reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana w tym programie w sumie masz 3 procedury a jedna procedyra konczy sie po wykorzystaniu ostatniego zarodka przy czym tylko pierwszy transfer w kazdej procedurze jest w cenie a jesli by sie nie udalo a masz jeszcze mrozaki to za kolejny transfer placisz bodajze 1tys. W cenie nie ma leków. Sa wizyty, oznaczenie hormonów, punkcja, transfer i prowadzenie ciazy do 12tc. A jesli udaloby sie w pierwszej procedurze to czesc kasy Ci zwracają. Tam trzeba wierzyc lekarzom bo tam sa sami świetni specjaliści, nie trzeba uwazac na nic. Ja byłam w tym programie i jak dla mnie jest super, umowę podpisalam bardzo szybko zeby nie placic za wizyty. Czasem mnie tylko wkurzalo opoznienie w wizytach ale sama po sobie wiem ze czasem wizyta tra 5 minut a czasem nawet 40.

Z tym nie uważaniem na nic to się akurat nie zgodzę. Raz czekałam prawie 2 miesiące na wyniki badań, bo katowice się upierały że przesłały do oddziału w bielsku, tam ich nie mogli znaleźć, a po dlugim dręczeniu ich o te wyniki wyszło, że labo w ogóle tego badania nie zrobiło bo za mało krwi pobrali.
No i jak się chodzi na wizyty do innych lekarzy niż prowadzący, to trzeba pamiętać o ustaleniach ze swoim lekarzem, bo nie każdemu się chce kartę analizować.
No i jest jedna starsza dr, która najchętniej to by intralipid co 2 dni każdemu podawała żeby tylko kasę wyciągnąć. Jest fałszywa, brak jej wyczucia i co wizytę zmienia zdanie odnośnie sposobu leczenia.
Ale ogólnie klinika jest ok :)
@misis188 Tobie za tą reklamę to pewnie będą ciążę do końca za free prowadzić:-D;)

Nasza panie embriolog z Czech powiedziala jasno ze podnosi SS Rate od 7-10 %.W ciaze faktycznie zaszlam,czy dzieki temu ? nigdy sie nie dowiem.Moim zdanie .jesli cokolwiek moze pomoc i nie kosztuje znowu 10.000 zl tylko zalozmy 300 ,to powinno sie sprobowac.;)
Ale slyszalas kiedys zeby mozna go bylo uzywac tylko przy blastkach a nie 3 dniowych? Mi chodzilo raczej o to ze na te trzy dniowe nawet lepiej dziala a tu dziewczyny pisza ze im nie wolno w klinice. .

@Koniczyna82 [emoji110][emoji110][emoji110]kciuki za maluszka !! Niech zostanie z Mamusia na całe 9miesiecy! [emoji173] zaciskaaaaj nóżki :D [emoji110]
@walczaca o szczescie [emoji110][emoji110] za maluszki [emoji173] niech zdrowo rosną [emoji110][emoji110] no i muuuusisz nam dziś pokazać zdjęcie ! [emoji173]
@RedHotChiliPepper28 [emoji110] za maluszka ! Serducha jak dzwon !! To będzie najpiękniejszy dźwięk [emoji173] czekamy na fotkę :)

Kochane miłego dnia !! :* [emoji173]
Powodzenia dla Was wszystkich [emoji173] [emoji173] [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@misis188 Ja też muszę zrobić teraz bo glukoza wyszła mi 93 a norma chyba jest do 92 :p i też muszę to pić.. Masakra :(
Dziewczyny no nie przesadzajcie. Da się to przełknąć. Nawet bez cytryny. W swoim życiu robiłam chyba z 10 krzywych i za każdym nic mi nie było. Jedyne co to zostaje taki posmak nieprzyjemny w ustach, ale tylko przez chwilę. Wypić jednym haustem i po sprawie. Nie domonizujcie już tak tego badania. Ja robiłam teraz w grudniu i kolejne czeka mnie na koniec lutego i nie przejmuje się tym tak.

reklama
Do góry