reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny! :) Przebrnąć przez te wszystkie strony po paru dniach nieobecności to tydzień roboty :D Najpierw chciałam KAŻDEJ z osobna życzyć SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ a szczególnie tego NAJWAŻNIEJSZEGO w 2018r!! Przykro jak czytam tyle smutnych wieści :( Ech...
Ja jutro mam mieć transfer blastki, jeśli jakieś dotrwały do 5 doby, więc jestem w totalnym stresie :) Trzymajcie za Nas kciuki! :)

reklama
Felia , to zalezy jakie grube jest endometrium , moje mialo 3 cm i mase skrzepow, dlatego lekarz jednak mi zaproponowal zabieg , bo mowi ze bedzie lecialo z kranu, zreszta tak caly dzien bylo. Okres po poronieniu powinien sie pojawic do 6 tyg czasami trwa to dluzej i nic nie zrobisz, trzeba odczekac. Ja jestem dzisiaj 18 dni po odsysaniu i mam wrazenie ze mam owulacje.kochana jakos to bedzie, najwazniejsze zebys to ze spokojem przeszla, dala sobie tyle czasu ile potrzebujesz i robila to co tobie pomoze a nie co inni chca.

Kochana u mnie był krwotok w 1 dzień taki jak ty dzisiaj miałaś, na wieczór ustało, na drugi dzien beta była mniejsza o połowę. Dlatego kazali odstawić leki. Po 5 dniach znowu zaczęłam krwawić i myślałam, że to @ więc zrobiłam betę, żeby spr i się okazało że zamiast spaść urosła minimalnie. Wystawili mi skierowanie na zabieg, ale go nie miałam. Po prawie 2 tygodniach u Ingi okazało się, że miałam właśnie owulację a w macicy nadal są 2 pęcherzyki. Tak czy siak po kolejnych 2 tyg miałam zabieg. Więc jeśli chcesz wiedziec co dokładnie się dzieje, to może nie odstawiaj jeszcze leków dzisiaj tylko rano sprawdź betę. Proszę. Jeśli beta będzie wysoka to trzeba by zrobić jeszcze raz usg. Nie poddawaj się może tak szybko.

Myslalam, ze po poronieniu calutki czas bedzie ze mnie lecialo. Od 3 godzin jest jednak spokoj. Bylam na ubikacji i ani kropelki krwi. Chodzi mi wlasnie o to, czy to jest normalne? Czy bywa tak? Leki w poludnie (duphaston & progynova) jeszcze bralam.

Nie chcialabym brnac w cos dalej,czego juz nie ma....

Cześć dziewczyny! :) Przebrnąć przez te wszystkie strony po paru dniach nieobecności to tydzień roboty :D Najpierw chciałam KAŻDEJ z osobna życzyć SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ a szczególnie tego NAJWAŻNIEJSZEGO w 2018r!! Przykro jak czytam tyle smutnych wieści :( Ech...
Ja jutro mam mieć transfer blastki, jeśli jakieś dotrwały do 5 doby, więc jestem w totalnym stresie :) Trzymajcie za Nas kciuki! :)
Trzymamy kciuki

Myslalam, ze po poronieniu calutki czas bedzie ze mnie lecialo. Od 3 godzin jest jednak spokoj. Bylam na ubikacji i ani kropelki krwi. Chodzi mi wlasnie o to, czy to jest normalne? Czy bywa tak? Leki w poludnie (duphaston & progynova) jeszcze bralam.

Kochana zrób jutro betę..A do tego czasu bierz leki...

Felia mi to przypomina moje pierwsz poronienie z przed dwoch lat,lalo sie ze mnie 2 tyg.Rano bylo najgorzej,po poludniu jak bralam progesteron to ustawalo. I tak sie 2 tyg bujalam tzn.Progesteron przestalam brac po kilku dniach jak stalo sie juz jasne ,ze to koniec.Wtedy juz lecialo caly czas.A moze juz po wszystkim? Z tego co napisalas jesli masz duzo skrzepow ,to pewno nie.Najgorsze jest to czekanie....

Też już powinnam iść do pracy ale jeszcze poproszę o 2 tyg zwolnienia . Pracuje w przedszkolu więc może być ciężko :(
Ja pracuje w sklepie i dosyć ciężka mam pracę i trochę czasu mnie nie było ja nie wiem jak teraz z transferem co ja mam zrobić znowu iść na l4 czy pogadać o urlopie nie wiem co myśleć; (

Też zastanawiam się co będzie jak wrócę do pracy jeśli za 2 razem by się nie udało. Ten stres czy dostaniesz wypowiedzenie czy nie.. u mnie w firmie niestety zwolnienia nie są mile widzane.
U mnie Też nie są mile widziane Ale mówiła że nie planują mnie zwolnić a jak będzie t9 okaże sie jutro **** tam co ma byc to będzie ważniejsze sprawy sa do martwienia sie niż to czy zwolnią czy nie jak zwolnią to zwolnią takie życie ważniejsze jest dla mnie dziecko i to ile muszę przejść aby je miec a pracę zawsze można znaleźć inną boję się tylko jak teraz będzie z transferem; ( idę spać dobranoc dam jutro znac jak przeżywalam pierwszy dzień

Zrobisz jak bedzisesz uwazac, ale ja.bym jeszcze teraz i rano wziela.leki, a z samego rana poszlabym na bete i poprosila.na cito. Przynajmniej nie bedziesz.potem sie zastanawiac, czy zrobilas wszystko, co moglas...

reklama
Witam
Od 21 dc. Biorę gonapeptyl daily do odwołania. Miesiączkę dostałam jak w zegarku. Od 8 dc. Biorę gonal f. 150 j. Prawie przez cały czas plamnie a dziś jak by mocniej. Czy to efekt uboczny czy może się nic nie udac?

Do góry