reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ehh od dwoch dni mam bolesne skurcze w dole brzucha, takie jak na okres, niepokoilo mnie to i zrobilam dzis bete (choc lekarz z kliniki powiedzial zebym juz nie robila). No i sie okazuje ze jest slaby przyrost ☹ na poczatku wygladalo to ok, a teraz po 3 dobach tylko 64%:
9 dpt: 41
10 dpt: 82
12 dpt: 213
15 dpt: 350.
Powiedzcie czy dobrze sie domyslam ze to moze byc pusty pecherzyk?
Dzwonilam do kliniki i konsultacje z lekarzem prowadzacym mam umowiona na godz. 16.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze za wcześnie na taką diagnozę. Musisz powtórzyć za dwa dni i wierzę, że przyrost przyśpieszy!!

reklama
Jeszcze wszystkiego nie przekreślaj... może to tylko chwilowe zachamowanie. Bapewno będziesz musiała powtórzyć betę. Trudne to wszystko....Ale warto walczyć do końca. Ja mam jedno dziecko i cieszę się najbardziej na świecie ze miałam kilka lat temu "cud-wpadkę":) najlepsze co mnie w życiu spotkało to bycie mamą i Wam wszystkim tego życzę. Myślę że jak odpocznę to powrócę do walki ale teraz najzwyczajniej w świecie nie mam na to siły przede wszystkim psychicznie nie jestem gotowa :(
Trzymam kciuki aby u Ciebie było wszystko dobrze :*
Dziekuje za mile slowa [emoji11] pewnie nadzieje bede miala do samego konca, bo kto ma w tego mojego maluszka wierzyc jak nie ja? [emoji4] wciaz licze ze sie tylko na chwilke rozleniwil, ale ogolnie ma sie dobrze..
A Ty przede wszystkim sie ciesz z tego ze masz juz synka. Zycze Ci, zeby kolejne podejscie do rodzenstwa zakonczylo sie sukcesem [emoji4] [emoji11]

Wizyte mam dopiero 8 lutego. Dzisiaj tylko konsultacja telefoniczna.
Swoja droga mozliwosc pozamacicznej po ivf, gdzie transferuja zarodek dokladnie do wnetrza macicy, jest dla mnie niepojeta

Mi też się tak wydawało ale lekarz powiedział że zarodek na prawo podróżować po naszej macicy az do jajnikow.

Wspolczuje tego czekania i nadziei do samego konca [emoji45]
Badalas moze tez progesteron?
Moj dotychczasowy byl zbyt wysoki, ale lekarz twierdzil ze to bardzo dobrze:
10dpt: 220
12dpt: 243
Zastanawiam sie czy tu tez nie qidac prpblemu

Kochana za wysoki progesteron nic a nic nie przeszkadza. A ty nie mialas podawanych 2 zarodkow?

Dziekuje za mile slowa [emoji11] pewnie nadzieje bede miala do samego konca, bo kto ma w tego mojego maluszka wierzyc jak nie ja? [emoji4] wciaz licze ze sie tylko na chwilke rozleniwil, ale ogolnie ma sie dobrze..
A Ty przede wszystkim sie ciesz z tego ze masz juz synka. Zycze Ci, zeby kolejne podejscie do rodzenstwa zakonczylo sie sukcesem [emoji4] [emoji11]

Musisz wierzyć... wszystkie dp końca wierzymy bo bardzo kochamy te nasze kropeczki od pierwszej podzielonej komórki :)

O matko...... :( kochana pewnie włosy z głowy wyrywalas ? :( masakra.. lez sobie i odpoczywaj :* który to dpt?
Gdyby nie mój mąż to chyba byłabym już w psychiatryku... Byłam pewna, że to koniec... Okropne, szczególnie że tak jak mówię, nie było to zwykłe lekkie plamienie. Dzisiaj jest 27dpt. Właśnie leżę i staram się nie martwić i myśleć pozytywnie, bo bąbel z bijącym serduszkiem ciągle razem z Nami :-)

@chlopkers doczytalam, ze mialas jednego. Ale tak jak dziewczyny pisza, nieze jest jeszcze nic tak naprawde przesadzone... moze faktycznie sie podzielil a teraz zostaje tylko jeden. Jeszcze do konca nie trac nadziei :* poszukaj historie karolina1984 na przelomie marca/kwietnia. Mi ona dodawala otuchy mimo, ze sytuacja byla beznadziejna

reklama
Haja ciekawe do kogo se moge ta skarge napisac... lecze sie u szefa :/

Niestety. W tej klinice jest taki balagan, ze nawet po wyslaniu wynikow na prosbe lekarza nie zostaly one przekazane lekarzowi. W zamian otrzymalam moje wlasne badania, wykonane prywatnie, na recepcji po msc z komentarzem, ze tutaj chyba sa jakies moje papiery a w zwiazku z tym, ze oni dbaja o to aby pacjentki zawsze orrzymywaly kopie badan wlasnie mi ja wreczaja. Nie wiedzialam czy mam prychnac smiechem czy zjechac ich ze zlosci za taki burdel. Oczywiscie lekarz moich wynikow nigdy nie otrzymal i przed transferem wielkie zdziwienie i przepisywanie lekow. No bo trzeba bylo wczesniej informowac... Drugi raz o wlos nie wybuchlam.

Ostatnia edycja:
Do góry