reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Peugeotka36 twoje guzki w 90% sa spowodowane niedoczynnoscia tarczycy ktora jak dobrze pamietam zaczelas leczyc przed zajsciem w ciaze. W wiekszosci przypadkow sa to guzy czynnosciowe wynikajace z zapalenia tarczycy. Jaki masz opis usg tak na Polski jezyk

No te 3 lata no lecze.... a kiedy tak naprawde zaczela chorowac moja tarczyca to niewiem;:/,
opis ma lekarz w kompie;(( ide na nast tydz ogladac usg czy rosna bo ostatnio byly 1.5 cm to powiem by mi dal wydruk

Mnie tez co jakis czas zakluje, to raczej normalne, dzidzia rosnie i potrzebuje coraz wiecej miejsca. A ja oprocz tego pobolewania podbrzusza dobrze, dziekuje. Plamien na szczescie od zeszlego piatku nie mam. Od jutra zmniejszam dawke crinone na 1x1 i zastanawiam sie o jakiej porze dnia brac. @jasani brala rano i chyba tez tak zrobie. Stresuje sie oczywiscie :(
Tez bym brala rano, tak ze 2 godz przed wstaniem, zeby sie zdazyl wchlonac i potem zeby mial czas podzialac caly dzien. W nocy caly metabolizm zwalnia wiec i progesteronu pewnie nie potrzeba az tyle. A jak plamienia? Przeszly?

No to masz super pretekst do nieplanowanych zakupów :p:D
A co do Paśnika...to on będzie pytać, a Ty masz tylko odpowiadać:)
Weź wszystkie wyniki badań jakie masz, nawet te niezwiązane z immunologią, on sobie to przejrzy i sam wyciągnie co mu potrzebne.
A oczekiwać możesz tego, że się miło zaskoczysz, bo to naprawdę super facet:)

Dzieki, no na to licze bo wszedzie chwala go ze naprawde lekarz z powolania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O k****wa, a ja łykam właśnie b-right :errr:
Od jutra sam kwas foliowy 0,4.
Ale co ciekawe mówiłam że to biorę Paśnikowi i nic nie powiedział:oo2:
Ja nie wiem kto ustala normy spozycia tych witamin, ale na syntatykach mialam poziom powyzej normy, a w ovarinie w 1 tabl jest 50%rws i lykalam wlasnie 1tabl dziennie. W metylu z allines mam 40000%rws i lykalam co drugi dzien, czyli teoretycznie 20000%rws i poziom mam w normie, nieco powyzej polowy zakresu.

3AB to nie tak źle [emoji4] mój pierwszy był 5aa a ciąża obumarla a koleżankom rodziły się piękne dzieciaczki z 1bb...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Sam nie wiem o co w tym wszystkim chodzi...to wszystko to jakiś kosmos dla mnie...jakby mi.ktoś powiedział jeszcze rok temu ze będę miała in vitro to bym go wysmiała...oj to życie ....

Tez bym brala rano, tak ze 2 godz przed wstaniem, zeby sie zdazyl wchlonac i potem zeby mial czas podzialac caly dzien. W nocy caly metabolizm zwalnia wiec i progesteronu pewnie nie potrzeba az tyle. A jak plamienia? Przeszly?
Teraz biore o 8 i tak chyba zostawie, jeszcze bede brala przez tydzien a i tak wstaje kolo 10.00 :)
Plamienia na szczescie przeszly o od piatku cisza, w sumie to od soboty, bo w piatek wieczorem mialam. Mam nadzieje, ze pozostalosci tej krwi sie wchlonely, bo stres jest ogromny. Sama wiesz. Dziekuje, ze pytasz :)

Sam nie wiem o co w tym wszystkim chodzi...to wszystko to jakiś kosmos dla mnie...jakby mi.ktoś powiedział jeszcze rok temu ze będę miała in vitro to bym go wysmiała...oj to życie ....
Myślę, że żadna z Nas nie myślała, że może ją coś takiego spotkać :) Ja zawsze słyszałam "UWAŻAJ CO WPADKI NIE ZALICZYSZ!" , pilnowałam się z moim mężem aż za bardzo, teraz śmiejemy się, że trzeba było iść do łóżka na pierwszym spotkaniu i od razu bez zabezpieczenia :D

Myślę, że żadna z Nas nie myślała, że może ją coś takiego spotkać :) Ja zawsze słyszałam "UWAŻAJ CO WPADKI NIE ZALICZYSZ!" , pilnowałam się z moim mężem aż za bardzo, teraz śmiejemy się, że trzeba było iść do łóżka na pierwszym spotkaniu i od razu bez zabezpieczenia :D
Ja tez pamietam jak kiedys robilam sikacza 2dni po stosunku zesrana czy nie zaszlam hahaha bo na tescie bylo napisane, ze wykrywa juz dwudniowa.ciaze :laugh2:

reklama
No wlasnie ja tez[emoji21] i chyba odpiszcze kolejna...

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie no dajcie spokoj to ze mam guzy to nie na bank ze od lekow
U mnie w rodzinie byl rak wiec 60% to rodzinne ,20% leki stymulacji I 20% pech I padlo na mnie tak jak nieplodnosc kiedys , bralam leki na tarczyce i synek bez stymulacji sie udal

Walczcie kochane bo warto

Do góry