reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja dzisiaj prawie płakałam nad świeżym chlebem, jak mój mąż przyniósł z piekarni :-( (mam dietę bezglutenowa do 12tygodnia) Już mam ochotę zwymiotować jak pomyślę, że mam zjeść te kukurydziane itd. Na dodatek moi rodzice są w górach i przywiozą oscypki, których ja też nie zjem :-D ale tak jak mówisz, czego nie robi się dla maluchów :-)
Dlaczego masz kochana dietę? Ja 19 ide na glukoze-pieronsko sie tego boje ze nie wytrzymam i zwrócę

reklama
Dlaczego masz kochana dietę? Ja 19 ide na glukoze-pieronsko sie tego boje ze nie wytrzymam i zwrócę
Mój akurat bardzo dzielnie znosi wszystko albo po prostu dobrze udaje :-D moje Pani Doktor uważa, że dieta bezglutenowa sprzyja zagniezdzeniu zarodka i jego rozwojowi w pierwszym trymestrze. Dlatego już od punkcji bardzo uważam na to co jem, ale uwierz... gluten jest WSZĘDZIE :-( więc już powoli mam dość. Słyszałam, że dużo kobiet powtarza, bo nie wytrzymuje i zwraca :-( ale trzymam za Ciebie kciuki :-*

Już właśnie marudziłam teraz @misis188 jak mi brakuje chleba :-) W ogóle mam dzisiaj gorszy dzień... Wszystko mnie denerwuje, jak robiłam zastrzyk to prawie płakałam, że znowu muszę go robić, że dieta, że w domu siedzę, że niczego nie mogę, że łykam właśnie mln tabletek itd... Tragedia ze mną :-D
Kochaniutka pomyśl jakie szczęście masz w brzuszku, ja codziennie zastrzyki z przyjemnością robiłam, bo wiedziałam dlaczego i dla kogo je robiłam. :* tłumacz sobie, że to tylko stan przejściowy, kiedyś się skończy :)

Kochaniutka pomyśl jakie szczęście masz w brzuszku, ja codziennie zastrzyki z przyjemnością robiłam, bo wiedziałam dlaczego i dla kogo je robiłam. :* tłumacz sobie, że to tylko stan przejściowy, kiedyś się skończy :)
Wiem, wiem i normalnie mnie to nie wzruszało, ale dzisiaj to jakiś chwilowy kryzys. Może też stres przed jutrzejszą wizytą, kumulacja :-)

Mój akurat bardzo dzielnie znosi wszystko albo po prostu dobrze udaje :-D moje Pani Doktor uważa, że dieta bezglutenowa sprzyja zagniezdzeniu zarodka i jego rozwojowi w pierwszym trymestrze. Dlatego już od punkcji bardzo uważam na to co jem, ale uwierz... gluten jest WSZĘDZIE :-( więc już powoli mam dość. Słyszałam, że dużo kobiet powtarza, bo nie wytrzymuje i zwraca :-( ale trzymam za Ciebie kciuki :-*
jak to wszędzie? ;) mi tylko przeszkadzała piaszczysta konsystencja pieczywa (sama piekłam chlebek gryczano - jaglany, bo w sklepach straszne gó...o sprzedają), a poza tym płatki kukurydziane, gryczane, ryże, ziemniaki, komosa ryżowa, kasza gryczana, jaglana itp. Wędliny tylko te suche (niestety droższe, le i mniej napompowane chemią) i tyle. W nabiale, jajkach i warzywach nie ma glutenu. No i ciastka itp oczywiście zawierają gluten, ale jest dobra alternatywa żeby sobie robić mega proste ciasteczka z poppingu amarantusa, gryki itp + banan, bakalie i gotowe :) w internetach masz mnóstwo przepisów na słodkości bg jesli lubisz słodycze :) Taka jak pisałam, mi tylko pieczywo przeszkadza, a tak to mogłabym spokojnie sie przestawić na bg :)

Ostatnia edycja:
jak to wszędzie? ;) mi tylko przeszkadzała piaszczysta konsystencja pieczywa (sama piekłam chlebek gryczano - jaglany, bo w sklepach straszne gó...o sprzedają), a poza tym płatki kukurydziane, gryczane, ryże, ziemniaki, komosa ryżowa, kasza gryczana, jaglana itp. Wędliny tylko te suche (niestety droższe, le i mniej napompowane chemią) i tyle. W nabiale, jajkach i warzywach nie ma glutenu. No i ciastka itp oczywiście zawierają gluten, ale jest dobra alternatywa żeby sobie robić mega proste ciasteczka z poppingu amarantusa, gryki itp + banan, bakalie i gotowe :) w internetach masz mnóstwo przepisów na słodkości bg jesli lubisz słodycze :) Taka jak pisałam, mi tylko pieczywo przeszkadza, a tak to mogłabym spokojnie sie przestawić na bg :)
No i właśnie problem jest tu, że to co lubię właśnie go zawiera :-D nawet na głupich galaretkach jest taka informacja, czy przyprawach :-D a do tego dochodzą jeszcze rzeczy, których nie można jeść w ciąży i "niezdrowe" produkty w mniemaniu mojego kochanego M :-D więc moja dieta jest dla mnie katorga :-D

Witajcie Kochane u mn e jakieś przeziębienie jakieś inne takiego nigdy nie miałam non stop kocham w ciągu dnia woda z nosa a z rana ropa w gardle niby zatoki czyste jak narazie faszwruje się sokiem z aronii herbatką maliwowa czosnkiem cytryną wita d ,c i mama dha premium jutro zamierzam zrobić sikanca bo cały czas bola mnie piersi i mam strasznie duże i wrażliwe sutki i brodawki jak na początku cb i senna jestem plus delikatnie od czasu do pokluje punktowo podbrzusze i ciągnie czasami w pachwinach smigam spaciu bo -przeziembienie i kochanie co 5-10 min średnio wykańcza mnie fizycznie Masakra;(

reklama
Do góry