reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Miałam mrożoną blastkę 3 BC oraz 1 ( bez oznaczenia literowego bo była zbyt późna i mrożona w 6 dobie)
Jak pojechałam na transfer to nie chcieli podać nam dwóch bo jedna po rozmrożeniu była 4 BC a ta jedynka jakimś cudem była 3 AB. Musiałam podpisać masę papierów o ryzyku i świadomości ciąży mnogiej. Embriolog mi powiedział, że po rozmrożeniu zdarza się że blastki przeskakują nawet o dwie klasy wyżej!
Czuje się psychicznie najszczęśliwsza na świecie, fizycznie raczej bez większych zmian. Wczoraj miałam spokojne popołudnie. Dziś noc i dzień w standardzie głównie w objęciach wc :-D

No i tu nadxieja dla nas wszystkich co maja slabe, mi zostaly 4: 1x2BB i 3x1BC, z tego co lekarz mowil to te 1 sa do niczego!!! dlatego sama nie wiem, one sa najslabsze z 9 ktore mialam. Ogolnie to mam metlik w glowie!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluje :* :* Dzisiaj miałam wizytę i widziałam jak bobas ruszał rączkami i nóżkami <3 <3 płakałam jak durna hehehe

Jesteś prawie na tym samym etapie co ja, ja miałam transfer 2 dni po Tobie (15 listopada).
Jeśli nie wiesz jak się dopisać do kalendarza to napisz mi w wiadomości prywatnej co mam dopisać, w jakim terminie, itp. Jak wrócę do mieszkania to dopisze :)

Hej dziewczyny! Chwilę mnie tutaj nie było! Podchodziłam do in vitro 13 listopada zeszłego roku. Jestem teraz w 10 tygodniu ciąży:) 3mam za Was mocno kciuki :* mi udalo sie za pierwszym razem i wierze w to ze Wam wszystkim się uda!! Kto tu teraz rządzi kalendarzem? Bo chcialabym wpisac termin porodu.

Gratuluje i zapraszam do nas ciężarówek również [emoji846]
Link do: ciężaróweczki po in vitro

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do końca ciąży nie możemy tak wymiotować, bo wyniszczy się nasz organizm. Lekarz na IP mi powiedział, że zbyt długie wymioty mogą wyrządzić sporo szkód w organizmie i aby tego pilnować. Gdyby po 15 tc nie przeszło to trzeba porobić więcej badań i w razie potrzeby poddać się hospitalizacji. Ale mam nadzieję,że nam jakoś to się samo unormuję :-) rety nadal plamisz... ? Tak mało ostatnio piszesz o sobie, domyślam się jakie to stresujące masakra z tymi plamieniami :/ ja chciałabym wrócić do pracy, ale zobaczymy czy dam radę :-)
Od częstych wymiotów mogą być też skurcze macicy niestety. Też trzeba na to zwracać uwagę.

Coś czuje że jutro lekarz mi wystawi l4 oni nic nie wiedzą że jestem po 2 punktach i ze jajnik był i jest duży nie powiedziałam bo zaraz by wszyscy wiedzieli czyli 9 biedronek bo one lubią ploty szkoda mówić a ta główna kierowniczka to taka wredna małpa jest wie że mam problemy z kręgosłupem to wjebala mnie na warzywa szkoda gadać po prostu nie mam siły cały dół brzucha mnie boli i ten prawy bok Ale co ja moge zrobić nic nie moge bo muszę przepracować do końca zmiany niestety to nie jest takie łatwe tu jest problem żeby wziąć uz nie jest łatwo już dawno bym zmieniła Ale jest mi szkoda bo tu mam umowę na czas nie określony tutaj mam dodatkowe ubezpieczenie i caly czas myślę ze może ais uda i będę w ciąży wiec wszystko by mi sie liczyło
ja też ciągle trzymam się swojej pracy której powiem szczerze nie lubię....mam nadzieję ze nie nakrzyczycie mnie tutaj ( pracuje w przedszkolu) ale moje obowiązki to wyjść z nimi do łazienki przynieść jedzenie i posprzątać...czyli średnio fajnie :(
Ale trzymałam się z nadzieją ze jak się uda to będę miała wszystkie świadczenia.
Ale teraz obiecałam sobie ze jeśli po powrocie nadal ta praca będzie mnie wku...to po prostu zrezygnuje.zrobię to dla siebie i swojej rodziny, głównie dziecka które po powrocie do domu chce mieć mamę uśmiechnięta a nie ciągle zła i zmęczona:( zobaczymy jak to będzie. Dodatkowo Pani która mnie zastępuje delikatnie mówiąc za bardzo wczula się w swoje obowiazki, i dzieci staly sie niesamodzielne...co jest dodatkowym utrudnieniem dla mnie:(
Jak wizyta ? Co powiedział lekarz ? Cały dzień o Tobie myślę .

Załączniki

• _20180111_162456.JPG
    _20180111_162456.JPG
    737,6 KB · Wyświetleń: 87
Ja biorę od października po 4000codziennie a jak badalam 2 tyg przed transferem miałam niedobór maly
Jak bylam na oddziale ginekologicznym kiedys, bo mnie skierowali na gruntowne przebadanie sie, zanim przyczyna naszego invi zostala potwierdzona, to u mnie tez wyszedl niedobor i to dosc spory. Lekarz dal wtedy zalecenie, aby przez 2 tygodnie brac po 2000 a pozniej caly czas suplementowac po 1000. Ja nadal biore tylko po tys, choc w tych suplementach jak pregna i ovarin tez chyba wit D jest. Wiec musze sprawdzic, aby nie za duzo jej lykac :o

Jak bylam na oddziale ginekologicznym kiedys, bo mnie skierowali na gruntowne przebadanie sie, zanim przyczyna naszego invi zostala potwierdzona, to u mnie tez wyszedl niedobor i to dosc spory. Lekarz dal wtedy zalecenie, aby przez 2 tygodnie brac po 2000 a pozniej caly czas suplementowac po 1000. Ja nadal biore tylko po tys, choc w tych suplementach jak pregna i ovarin tez chyba wit D jest. Wiec musze sprawdzic, aby nie za duzo jej lykac :o
W pregnie jest chyba 2000 a w ovarinie 500:)

reklama
Hej dziewczyny! Chwilę mnie tutaj nie było! Podchodziłam do in vitro 13 listopada zeszłego roku. Jestem teraz w 10 tygodniu ciąży:) 3mam za Was mocno kciuki :* mi udalo sie za pierwszym razem i wierze w to ze Wam wszystkim się uda!! Kto tu teraz rządzi kalendarzem? Bo chcialabym wpisac termin porodu.
Gratuluję. Jak miałam 13 listopada punkcję, to we Wrocławiu w invimedzie 3 dziewczyny miały transfer. Może jesteś jedną z nich?
Bardzo mocno za nie kciuki trzymałam. :)

Do góry