reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewuszki - mam pytanie o hiperkę - dziś byłam na usg i mam około 20 pęcholi. Wczorajszy estradiol to 1766. Dzisiejszy będzie dopiero w poniedziałek. Gin mówi, że jest zagrożenie hiperką...:wściekła/y: Przy jakim poziomie estradiolu robili wam transfer?

lilonka- ja miałam 2070 i 14 pęcherzyków i hiperke taką że wylądowałam w szpitalu, nikomu nie życze, trzymaj sie, nie każdy to ma;-)

Ilonko trzymam kciuki żeby nie było to to. ja nie wiem jaki miałam estriadol bo mi nie powiedzieli, ale też miałam 20 pęcherzyków i hiperki nie miałam, z tego pobrali mi 13 jajeczek. Pije dużo wody.

Zosiu - to mnie pocieszyłaś:tak: ja od początku stymulacji staram się dużo pić (z różnym skutkiem), ale strasznie chciałabym mieć transfer ze świeżaczków.

Zosia - tak moje pierwsze podejscie ktore trawlo 10 miesiecy hihi. Owszem bylam przestymulowana, wiec od poprania do transferu minelo 8 miesiecy.

Ilonka - ja juz dokladnie nie oamietam ale mialam grubo ponad 2000 i musialam czekac na transfer.

lilonka ja tez mialam ok 24 jajeczek pobranych (14 sie zaplodnilo i zostalo w koncu 8 blastkow), tez cos mowili ze moze byc hiperka ale ze ja nie latalam jeszcze po necie i forum tez nie to nie wiedzialam co to jest, niby mialam lekka ale szczerze...nic nie zauwazylam :-), pije tez duzo, wiec moze to pomoglo, nie stresuj sie tylko obserwuj co sie bedzie dzialo i badz w stalym kontakcie z lekarzem

zosia dzieki za pamiec, bo pytalas gdzies tam co u mnie...bylam na podgladaniu endo i transfer mam w przyszlym tygodniu- luz pomieszany ze stresem, taki nasz los...i do tego te hormony napedzaja dziwne nastroje od hurrrrrrrrrra do buuuuuuuuuuu, troche mnie to wykancza teraz znow tylek jak szafa trzydrzwiowa i cyce jak donice ech...od dzisiaj biore juz progesteron i od ponad 2 tygodni estradiol, zobaczymy strach pomieszany z radoscia, sama juz nie wiem....
a ty widze ze dobrze sie czujesz, ten czas szybko przeleci i bedziesz wiedziala, hustawki nastrojow to norma, trwaja przez caly 1 trymestr, potem jest ciut lepiej :)

marcikuk gratuluje chlopakow :-) to bedzie duecik :), widzialam gdzies na youtube jak taka dwojka sobie gadala, boskie!!! chlopaki to zwarty team-tak gadam bo sama mam chlopaczysko-wazyl przy urodzeniu wiecej niz niektore blizniaki razem wziete wiec liczy sie podwojnie ;P

hope - no z tymi chlopakami to roznie bywa. Moj tata mial brata blziniaka wiec sie nasluchalam co to oni wyprawiali - biedna babcia :D
No twoj transfer juz bliziutko. Ile mrozaczkow bedziesz brala???

reklama
marcikuk mysle ze plus jest taki ze maja siebie do zabawy, ja widze jak moj sie szybko nudzi i pozostaje tylko ja a tak to maja siebie, oczywiscie jak beda mieli durne pomysly to tez razem:szok:, ale wszystko ma plusy i minusy, na pewno sobie poradzisz z dwojeczka masz troche miesiecy zeby sie psychicznie przygotowac :)
co do mojego crio to biore jednego bo juz stara jestem :( no i zwazywszy na klocka ktorego urodzilam to jakby byly takie dwa to ojojojoj, dodatkowo mialam cesarke wiec to tez ma wplyw, pewnie ze lepiej 2 w jednym :) ale zdaje sie na lekarzy, nie zmuszali mnie ale delikatnie sugerowali...przedtem bralam zawsze po 2, no zobaczymy, chcialabym oczywiscie dla odmiany mala pipuche :) ale tez to w sumie nie ma wielkiego znaczenia, byle wszystko bylo ok
ech juz bym chciala wiedziec na czym stoje....

Do góry