reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak ci powiedzieli bo musieli czyms to poprzec jakos 1.5 tygodnia temu na forum fb tez byla dziewczyna ktorej odmowili podania 2 zarodkow mimo wczesniej podpisanych papierow wlasnie ze wzgl na to ze zdarzyla sie ciaza trojacza z 2 zarodkow
No lekarka mówiła ze obostrzenie dotyczy pierwszego transferu u nich a jak się nie uda to pozwolą brac 2...
Całkiem możliwe ze po tych trojaczkach takie z góry przyszły nakazy. W recepcji mi o tym wspominano telefonicznie przed przekierowaniem do lekarki i ze podobno to od niedawna...

reklama
Margit, w Novum calutka punkcja, zaplodnienie jajeczek to koszt od 7 tys plus do tego dodatkowo za kazdy transfer 2 tys? Czy w tych 7 tys+ zawarta jest juz cala procedura lacznie z jednorazowym transferem a pozniej kazdy kolejny dodatkowo? Jakos nie potrafie odczytac ich cennika ;/ Czy masz jakies uwagi co do Novum, czyli jest cos na co powinnam uwazac lub co polecalabys?

Misis, ten program 2+1 to dwie cale procedury czyli dwie punkcje, tak? W ciagu tych 2 procedur mozna miec tyle transferow ile zarodkow? Czy leki w to wchodza? Nie powiem.... 13 tys to troche duzo. W Macierzynstwie placilismy ok 9 tys do wykorzystania ostatniego zarodka. Musze niestety patrzec tez na budzet :/ Polecasz ten pakiet? Jest cos na co trzeba w Gyn uwazac, albo tak samo jak w przypadku Novum cos co polecalabys w Gyn?
Felia novum to klinika stara i dobra ale niestety droga. 10 lat temu udało mi się w novum i dlatego uważam że szkoda zdrowia tj. Stymulacja leki na jakieś inne kliniki. Plusy brak opóźnień, kompetentni lekarze ( dr Taszycka) jedno z lepszych laboratoriów. Dojazd ok. Z krakowa rano pendolino kolo 6 i jesteś w klinice na 10 ( z dworca metro i kilka przystanków autobusem) mówisz że dojeżdżasz więc dopasują wizyty, dla mnie ogromny plus to konsultacje z lekarzem w określonych godzinach, praktycznie dzwonisz z każdym pytaniem ( trochę się czeka bo np. Mówią że konsultacja o 11a dodzwaniasz się 11.20) Gynocentrum nie znam ale dziewczyny dobrze o tej klinice piszę. A o reszcie klinik nie myśl, szkoda zdrowia

Plan jest taki, że zrobię histero i allo mlr i zapewne coś jeszcze. :)
W sumie nie do końca wiem, w którym kierunku iść dalej. W środę idę do mojej dr przycisnąć ją, żeby mi podpowiedziała jakie badania zrobić i umówić się, że kolejny transfer na cyklu naturalnym i spytać, jakie leki mi proponuje do transferu. Moja dr ma doktorat z immunologii, więc się pięknie składa.
W mojej klinice dają wlewy z intralipidu tylko w dzień transferu. Wolałabym jednak zrobić taki wlew również przed i po transferze.
Przeanalizuję jeszcze raz Wasze propozycje badań i doczytam dokładnie, co z czym i jak. :)
Kochana, no to życzę owocnej wizyty, daj znać jaki pomysł będzie dr miała na Ciebie :*

Margit, w Novum calutka punkcja, zaplodnienie jajeczek to koszt od 7 tys plus do tego dodatkowo za kazdy transfer 2 tys? Czy w tych 7 tys+ zawarta jest juz cala procedura lacznie z jednorazowym transferem a pozniej kazdy kolejny dodatkowo? Jakos nie potrafie odczytac ich cennika ;/ Czy masz jakies uwagi co do Novum, czyli jest cos na co powinnam uwazac lub co polecalabys?

Misis, ten program 2+1 to dwie cale procedury czyli dwie punkcje, tak? W ciagu tych 2 procedur mozna miec tyle transferow ile zarodkow? Czy leki w to wchodza? Nie powiem.... 13 tys to troche duzo. W Macierzynstwie placilismy ok 9 tys do wykorzystania ostatniego zarodka. Musze niestety patrzec tez na budzet :/ Polecasz ten pakiet? Jest cos na co trzeba w Gyn uwazac, albo tak samo jak w przypadku Novum cos co polecalabys w Gyn?
Kochana w tym programie w sumie masz 3 procedury a jedna procedyra konczy sie po wykorzystaniu ostatniego zarodka przy czym tylko pierwszy transfer w kazdej procedurze jest w cenie a jesli by sie nie udalo a masz jeszcze mrozaki to za kolejny transfer placisz bodajze 1tys. W cenie nie ma leków. Sa wizyty, oznaczenie hormonów, punkcja, transfer i prowadzenie ciazy do 12tc. A jesli udaloby sie w pierwszej procedurze to czesc kasy Ci zwracają. Tam trzeba wierzyc lekarzom bo tam sa sami świetni specjaliści, nie trzeba uwazac na nic. Ja byłam w tym programie i jak dla mnie jest super, umowę podpisalam bardzo szybko zeby nie placic za wizyty. Czasem mnie tylko wkurzalo opoznienie w wizytach ale sama po sobie wiem ze czasem wizyta tra 5 minut a czasem nawet 40.

A jeszcze co polecilabym w gyncentrum to na pewno mojego lekarza dr Grettke. Przy tym.ostatnim udanym transferze mialam atosiban na skurcze macicy-koszt 800 zl i lezysz na sali ok 3 godziny, przed transferem miałam 2 razy intralipid ale u mnie byky wskazania immunologiczne, miałam takze embrioglue -bodajże 350 zl. Moj lekarz poleca AH ale teraz nie wzięłam

W sumie nie do końca wiem, w którym kierunku iść dalej. W środę idę do mojej dr przycisnąć ją, żeby mi podpowiedziała jakie badania zrobić i umówić się, że kolejny transfer na cyklu naturalnym i spytać, jakie leki mi proponuje do transferu. Moja dr ma doktorat z immunologii, więc się pięknie składa.
W mojej klinice dają wlewy z intralipidu tylko w dzień transferu. Wolałabym jednak zrobić taki wlew również przed i po transferze.
Przeanalizuję jeszcze raz Wasze propozycje badań i doczytam dokładnie, co z czym i jak. :)
Jeszcze NK moglabys sobie zrobic-bedziesz wiedziec czy w ogóle potrzebujesz intralipidu

Powinnas do allo, test cytotoksyczny zrobic, bo jesli ci to wyjdzie ponizej normy i okaze sie ze beda potrzebne szczepienie to bedziecie od razu wiedziec czy maz moze byc dawca limfocytow.

Justin, ale tak mysle o czym my mowimy:p,,,, jesli masz dawce (zgadza sie , jak nie to popraw)to material gen pochodzi od niego nie od twojego meza, to faktycznie nie ma sensu tego testu robic;)

reklama
Justin, ale tak mysle o czym my mowimy:p,,,, jesli masz dawce (zgadza sie , jak nie to popraw)to material gen pochodzi od niego nie od twojego meza, to faktycznie nie ma sensu tego testu robic;)
Nie no chyba musi moim zdaniem bo jesli bedzie potrzebowac szczepien to pierwsze chyba dawca bedzie maz. Ja po szczepoeniu jak robilam kontrolne allo mlry to tez miałam kontrole na obcego dawce wiec chyba to jest wazne

Do góry