reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzisiaj byłam na kontroli u swojego miejscowego lekarza. Wszystko ładnie wygląda. Pierwszy cykl po nieudanym transferze. 7 dc a tu pęcherzyk w jednym jajniku 14mm . To trochę za wcześnie jak na owulację. Może w ogóle jej nie będzie.. co w takim wypadku?? Bez owulacji nie można podejść do transferu z mrożonek? We wtorek jadę na wizytę do kliniki.

reklama
Dziewczyny potrzebuje waszej porady jutro jest impreza u mnie w firmie na ponad 600 osób one mnie nie wpisały na listę Ale ze wróciłam to kierowniczka powiedziała ze moge iść jeśli nic mi sie nie stanie z kręgosłupem i ze nie moze mi zapewnić ze będzie miejsce dla mnie bo niby jest więcej miejsc zaplaconych ale jak przyjdzie więcej osób to moge nie miec miejsca co mam zrobić isc czy nie iść pracuje dopiero dzisiaj 2 dzień a impreza jest jutro nie było mnie ponad 5 miesiący co byście zrobiły pomocy

Ja bym to olała. Zwłaszcza że niedługo pewnie znowu będziesz brać L4 po transferze. Powiedziałabym że długie siedzenie mi nie służy. A jak chcesz się pobawić to zrób małą imprezkę w domu z dobrymi znajomymi:)

Dzisiaj byłam na kontroli u swojego miejscowego lekarza. Wszystko ładnie wygląda. Pierwszy cykl po nieudanym transferze. 7 dc a tu pęcherzyk w jednym jajniku 14mm . To trochę za wcześnie jak na owulację. Może w ogóle jej nie będzie.. co w takim wypadku?? Bez owulacji nie można podejść do transferu z mrożonek? We wtorek jadę na wizytę do kliniki.
Ten pecherzyk jest juz spory jak na ten dc wiec zapowiada sie wczesniejsza owulacja raczej. Jesli chcesz podchodzic do transferu w tym cyklu to przedzwon do lekarza z kliniki lub przeloz wizyte na wczesniejszy termin, tak zebys zdazyla zanim pecherzyk peknie. Bez owulacji mozna podchodzic, jest to tzw cykl sztuczny, ale wtedy bierzesz leki od poczatku cyklu.

Spokojnie. Owulacja jest jak pęcherzyk ma 22-25mm więc jeszcze masz czas. W niektórych klinikach dają dla pewnosci zastrzyk na pęknięcie, jak przed punkcją. Wszystkiego dowiesz się we wtorek :)

reklama
Do góry