racje w tym wszystkim,o czym piszecie,ale chyba wszystkie przyszłe mamy chcą aby wszystko udało sie!!!! Mam nadzieje,ze nie tylko ja mam biją na tym punkcie:-).

Dziękuje dziewczynki za podpowiedzi, koniec końców w poniedziałek ruszam do roboty. Zobaczymy jak będzie.
Agid- no to masz przechlapane z tą cukrzycą, wiem co mówie bo moja mama też jest na insulinie i obawiałam się, że też mogę mieć ale wyniki wyszły dobre.
Dorex3-no to teraz odpoczywaj i trzymam kciuki za piątek
Madzielanek- powodzenia jutro:-)

czesc dziewczyny, dawno mnie u Was nie bylo, z tego co zdazylam przeczytac to koniec sierpnia i poczatek wrzesnia bardzo obfity w transfery:) Trzymam kcuki za pozytywne testy:)

ja jutro z samego rana mam punkcje i strasznie sie stresuje, ale nie tyle zabiegem, co iloscia komorek i ich jakoscia; na ostatnim podgladaniu mialam 4 duze echerzyki, a reszta mniejszych a prez to moje niskie AMH obawiam sie najgorszego.

Czy ktores z Was z niskim Amh , ponizej 0,4 mialo dobre jakosciowo komorki?

pozdrawiam

Dorex dobrze, że już jesteś po punkcji. 12 komóreczek to super wynik. Trzymam kciuki by ładnie się dzieliły do tarnsferu.

Madmax ja uważam, że jesli się dobrze czujesz to należy wyjśc do ludzi i jesli masz okazję to wrócić do pracy. Jek się gorzej poczujesz to zawsze możesz iśc na L-4. Po porodzie jeszcze się nasiedzisz w domu przy bąblu a teraz fajnie przezywac radości związane z ciążą wśród innych i realizowac się zawodowo :-)

Madzielanek niech ten czas Ci szybko zlatuje.

Anula
Twoje AMH jest obnizone, ale nie beznadziejne. Moja p. doktor powtarza, że nie ważna jest ilość komórek tylko ich jakość. Aby mieć dzidzię wystarczy jedna, która ładnie się podzieli a potem zagnieżdzi. 4 duże pęcherzyki to już ładny wynik przy Twoim amh. Ja mam amh 0,8. Tydzień temu miałam punkcje. Wyhodowałam 6 komórek. 5 się zapłodniło i ładnie podzieliło. Cztery były w klasie A a dwie w klasie AB. Pani embriolog była pod wrażeniem :-). Dwa zarodki mi podano, 3 poszły na zimowisko. Sama więc widzisz, że nawet przy niskim amh, jeśli leki są odpowiednio dobrane i pęcherzyki urosną to choć jest ich neiwiele, są dobrej jakości. Życze powodzenia na punkcji. Daj znać jak poszło!

A i jeszcze jedno Anula. Jest na naszym forum Gizas, ona też ma amh 0,4 i bodajże w czwartek będzie miała punkcję. Z tego co pamiętam tez wychodowała 4 lub 5 komórek. Może się odezwie to pochwali się swoimi wynikami :-) Głowa do góry. Będzie dobrze!:-)

Cześć Dziewczyny.

Właśnie wróciłam, nic ciekawego nie było w sklepach, ale kupiłam sobie kilka kosmetyków na poprawę humoru :-)
Byłam także w Klinice na podglądanku, wszystko wygląda dobrze: endometrium 11,5 mm , TSH - 0,997, ft4 - 18,11.
Jutro o 12:30 mam transfer, proszę o kciuki za moje maleństwo, aby się dobrze rozmroziło bo mam tylko jedno.

Dziękuję Wam dziewczyny za słowa otuchy, one naprawdę pomagają, fajnie że jesteście.
Pozdrawiam wszystkie laski i jak zwykle trzymam kciukasy za każdą z Was :-)

madmax - ja do tej pory pracuje ale ja mam prace fizyczna. Gdybym miala mozliwosc juz bym nie pracowala niestety za l4 w uk nie wyzyje. Ja w II trymestrze tez czulam sie bardzo dobrze i az chcialo sie isc teraz juz gorzej. Zobaczysz jak sie bedziesz czula. Jak cos zawsze mozesz isc po l4 pamietaj ze teraz ciaza najwazniejsza :)
madzialenak - trzymam kciuki, eskimosek sie rozmrozi nic sie nie martw
dorex - 12 jajeczek bardzo ladny wynik trzymam kciuki za zaplodnienie
Anula - nie boj sie punkcji to nalepsza czesc:p Iloscia jajeczek sie nie stresuje wazne ze w ogole są.

reklama
elala o 12:30 mam transfer

anula marcikuk ma rację, punkcja jest przyjemna, śpisz sobie, nic nie czujesz, budzisz się po 15 minutach i juz jest po wszystkim. A ilością jajeczek się nie przejmuj bo liczy się jakość a nie ilość!

dorex czyli Ty będziesz kolejna do transferu. Niech się komóreczki ładnie zapładniają i dzielą. Ile zarodków Ci podadzą?

Do góry