reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No nic mocze nogi w goracej wodzie z sola zawsze pomagalo mam nadzieje ze i teraz pomoze. Zamiast sie pakowac do wyjazdu to wypluwam pluca. Rano i tak wypilam troche herpapectu bo padlabym z tego kaszlu. Po drodze do Gdanska zajade do mamusi po syrop z czarnego bzu ;)

reklama
No nic mocze nogi w goracej wodzie z sola zawsze pomagalo mam nadzieje ze i teraz pomoze. Zamiast sie pakowac do wyjazdu to wypluwam pluca. Rano i tak wypilam troche herpapectu bo padlabym z tego kaszlu. Po drodze do Gdanska zajade do mamusi po syrop z czarnego bzu ;)
Wydaje mi się ze mniejszą szkodę komórkom wyrządza leki niż rozwijający się wirus, leukocytoza itd.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Kochana a powiedz mi jak Ty masz hashimoto - stosowali u Ciebie intralipid?

Rozumiem.
Tak się tylko zastanawiałam. Bo już tu wczoraj dziewczynom pisałam o tym. Bo intralipid jest z białka sojowego, a soja podobno przy problemach z tarczycą niewskazana. Zobaczymy co doktor mi dzisiaj na to powie.
Kurcia tyle znalazlam:
Informacje ważne przed zastosowaniem leku INTRALIPID 20%

INTRALIPID 20% jest przeciwwskazany u pacjentów w ostrym wstrząsie, u pacjentów z ciężką
hiperlipemią, ciężką niewydolnością wątroby, zespołem hemofagocytarnym, a także
z nadwrażliwością na białko jaja kurzego, soi lub orzeszków ziemnych, bądź na którąkolwiek
z substancji czynnych lub pomocniczych.

INTRALIPID 20% należy podawać ostrożnie pacjentom z zaburzonym metabolizmem tłuszczów,
np. z niewydolnością nerek, niewyrównaną cukrzycą, zapaleniem trzustki, zaburzoną czynnością
wątroby, nadczynnością tarczycy (jeśli hipertriglicerydemia) i w sepsie. Jeśli podaje się
INTRALIPID 20% takim pacjentom, konieczne jest kontrolowanie stężenia triglicerydów (tłuszczów
prostych) w surowicy krwi.

Szczególną ostrożność należy zachować podając INTRALIPID 20% pacjentom ze stwierdzoną alergią
na olej sojowy i fosfolipidy jaj. Obserwowano krzyżowe reakcje alergiczne pomiędzy soją
i orzeszkami ziemnymi.

Na niemieckich stronach o Intralipidzie w powiazaniu z Haschimoto jest napisane ,ze mozna stosowac i sie stosuje.

Kurcia tyle znalazlam:
Informacje ważne przed zastosowaniem leku INTRALIPID 20%

INTRALIPID 20% jest przeciwwskazany u pacjentów w ostrym wstrząsie, u pacjentów z ciężką
hiperlipemią, ciężką niewydolnością wątroby, zespołem hemofagocytarnym, a także
z nadwrażliwością na białko jaja kurzego, soi lub orzeszków ziemnych, bądź na którąkolwiek
z substancji czynnych lub pomocniczych.

INTRALIPID 20% należy podawać ostrożnie pacjentom z zaburzonym metabolizmem tłuszczów,
np. z niewydolnością nerek, niewyrównaną cukrzycą, zapaleniem trzustki, zaburzoną czynnością
wątroby, nadczynnością tarczycy (jeśli hipertriglicerydemia) i w sepsie. Jeśli podaje się
INTRALIPID 20% takim pacjentom, konieczne jest kontrolowanie stężenia triglicerydów (tłuszczów
prostych) w surowicy krwi.

Szczególną ostrożność należy zachować podając INTRALIPID 20% pacjentom ze stwierdzoną alergią
na olej sojowy i fosfolipidy jaj. Obserwowano krzyżowe reakcje alergiczne pomiędzy soją
i orzeszkami ziemnymi.

Na niemieckich stronach o Intralipidzie w powiazaniu z Haschimoto jest napisane ,ze mozna stosowac i sie stosuje.
Ja mam niedoczynność więc powinno być ok chyba ;)

:-) :) dziękuję za kciukasy:biggrin2:
Już po wizycie,jajca są i jest wszystko ok( w sumie nie wiem czemu nie liczy ten mój doktorek ale powiedział że w prawym jajniku jest więcej w lewym trochę mniej)punkcja potwierdzona 14 luty godz 8:20:D dzisiaj 20:20 zastrzyk z ovitrale:D a transfer 19.02 - tak bardzo bym chciała dostać prezent na urodziny 20.02 w postaci bejbika:-) :)
Dostaniesz Kochana [emoji4] bedzie dobrze [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry