reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, w czwartek miałam transfer,dziś mam 21 dzień cyklu, raczej bez żadnych objawów, chociaż zdążały się w weekend lekkie Klocia w podbrzuszu ale nie wiem czy sama sobie to wymyślam czy tak faktycznie było, dziś czuje się jak właśnie tydzień przed okresem, nabrzmiałe piersi wszystko obolałe i bole podbrzusza, czy to może być jakakolwiek oznaka czegokolwiek? W środę mam zrobić badania progesteronu a 13.02 betę, jak wytrwać :(

reklama
Dziewczyny, w czwartek miałam transfer,dziś mam 21 dzień cyklu, raczej bez żadnych objawów, chociaż zdążały się w weekend lekkie Klocia w podbrzuszu ale nie wiem czy sama sobie to wymyślam czy tak faktycznie było, dziś czuje się jak właśnie tydzień przed okresem, nabrzmiałe piersi wszystko obolałe i bole podbrzusza, czy to może być jakakolwiek oznaka czegokolwiek? W środę mam zrobić badania progesteronu a 13.02 betę, jak wytrwać :(
Ja jestem w 9dpt i objawy podobne do Twoich piersi nabrzmiałe i wrażliwe na dotyk i mam bóle brzucha a raczej lewego jajnika po prostu szarpie jak opętany :rolleyes:

Super! trzymam mocno kciuki jutro !!
Edit. Właśnie dzwoniła jeszcze raz lekarka z Novum ze nie dadzą 2 bo nikt nie wyraził zgody. Ani dyrekcja ani embriolog ani moja prowadząca (nie miałam jak się z nią skontaktować bo nie ma jej w pracy od czwartku ale nie całe dwa tygodnie temu sama mnie pytała czy jeden zarodek chce czy dwa...)

Jest odgórne zarządzenie ze nikomu nie daja 2 blastocyst w pierwszym transferze u nich. I nie ważne ze to mój piąty transfer a cztery poprzednie to były bardzo ładnej klasy blastki i w dodatku po pgs.

No trudno, trochę się już nastawiłam :(

@tamiza super ;) chyba te plastry i dla swojego m zamowie jeśli oczywiście będziemy się starać.
Powiedzcie mi tak 2-3miesuece przed wystarczy brać witaminy i suplementy przed całą procedurą ?? A co dla kobiety polecacie na lepsze jajeczka?
Tak. Pelna spermatogeneza trwa 3 miesiace, a mowia ze to jakie suple bierzemy i jaki styl zycia prowadzimy dzisiaj wplynie na nasze komorki jajowe, ktore bedziemy mialy za 90 dni. Wiec na jedno wychodzi [emoji5]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem ze koenzym Q10, i kwasu dha. Tak się zastanawiam nad tymi witaminami w saszetkach tylko nie pamiętam nazwy , może któraś z Was pamięta ?? One są wskazane dla kobiet z PCO. Jeszcze ktoś ostatnio pisał o jakiś regulatorach homo...czegoś ;)
Regulatory homocysteiny. To sa metylowane witaminy z grupy B, w tym folianowa wersja kwasu foliowego plus cholina i kilka innych supli do tego. Ale to jest wskazane przy mutacji genu MTHFR kiedy to zachodzi niewlasciwy metabolizm kwasu foliowego i przyjmowanie standardowych wersji wit. B i kwasu skutkuje podwyzszona homocysteina, przez brak wchlaniania witamin w takich formach. Do tego tez warto brac wlasnie omega 3 i wit D [emoji5]

Gyncentrum Katowice:)
Hehe no to gdyby tak sie zycie ulozylo ze myslelibysmy o zmianie kliniki, mysle ze tez uderzymy do tej polecanej przez Was [emoji5] w koncu Katowice sa dla nas o wiele blizej niz Warszawa [emoji4]
ale uczciwie przyznaje ze licze ze nie bedzie takiej potrzeby [emoji4] poki co u nas tez zaplodnily sie wszystkie komorki, z tym ze jeden transerowalismy na swiezo, a reszta zostala zamrozona w 3ciej dobie [emoji5]

Mam pytanie do dziewczyn, które podeszły do crio na cyklu naturalnym, jak wygląda taki cykl, jak często jeździ się na monitoring i czy bierze się wtedy jakiekolwiek leki?
Ja ciagle mam naturalne. Monitoringi trzeba zacząć 2-3 dni przed spodziewana owulacja. Jak potwierdza owulacje transfer jest 5 dni po niej jak blastka, wcześniej jak młodszy zarodek. Nie bierzesz estrofemu. Teoretycznie można podchodzić bez progesteronu (ja nawet miałam takie jedno podejście) ale osobiście nie radzę. Zaczynasz go brac wieczorem po owulacji albo rano następnego dnia. W zależności od tego kiedy owulacja była. Pozostałe leki typu steryd/ heparyna/acard tak samo jak w podejściu na sztucznym.
Trzymaj się. I tak jak dziewczyny pisały nie ma ze jest gorzej bo brak reakcji. To był inny zarodek, możliwe ze od początku skazany na niepowodzenie. Największe znaczenie ma szczęście, jak rzucasz moneta to nie będziesz rzucać samymi resztkami choć by wszystkie czynniki były tip top. Masz jeszcze 3 podejścia, trzymam kciuki!

Ehhh jutro 3 cia ostatnia werefikacja... czyli 10 dni po blastocyscie. W piatek 6 dni po beta 26, dzis robiłam testy pink wychodzą a bobo słaba kreska... liczę, ze jednak beta przyrasta.

Załączniki

• 70DEA31A-CB78-4242-B8F8-531D74A3A8AA.jpeg
    70DEA31A-CB78-4242-B8F8-531D74A3A8AA.jpeg
    763,9 KB · Wyświetleń: 158
  • 6E8D0F91-80AE-4E32-BC55-6B2213AB74E6.jpeg
    6E8D0F91-80AE-4E32-BC55-6B2213AB74E6.jpeg
    247,6 KB · Wyświetleń: 162
reklama
Do góry