reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czesc dziewczyny. Mam juz jedno dziecko z ivf i teraz rozpoczynamy znowu starania nieuniknione ze rowniez podejdziemy do ivf. W zwiaxku z tym mam pytanie jak obecnie wyglada sytuacja z refundacja lekow?

3 pierwsze stymulacje są ze zniżką. Potem płatne 100%.
Mrożaki Wam nie zostały z pierwszego podejścia? Jak jedno się udało to z drugim nie powinno być problemów:)
Powodzenia

reklama
nie mam mrozków, miałam tylko jeden zarodek (niskie amh).Co do naszych szans to wtedy dawali nam 10%. Jeszcze tylko jedno pytanie mam :nasze ivf było prywatne i wtedy miałam tylko leki refundowane, czy teraz tez nas obejmuje refundacja, czy ona dotyczy tylko osób które były w programie

nie mam mrozków, miałam tylko jeden zarodek (niskie amh).Co do naszych szans to wtedy dawali nam 10%. Jeszcze tylko jedno pytanie mam :nasze ivf było prywatne i wtedy miałam tylko leki refundowane, czy teraz tez nas obejmuje refundacja, czy ona dotyczy tylko osób które były w programie
Refundacja dotyczy osob zarówno będących w prpgramie jak i tych bez programu

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

No to pięknie Wam poszło:)
Pierwsze podejście, jeden zarodek i dziecko:)
Refundacja dotyczy wszystkich. Niektóre miasta mają też dofinansowania do procedury.
A czemu lekarze dawali Wam tylko 10% szans?

Dziewczyny od ostatniego wpisu spałam z 2 razy się przebudzilam przeciągając się , wtedy zaklulo tak po środku podbrzusza na szczęście wkładka czysta ale co mnie jeszcze dziwi że jak przez ostatnie dni jadłam na potęgę tak teraz jak śniadanie zjadłam o 11 obfite to do tej pory nie czuję głodu ale czuję nadal senność , chciałabym żeby było juz jutro o tej porze i znać wynik bthcg czy rośnie , piersi nadal bola ze maskara , i mam pytqnko jak to jest z dentysta w ciąży bo ja mam bardzo niski próg bólu do tej pory bez znieczulenia nie dawałam się dotknąć , jak to jest że znieczuleniem miejscowym na zęba w trakcie ciąży?

Dziękuję ci kochana czyli gdzieś pod koniec stycznia będę miała transfer jak będzie jajnik ładnie wyglądał najgorsze jest to ze on zn9wu mnie boli ciekawe jak to będzie a Ty juz jutro transfer tak jednego czy 2 ?;)
A który masz dzis dc? Dużo Ci tych antyków jeszcze zostało? Trzymam kciuki za jajcoka ;)
Tak, ja zabieram 2, tylko jedno biedaczysko zostanie na młodsze rodzeństwo. Ale będzie za to rozpieszczane przez starszych :D

reklama
Pogratulować największego szczęścia! Cud, jeden zarodeczek i dzidziuś :*
Leki do stymulacji sa refundowane, ale już te po transferze nie. Zależy czym będziesz stymulowana, koszt tego waha się w granicach 200-2000zł. Jeśli masz niskie amh to i dawki będą większe. Trzymam kciuki za bezbłędne drugie podejście! Planujecie już start niedługo czy dopiero sie przymierzacie? :)
Może zostaniesz z nami, im nas więcej tym raźniej! :)

Do góry