reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana przykro mi :* A ilu dniowe mieliście zarodki? U was jest też problem z nasieniem? Trochę mało się udzielasz, napisz prosze więcej, moze wspólnie cos podpowiemy :) Póki co zalecenie nr 1 - WINO :) :* Trzymajcie się
Zarodki podane dwudniowe. Problem z nasieniem i u mnie endometrioza....

reklama
Dziewczyny, a teraz po odstawieniu lekow, to jak to bedzie wygladalo? Czy to krwawienie teraz (poronienie) bedzie utrzymywalo sie caly czas, poki macica nie oczysci sie a potem po jakims czasie zacznie sie @?`

Pytam sie was, bo po tym krwotoku dzis, kiedy to skrzepy lecialy i galareta, teraz znow jest spokoj. Czy to normalne?

Dziewczyny, a teraz po odstawieniu lekow, to jak to bedzie wygladalo? Czy to krwawienie teraz (poronienie) bedzie utrzymywalo sie caly czas, poki macica nie oczysci sie a potem po jakims czasie zacznie sie @?`

Pytam sie was, bo po tym krwotoku dzis, kiedy to skrzepy lecialy i galareta, teraz znow jest spokoj. Czy to normalne?
Felia , to zalezy jakie grube jest endometrium , moje mialo 3 cm i mase skrzepow, dlatego lekarz jednak mi zaproponowal zabieg , bo mowi ze bedzie lecialo z kranu, zreszta tak caly dzien bylo. Okres po poronieniu powinien sie pojawic do 6 tyg czasami trwa to dluzej i nic nie zrobisz, trzeba odczekac. Ja jestem dzisiaj 18 dni po odsysaniu i mam wrazenie ze mam owulacje.kochana jakos to bedzie, najwazniejsze zebys to ze spokojem przeszla, dala sobie tyle czasu ile potrzebujesz i robila to co tobie pomoze a nie co inni chca.

Kochana u mnie był krwotok w 1 dzień taki jak ty dzisiaj miałaś, na wieczór ustało, na drugi dzien beta była mniejsza o połowę. Dlatego kazali odstawić leki. Po 5 dniach znowu zaczęłam krwawić i myślałam, że to @ więc zrobiłam betę, żeby spr i się okazało że zamiast spaść urosła minimalnie. Wystawili mi skierowanie na zabieg, ale go nie miałam. Po prawie 2 tygodniach u Ingi okazało się, że miałam właśnie owulację a w macicy nadal są 2 pęcherzyki. Tak czy siak po kolejnych 2 tyg miałam zabieg. Więc jeśli chcesz wiedziec co dokładnie się dzieje, to może nie odstawiaj jeszcze leków dzisiaj tylko rano sprawdź betę. Proszę. Jeśli beta będzie wysoka to trzeba by zrobić jeszcze raz usg. Nie poddawaj się może tak szybko.

No roznie mowią,ale zaczoł sie 2 trymestr.Ja jestem na naturalnym cyklu.tak sobie pomyslalam ze mam jeszcze na 6 dni duphastonu wiec bede chyba jeszcze przez tydzien go jednak brała.. :-) wole chuchac na zimne a przeciez to mi nie zaszkodzi.
Ja bym zrobila dokladnie tak samo. Tez zamierzam byc na zero z lekami w 14tc, to tak bezpiecznie jest nawet przy naszym cyklu naturalnym. Ja to juz w ogole pojechalam, bo bede brala 6 tygodni dluzej niz lekarz kazal ale stach nie pozwolil odstawic mi lekow w 8tc, tymbardziej, ze jeden zalecal w 8tc a drugi dluzej ale nie zdazyl okreslic do kiedy, bo juz innego mialam na ostatniej wizycie w klinice (serduszkowej w 7tc).

Ja mam z M układ. On sprząta i wynosi śmieci ja gotuje, wymyślam obiady śniadania i kolacje i prasuje ubrania [emoji6] tez mam manie czystości i czasami chodzę za nim i mówię, ze jeszcze tu albo tam ale już powoli się uczy [emoji1] 3 lata i progress jest a mój M jest jedynakiem [emoji16]proponuje układ 50/50 [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Po pierwsze to gratuluję pięknej bety. :)
Po drugie to mój mąż też jest jedynakiem ale ma też manię sprzątania, ja lubię porządki ale dzięki niemu moje życie jest łatwiejsze. Teraz co do zasady zajmuję się gotowaniem i myciem łazienki a on całą resztą. :) mi to pasuje. ;)

@Felia u Ingi to w ogóle się okazało, że 2 z tych pęcherzyków 1 był ładny, jakby żywy, tylko za mały. Coś tam potem nawet podrósł i pokazal się w nim jakiś zarys zarodka na 1,3mm. Dlatego do dzisiaj się zastanawiam, czy go nie "zagłodziłam" odstawiając leki. Tego się już nie dowiem. Ale piszę to Tobie, żebyś wiedziała, jakie cuda czasem się potrafią zadziać.

reklama
Do góry