reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

tez taki chcioalam ale teraz to juz dupa.... moze po dzidzi pomysle bo w ciazy nie wolno
No ja pewnego razu założyłam sobie skarbonkę i co jakiś czas wrzucałam 20-50 zł, żeby od razu po kieszeni nie trzenęło, ale w koncu i tak ta kasa sie upłynniła, potem były IUI, teraz ivf i tak cały czas się moje marzonko odciągało, teraz była męska decyzja o zakupie :D Do następnej ciąży kilka razy użyję ;)

reklama
No ja pewnego razu założyłam sobie skarbonkę i co jakiś czas wrzucałam 20-50 zł, żeby od razu po kieszeni nie trzenęło, ale w koncu i tak ta kasa sie upłynniła, potem były IUI, teraz ivf i tak cały czas się moje marzonko odciągało, teraz była męska decyzja o zakupie :D Do następnej ciąży kilka razy użyję ;)
a ja Ci zycze zebys malo zdarzyla go uzyc :p:D;)

Dziewczyny zgupialam. Lekarz napisal na recepcie Progesterone Besins 2 x 1. Mam brac dopochwowo ale w aptece powiedzieli ze to tabletki podjezykowe. Wyraznie lekarz powiedzial dopochwowo. Czy ktoras to brala? Czy mozna te tabletki aplikowac dopochwowo? Prosze pomocy bo od jutra mam z tym wystartowac.

Dziewczyny zgupialam. Lekarz napisal na recepcie Progesterone Besins 2 x 1. Mam brac dopochwowo ale w aptece powiedzieli ze to tabletki podjezykowe. Wyraznie lekarz powiedzial dopochwowo. Czy ktoras to brala? Czy mozna te tabletki aplikowac dopochwowo? Prosze pomocy bo od jutra mam z tym wystartowac.
Jak kazał dowcipnie to dawaj dowcipnie. Kochana tu doustne leki pakujemy dowcipnie i czasem na odwrót, podczas krwawienia dowcipne leki zaleca sie stosować też doodbytniczo, więc mnie tu już nic nie zdziwi ;) Trzymaj się zalecenia dr :)

Kochana a z tej ierwszej procedury miałaś jakąś ciążę czy w ogóle nie dochodziło do implantacji? To przerażające... Czyli teraz macie tego jednego jedynego zdrowego? Matko... U mnie też było 6 pięknych zarodków, z każdego ciąża ale ronię wszystkie jak leci, został jeszcze tylko 1 :(
A kariotypy badaliście? Ok?
U mnie tez przy pierwszym ivf zarodki piekne blastusie i co za kazym ciaza biohemiczna.Dr.mowi ze jak teraz zbadalismy z 6 zarodkow 4 zarodki i 3 trzy na 4 zarodki mialy wade.To przy pierwszym ivf musialy miec wszyskie wade.skoro nie zostaly zemna.Robilismy badania teraz PGN to kosztuje 8.500tys.Robilismy katriotypy byly ok.

U mnie tez przy pierwszym ivf zarodki piekne blastusie i co za kazym ciaza biohemiczna.Dr.mowi ze jak teraz zbadalismy z 6 zarodkow 4 zarodki i 3 trzy na 4 zarodki mialy wade.To przy pierwszym ivf musialy miec wszyskie wade.skoro nie zostaly zemna.Robilismy badania teraz PGN to kosztuje 8.500tys.Robilismy katriotypy byly ok.
No to padłam... :( Czyli u mnie kolejna procedura też z badaniem... Chyba, że stanie się cud i ten ostatni jednak zostanie... A gdzie się leczysz?

reklama
Do góry