reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Daj znać jak się dowiesz, co i jak. :)

Ciekawe czy tej dziewczynie, co miała z nami transfer się udało. :)
Pewnie że dam znać. Wyniki podobno po 12:00 w aplikacji maja być dostępne. Faktycznie ciekawe jak tej dziewczynie poszło zwłaszcza, że miała tą kroplówkę z intralipidu...:confused:

reklama
Ja dostałam zalecenia żeby brać na jajeczka i pozbycie się wolnych rodników (podobno one oraz sam zarodek ich nie lubią) koenzym Q10, resveratrol, witaminę C oraz E, DHEA a mąż tylko C, E i Q10 oraz cynk i selen na żołnierzyki :-) ja biorę dalej, M do punkcji
resweratrol to ja bardzo regularnie spożywam, taki w płynie, preparat nazywa się WINO :laugh2:

Cieszè się Felia że się odezwałaś. Tak naprawdę z Krk masz dwie kliniki do wyboru Novum warszawa ( pendolino - jeździłam spokojnie cały protokół) no i Gynocentrum Katowice ( obecnie ma dobrą passę, osobiście nie znam ale chyba się starają) pozdrawiam cię serdecznie

Margit, w Novum calutka punkcja, zaplodnienie jajeczek to koszt od 7 tys plus do tego dodatkowo za kazdy transfer 2 tys? Czy w tych 7 tys+ zawarta jest juz cala procedura lacznie z jednorazowym transferem a pozniej kazdy kolejny dodatkowo? Jakos nie potrafie odczytac ich cennika ;/ Czy masz jakies uwagi co do Novum, czyli jest cos na co powinnam uwazac lub co polecalabys?

Ja Ci kochana polecam Gyncentrum. To moja 3 klinika, wcześniej bylo Macierzynstwo i provita. Ja byłam w programie 2+1. Klinika jest super, swietni lekarze, super laboratorium i leczylam sie u dr Grettki

Misis, ten program 2+1 to dwie cale procedury czyli dwie punkcje, tak? W ciagu tych 2 procedur mozna miec tyle transferow ile zarodkow? Czy leki w to wchodza? Nie powiem.... 13 tys to troche duzo. W Macierzynstwie placilismy ok 9 tys do wykorzystania ostatniego zarodka. Musze niestety patrzec tez na budzet :/ Polecasz ten pakiet? Jest cos na co trzeba w Gyn uwazac, albo tak samo jak w przypadku Novum cos co polecalabys w Gyn?

Edit. Właśnie dzwoniła jeszcze raz lekarka z Novum ze nie dadzą 2 bo nikt nie wyraził zgody. Ani dyrekcja ani embriolog ani moja prowadząca (nie miałam jak się z nią skontaktować bo nie ma jej w pracy od czwartku ale nie całe dwa tygodnie temu sama mnie pytała czy jeden zarodek chce czy dwa...)

Jest odgórne zarządzenie ze nikomu nie daja 2 blastocyst w pierwszym transferze u nich. I nie ważne ze to mój piąty transfer a cztery poprzednie to były bardzo ładnej klasy blastki i w dodatku po pgs.

No trudno, trochę się już nastawiłam :(
ciekawe od kiedy to zarzadzenie maja bo w zeszlym i 2016 jeszcze jakos go nie bylo. Dzieciate z Novum dostawaly po 2.Bez problemu.Nie wiem co o tym mysleco_O

Wiem ze koenzym Q10, i kwasu dha. Tak się zastanawiam nad tymi witaminami w saszetkach tylko nie pamiętam nazwy , może któraś z Was pamięta ?? One są wskazane dla kobiet z PCO. Jeszcze ktoś ostatnio pisał o jakiś regulatorach homo...czegoś ;)
Inofem - saszetki , modulatory homocysteiny - firma Solgar :)

Edit. Właśnie dzwoniła jeszcze raz lekarka z Novum ze nie dadzą 2 bo nikt nie wyraził zgody. Ani dyrekcja ani embriolog ani moja prowadząca (nie miałam jak się z nią skontaktować bo nie ma jej w pracy od czwartku ale nie całe dwa tygodnie temu sama mnie pytała czy jeden zarodek chce czy dwa...)

Jest odgórne zarządzenie ze nikomu nie daja 2 blastocyst w pierwszym transferze u nich. I nie ważne ze to mój piąty transfer a cztery poprzednie to były bardzo ładnej klasy blastki i w dodatku po pgs.

No trudno, trochę się już nastawiłam :(

Kurcze szkoda :(:(

Dziewczyny, potrzebuje waszej porady co do kliniki. Bije sie jednak z myslami, czy aby tez nie zmienic, ale potrzebuje pomocy, opinii, itd.

Czy mozecie polecic klinke stosunkowo blisko Krakowa? Taka, abym mogla swobodnie dojechac z Krakowa pociagiem (autem wiadomo tez, ale ja niestety nie mam). Klinika powinna miec godziny otwarcia tak do 21.
Slyszalam o Gyncentrum w Katowicach. Ale nie wiem, mam metlik w glowie. Prosze was zatem o wskazowki, doswiadczenia, opinie. Czy korzystalyscie w klinikach z pakietow, czy kazdy transfer z osobna? (Gyncentrum widzialam ze ma pakiet 2+1 i pakiet poronien - ktos z was z nich korzysta? moze polecic?). Czy macie jakis konkretnych lekarzy, ktorych tam w waszej klinice polecacie albo odradzacie?

Ja polecam Gyncentrum. Osobiście nie korzystam z ich pakietu 2+1, dlatego że nie wiedziałam jak to wszystko będzie, jak będzie szła stymulacja itp i nie chciałam się na całe 3 refundowane podejścia związywać z jedną kliniką. Więc jak to liczyłam to jedno podejście w pakiecie, a jedno podejście bez pakietu to różnica tylko kosztu wizyt lekarskich. No i oczywiście później tego "gratisowego podejścia". Ale wołałam sobie zostawić okienko na zmianę kliniki gdyby coś.
Na razie uważam, że wszystko jest ok. Tak jak @misis188 polecam doktora Grettkę, choć trzeba się do niego przyzwyczaić i nie liczyć na wielkie i entuzjastyczne wsparcie, a raczej na konkretne i rzetelne informacje.
Z minusów kliniki to duże opóźnienia i to, że na początku jak podchodzisz pierwszy raz to nie robią praktycznie, żadnych badań poza tymi co ustawa nakazuje. Ale dużo leków dają "na wszelki wypadek" - bo od razu dają encorton i neoparin.

reklama
Przykro mi bardzo, kochana nie zrażaj się, może tak miało być, jaki teraz plan? Immunologia? (jeśli juz pisałaś, to pewnie zaraz doczytam :*
Plan jest taki, że zrobię histero i allo mlr i zapewne coś jeszcze. :)
W sumie nie do końca wiem, w którym kierunku iść dalej. W środę idę do mojej dr przycisnąć ją, żeby mi podpowiedziała jakie badania zrobić i umówić się, że kolejny transfer na cyklu naturalnym i spytać, jakie leki mi proponuje do transferu. Moja dr ma doktorat z immunologii, więc się pięknie składa.
W mojej klinice dają wlewy z intralipidu tylko w dzień transferu. Wolałabym jednak zrobić taki wlew również przed i po transferze.
Przeanalizuję jeszcze raz Wasze propozycje badań i doczytam dokładnie, co z czym i jak. :)

Do góry