reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

tez taki chcioalam ale teraz to juz dupa.... moze po dzidzi pomysle bo w ciazy nie wolno
No ja pewnego razu założyłam sobie skarbonkę i co jakiś czas wrzucałam 20-50 zł, żeby od razu po kieszeni nie trzenęło, ale w koncu i tak ta kasa sie upłynniła, potem były IUI, teraz ivf i tak cały czas się moje marzonko odciągało, teraz była męska decyzja o zakupie :D Do następnej ciąży kilka razy użyję ;)

reklama
No ja pewnego razu założyłam sobie skarbonkę i co jakiś czas wrzucałam 20-50 zł, żeby od razu po kieszeni nie trzenęło, ale w koncu i tak ta kasa sie upłynniła, potem były IUI, teraz ivf i tak cały czas się moje marzonko odciągało, teraz była męska decyzja o zakupie :D Do następnej ciąży kilka razy użyję ;)
a ja Ci zycze zebys malo zdarzyla go uzyc :p:D;)

Dziewczyny zgupialam. Lekarz napisal na recepcie Progesterone Besins 2 x 1. Mam brac dopochwowo ale w aptece powiedzieli ze to tabletki podjezykowe. Wyraznie lekarz powiedzial dopochwowo. Czy ktoras to brala? Czy mozna te tabletki aplikowac dopochwowo? Prosze pomocy bo od jutra mam z tym wystartowac.

Dziewczyny zgupialam. Lekarz napisal na recepcie Progesterone Besins 2 x 1. Mam brac dopochwowo ale w aptece powiedzieli ze to tabletki podjezykowe. Wyraznie lekarz powiedzial dopochwowo. Czy ktoras to brala? Czy mozna te tabletki aplikowac dopochwowo? Prosze pomocy bo od jutra mam z tym wystartowac.
Jak kazał dowcipnie to dawaj dowcipnie. Kochana tu doustne leki pakujemy dowcipnie i czasem na odwrót, podczas krwawienia dowcipne leki zaleca sie stosować też doodbytniczo, więc mnie tu już nic nie zdziwi ;) Trzymaj się zalecenia dr :)

Kochana a z tej ierwszej procedury miałaś jakąś ciążę czy w ogóle nie dochodziło do implantacji? To przerażające... Czyli teraz macie tego jednego jedynego zdrowego? Matko... U mnie też było 6 pięknych zarodków, z każdego ciąża ale ronię wszystkie jak leci, został jeszcze tylko 1 :(
A kariotypy badaliście? Ok?
U mnie tez przy pierwszym ivf zarodki piekne blastusie i co za kazym ciaza biohemiczna.Dr.mowi ze jak teraz zbadalismy z 6 zarodkow 4 zarodki i 3 trzy na 4 zarodki mialy wade.To przy pierwszym ivf musialy miec wszyskie wade.skoro nie zostaly zemna.Robilismy badania teraz PGN to kosztuje 8.500tys.Robilismy katriotypy byly ok.

U mnie tez przy pierwszym ivf zarodki piekne blastusie i co za kazym ciaza biohemiczna.Dr.mowi ze jak teraz zbadalismy z 6 zarodkow 4 zarodki i 3 trzy na 4 zarodki mialy wade.To przy pierwszym ivf musialy miec wszyskie wade.skoro nie zostaly zemna.Robilismy badania teraz PGN to kosztuje 8.500tys.Robilismy katriotypy byly ok.
No to padłam... :( Czyli u mnie kolejna procedura też z badaniem... Chyba, że stanie się cud i ten ostatni jednak zostanie... A gdzie się leczysz?

reklama
Do góry