reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O matko ja tylko się boje żeby to coś w genetyce nie było! A czy orientujesz się czy mając te mrozaczki można zbadać je genetycznie i jeśli ok to podać?? Czy to trzeba przed mrożeniem! Zrobię badania, połykam tych więcej witaminek i będę podchodzić tylko czy to coś teraz da?? Skoro już są??
Teraz chyba jak już masz zarodki to nic to nie zmieni. Nie wiem jak jest z badaniami genetycznymi mrozonych zarodków...

reklama
Dziewczyny może głupie pytanie,ale jak nie wy to kto?! Czy badania genetyczne zarodkow robi się tez na mrozaczkach czy tylko na swiezaczkach??

Dziewczyny chyba juz panikuje. Jutro mam wizytę, z tego co sie orientuje zobaczę mam nadzieje serduszko bo to bedzie mój 30dpt. Bardzo sie boje czy wszystko jest w porządku. 2 razy plamilam 1 i 2 lutego i od tego czasu niewielkie brązowe niteczki i bardzo ich niewiele. Czytam forum ale siedzę cicho przez stres. Od 2 dni nie mam juz prolutexu i estrofem zjadłam dzis ostatni, pozostał medrol pol tabletki, acard i kwas foliowy. Jedna z Was bardzo mądrze napisała ze z jednej strony troska o dziecko kończy sie w momencie urodzenia, potem zaczyna sie zupełnie inny rodzaj troski.... dziewczyny ja jutro do tej 10.00 chyba umrę.:szok:
A bierzesz jakas luteine jeszcze czy inny progesteron? Kochana ja tez miałam przeboje z plamieniami ktore mnie bardzo stresowaly zupelnie niepotrzebnie. Jutro bedzie piekne serduszko:)

Dziewczyny chyba juz panikuje. Jutro mam wizytę, z tego co sie orientuje zobaczę mam nadzieje serduszko bo to bedzie mój 30dpt. Bardzo sie boje czy wszystko jest w porządku. 2 razy plamilam 1 i 2 lutego i od tego czasu niewielkie brązowe niteczki i bardzo ich niewiele. Czytam forum ale siedzę cicho przez stres. Od 2 dni nie mam juz prolutexu i estrofem zjadłam dzis ostatni, pozostał medrol pol tabletki, acard i kwas foliowy. Jedna z Was bardzo mądrze napisała ze z jednej strony troska o dziecko kończy sie w momencie urodzenia, potem zaczyna sie zupełnie inny rodzaj troski.... dziewczyny ja jutro do tej 10.00 chyba umrę.:szok:
Ja właśnie tu kiedyś wspomniałam o tym, Że zacznę się cieszyć dopiero jak przytule swoje maleństwo i często to powtarzam .. żyje w stresie od wizyty do wizyty a mamy już za sobą 12tc ❤

Najpierw stres o bete , później o przyrost , pęcherzyk,serduszko (cały czas ) , odstawianie lekow , przybieranie maluszka , usg 1 trymestru , objawy albo ich brak ...i tak aż do rozwiązania..
Przed mężem już tak nie pokazuje , Że się martwię że żyje wizyta która mamy we wtorek ( usg 1 trymestru ) bo mnie ochrzania,że zawsze niepotrzebnie panikuje..
Taki już nasz los.. będziemy się martwily do samego końca ...

Kochana doskonale Cie rozumiem. Tez sie bardzo denerwuje sercem za 1,5 tygodnia. Odliczam dni. Pocieszam sie, ze jednak większość ciąż ma happy end i ten stres nic nie da. Zazdroszczę innym kobietom wyluzowanego podejścia. Musi byc dibrze! Daj znac jak juz będziesz po.

W ddodze do domku ;)
A wiesci z wizyty takie prawy jajnik 5 jajek lewy jajnik 7 ale czuje ze jest tego wiecej bo nie bylo to badanie z gmeraniem i szukaniem wszystkiego. Kolejne 2 dni stymulacji z dawka Menopuru 150 w sobote kolejny podglad i decyzja przypuszczalna na dzis poniedzialek ovitrele i 14.02 punkcja bedzie walentynkowy seksik na szkielku w prezencie urodzinowym ;)

reklama
Do góry