reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też jak takie info wcześniej czytałam to zazdrościłam - to zrozumiałe. Ale wiesz mi się wydaje że każda z nas się doczeka w końcu.
Trzymam a przynajmniej staram się trzymać [emoji1] dzidziusia.
Wczoraj ogarnęło mnie wieczorem przerażenie, jak to będzie czy wszystko będzie ok, czy serducho zabije. Wiadomo zaczyna się dopiero. No i najważniejsze jak on zareaguje no i jak zareaguje nasza już prawie 7 letnia córka.

A co u Ciebie kochana słychać. Jakie plany na co czekamy?

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
A u mnie nic ciekawego. Przeprowadzka i malutka nogę złamała. Mamy 2.5 latke unieruchomiona, cała noga w gipsie... więc jesteśmy trochę unieruchomieni też my z pracą i z ostatnią próba transferu z pierwszej procedury. Może marzec a jak nie to już maj będzie musiał być i tak nam tygodnie uciekają.... Kurcze daj no przepis kochana na tego naturalsa, pozycję, czas trwania i wszystkie szczegóły będziemy próbować :) haha. Żartuję oczywiście i jeszcze raz bardzo bardzo gratuluję :)
Kochana ja Cię dobrze pamiętam :* Rekordowa kurka nioska forumowa :D Kurcze nie słyszałam o czyms takim. Lekarz nie mówił co może być tego przyczyną? Jakie to zagrożenie? Jet opcja, że się wchłoną? Jeśli pisałaś to pewnie zaraz doczytam :*

Ja zawsze miałam dwa pomysły jak przekaże. Albo jak emek wraca to "mam dla Ciebie mały prezencik" i opakowanie jak jakiś zegarek albo coś a tam w środku test.
Albo że jak będę wiedziała że jedzie do domu to na klatkę wyłoże np bucik dziecięcy, Na klamce smoczek, w przedpokoju grzechotka i nagle na stole w kuchni prezencik a tam test albo zdjęcie usg.
Może ktoś wykorzysta jak ja nie miałam jeszcze okazji [emoji16]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam dziś u kuzynki która swojego synka straciła w 8 miesiącu.Dlugo rozmawiałyśmy i ona w pewnym momencie mówi że chyba lepiej zostać patologia mieć wszystko w dupie nie dbać o siebie i zdrowie wtedy się napewno uda....bo przeważnie tak jest co jest nie sprawiedliwe
A @Mruch odpuscila wyluzowala się i super niespodzianka. Ja naprawdę wierzę że to wspomoglo choć troszkę
Matko boska w 8 miesiacu? Bardzo wspolczuje Twojej kuzynce [emoji29] straszna sytuacja[emoji20]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze mowiac nie wiem jaki on moglby miec na.mnie inny plan. Dobrze, ze jutro mam wolne to od rana na spokojnie przemysle i moze sama sobie ustale jakis i zobacze czy dotorre sie zgodzi.
Padam po 12-14 godzinnym maratonie w pracy... a tu jedyny dzien wolny znow poswiecam na wizyty/badania. Chyba sie juz starzeje, pojechalabym na jakies odlotowe wakacje a tu konto swieci pustkami... ehh... to chyba najbardziej dobija... od 2,5roku kazdy urlop spedzam w domu bo to po iui, to po operacji, to l4 tu znow punkcja/transfery, wczesniej tez nie bo studia, wykanczanie mieszkani i tak od 8 lat... zaczynam miec dosc... buuuu
No to sie wyzalilam :p
Czyli jedziemy na podobnym wózku Asia... każdy wolny dzień, każdy urlop to wizyty u lekarzy. Na wyjazdy wiecznie szkoda bo zaraz mogą być potrzebne pieniądze. Ale dobrze że jeszcze są wśród nas ludzie którzy nas wyciągają z tych czterech ścian.
Ja już wczoraj myślałam o wakacjach w słońcu i plaży ale znowu... A co jak się nie uda to kolejne parę tysięcy... No taki nasz los... Jak to mówią każdy ma swoje priorytety w życiu. A my mamy chęć dostania rodzicami i tylko to się liczy.
Odezwij sir lekarzu co ustaliliscie.

Boże jaka ja jestem słaba chyba to znowu oskrzela zaczyna się rozkręcac j z niezły katar mam głowa boli trochę w gardle ale bardzo malo najgorzej to w klatce boli tak poddusza ***** czy ja wyzdrowieje w ciągu tyg bo za ponad tydzień transfer mam dość po prostu dość wszystko pod górkę tu tarczyca za duza tu choroba ze zaczynam wątpić ze twn transfer się uda przestałam wierzyć że się uda ;(;( mam doła i to po chuju dużego
Nie łam się tylko głowa do góry. Każda z nas ma lepsze i gorsze dni ale nie poddajemy się tylko walczymy do upragnionych dwóch kresek i rosnącej bety! :)

Hej Dziewczyny,dzięki za trzymanie kciuków. Transfer się odbył - jeszcze wczoraj musiałam zrobić dodatkowe badania,bo istniało ryzyko hiperstymulacji. Z 8 zapłodnionych komórek mamy tylko 3 zarodki. Podali mi dwa,chociaż planowaliśmy 1,ale po rozmowie z embriologiem i lekarzem stanęło na dwóch. Ten ostatni jest słabiutki, dalej walczy i jutro zobaczą czy uda się go zamrozić.
3mamy mocno kciuki aby dwa się mocno zadomowily w brzuszku a jeden walczył do końca! ✊✊✊✊✊❤❤❤❤❤

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Luty to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-02-22 Barburka podglądanie maluszka <3
2018-02-22 dżoasia wizyta u nowego lekarza :)

2018-02-23 Oczekiwanie2017 podglądanie maluszka <3
2018-02-26 Chocolateri podglądanie maluszków <3
2018-02-26 Kurcia beta !!
2018-02-26 Never give up beta !!
2018-02-26 olgaaa1987 beta !!
2018-02-26 agawas11 podglądanie maluszków <3
2018-02-26 malena100 punkcja !!
2018-02-27 Aguleczka29 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-02-27 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka <3
2018-02-28 monik91 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-02-28 walczaca o szczescie podglądanie maluszków <3
2018-02-28 Faluś wizyta pęcherzykowa :)
2018-02-01 olgaaa1987 beta !!
2018-03-02 hope322 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-03-02 Oczekiwanie2017 podglądanie maluszka <3
2018-03-02 Zylwia podglądanie maluszka <3
2018-03-07 Angelad wizyta przed rozpoczęciem stymulacji
2018-03-08 encka86 podglądanie maluszka <3
2018-03-12 RedHotChiliPepper28 badania prenatalne I trymestru
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 termin porodu
2018-07-16 hope322 termin porodu
2018-08-02 Oczekiwanie2017 termin porodu
2018-08-04 Weronika63 termin porodu
2018-08-11 walczaca o szczescie termin porodu
2018-08-19 misis188 termin porodu
2018-08-21 Zylwia termin porodu
2018-08-27 encka86 termin porodu
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

reklama
Dziewczyny, leczenie zakonczylam w listopadzie , jestem po dwoch kuracjach hormonalnych i mam pytanie do dziewczyn które odpuściły temat ciąży, lub na jakiś czas zaprzestaly leczenia. Czy też macie bolesne miesiączki i czy też Was jajniki napieprzaja po okresie?
Wcześniej nie wiedziałam co to @, zero bólu.
Iwo różne cuda miałam po stymulacji, bolały mnie jajniki, plamiłam, umawiałam się do lekarza z kliniki i on po badaniu mówił że wszystko ok, i jak ręką odjął przestwałam się przejmować i po kilku miesiączkach przechodziło no coż....u mnie przeszło w grzybicę, której przez całe życie nigdy nie miałam a teraz nie mogę się pozbyć. Dziewczynki czy lactovag. polecacie czy coś innego?

Do góry