reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jaki piękny estradiol u mnie zawsze po 315:(bardzo kiepski.... czyli mimo że mam np 4 komórki to tylko jedna jest dobra....

Też gdzieś wyczytałam, że na jedną dojrzałą komórkę przypada 200-250, tylko na co u mnie aż tyle????[emoji15][emoji15][emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Malena, jak na 5 pęcherzyków to masz bardzo ładny estradiol, zapowiadaja się albo super komórki albo większa ich ilość, nie wszystkie można zobaczyć na usg, czasem jakiś się chowa z tyłu. Bądź dobrej myśli :)

Dziękuje Ci za słowa otuchy [emoji1317] Nie liczę na dużą ilość, choć w rezerwie mogłoby coś zostać. Oby Twoje słowa się spełniły [emoji1307][emoji1307][emoji172]

Dziękuje Ci za słowa otuchy [emoji1317] Nie liczę na dużą ilość, choć w rezerwie mogłoby coś zostać. Oby Twoje słowa się spełniły [emoji1307][emoji1307][emoji172]

Nie mówię, że napewno tak będzie, ale np u @Featherlight76 ostatnio rosło 6 a pobrano z tego co pamiętam 12 ;) mam nadzieję, że pamięć mnie nie zawodzi :D

Gotart... jajnik prawy - 2 komórki 11 mm tu rozmiar, jajnik lewy 4 komórki w rozmiarze 11-12mm. Do punkcji bierze się takie chyba koło 20 mm. 6 komórek to nie dużo ale sporo dziewczyn tyle ich ma nawet po stymulacji :)
Komórki to chyba zle słowo to pęcherzyki w których moga być komórki :)
O kurde,to wynik nie jest rewelacyjny...:sad: Nie wiem czemu moja gin byla taka,zadowolona... Moze jest jeszcze nadzieja,ze cos wiecej sie pojawi...? 5 dzien robie juz zastrzyki z puregonu i od dzisiaj dodatkowo orgalutran...Estradiol 567...Zaczynam sie martwic :no:

Nie masz powodów, ja też miałam 6 pęcherzyków :) Jeszcze czas może być ich wiecej, niektórych po prostu nie widać na USG

O kurde,to wynik nie jest rewelacyjny...:sad: Nie wiem czemu moja gin byla taka,zadowolona... Moze jest jeszcze nadzieja,ze cos wiecej sie pojawi...? 5 dzien robie juz zastrzyki z puregonu i od dzisiaj dodatkowo orgalutran...Estradiol 567...Zaczynam sie martwic :no:

U mnie w 5 dniu stymulacji estradiol wynosił zaledwie 333, s o pęcherzykach już nie wspomnę. Potem zwiększono mi dawki i estradiol poszybował do 927, a dziś ponad 2 tys. Nie martw się na zapas [emoji6]

kochana u mnie stymulacja trawała 12 dni :) nie ważne ile pęcherzyków rośnie, ważne, żeby były mniej więcej jednakowej wielkości. Myślę, że u Ciebie dr zmierzyła te największe, podejrzewam, że do punkcji jeszcze coś więcej urośnie. Do ivf stymulacja wygląda inaczej niz do IUI, nie trwa 5 dni :)

U mnie w 5 dniu stymulacji estradiol wynosił zaledwie 333, s o pęcherzykach już nie wspomnę. Potem zwiększono mi dawki i estradiol poszybował do 927, a dziś ponad 2 tys. Nie martw się na zapas [emoji6]

Dziękuję za slowa otuchy :-) Marzyło mi się,zeby z 10 miec,bo cos pewnie i tak odpadnie...Zeby bylo tylko co zamrozic...
A Ty jak tam,stresujesz sie przed punkcja? Gdzie się leczysz?

Dziewczyny gratuluje slinych bet -tym.co sie udało ;))) te ktore walcza jeszcze glowa do gory ;) osobiscie znam przypadki ludzi ktorzy mieli po 12 transferow i sie udało to sa wytrwałe kobity ;)
Moja beta 9dpt-14
11dpt-106
14dpt-406
15dpt-767
19dpt-2867
23dpt-8302
Beta -mysle ze rosnie dobrze - jak myslicie ?
Jedno mnie martwi czasem mam plamienia nawet roznowe boje sie pustego pecherzyka ;( pol dnia super sie czuje a wieczorem mam takie bole jakby jajniki -czasem slabo czasem naet mocne i wtedy jak sa mocne pojawia sie jasne rozowe plamienie nie dlugo chwile i pozniej przecgodzi nie wiem o czym moze to swiadczyc ;(

reklama
Do góry