reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czy wy mialyscie czasem krwiaki po podaniu Prolutexu?

Chyba wczoraj cos zle zrobilam podczas wstrzykiwania (mozliwe, ze za szybko), ale krotko przed spaniem zauwazylam wczoraj w nocy wielkiego krwiaka na brzuchu, w miejscu gdzie podawalam sobie zastrzyk. Zastanawiam sie, co moglam zrobic nie tak (falde brzucha trzymalam) :confused:

Może zostało powietrze w strzykawce.Ja raz tak zrobiłam-nie upuściłam powietrza-masakra jakiego miałam krwiaka[emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kropelki sobie kupilam ze swietlika i wkrapiam. Problem w tym ze mnie oko boli od srodka. Jakby galka a nie powierzchnia. No ale stosuje.

@Iskra_82 no wlasnie sie wybiore po nowym roku. Tylko ze patrzylam lustereczkiem i dziury zadnej nie ma. A jak to cos wewnetrznego to przydaloby sie przeswietlenie. A jak tu robic przeswietlenie jak licze na cud naturalsa. Eh. Problemy staraczek. Nawet na przeswietlenie sie boje isc bo a nuz jestem w ciazy...

No właśnie jak to od zęba to nie od dzurki w nim, tylko bardziej od chorych kanałów, wiec prześwietlenie musi być.
No u nas staraczek tak niestety jest. Wiele rzeczy odkładamy bo może jakiś cud i jestem w ciąży :D
Głowa daleko od brzucha to może prześwietlenie nie jest takie niebezpieczne.
Idź najpierw na zwykły przegląd, niektórzy zębiarze mają rentgena w oczach :)

A ja mam tylko mdłości A już bym chciała sobie wymiotować A tu nic :( U mnie 6+2 i dupa.. czekam na to rzyganie jak na zbawienie.. . :laugh2:
Hej dziewczyny. Zylwia my idziemy razem. Ja chyba ze 2 3 dni do przodu jestem z ciaza. Czasami sie tak zle czuje caly dzien ze nie jestem w stanie w ogole funkcjonowac . Glownie mdlosci krecenie w brzuchu uczucie pelnosci mega szczegolnie na wieczor. Nie wymiotowalam ani razu. Zamowilam sobie opaske akupresurowa sea band na reke ktora podobno lagodzi mdlosci . Jest przeznaczona dla kobiet w ciazy ,osob w trakcie chemii ,na chorobe lokomocyjna. Dam znac czy dziala. Jak ma razie to najbardziej lagodzi mi nudnosci goraca herbata z duza iloscia imbiru ale pita w sumie non stop. Nawet do samochodu biore w termokubku. Inaczej nie bylabym w stanie wyjsc z domu bo samopoczucie siada i nerwy. :) ale jak nie ma z kolei objawow to sie denerwuje czy wszystko ok. I tak w kolko. :)oby do 5.01. Zeby zobaczyc serduszko i zeby wszystko potem bylo dobrze. Zycze tego wszystkim dziewczynom .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Powinni przekwalifikować tylko wydaje mi się że będziesz miała płatne 80% bo przerwa między tymi zwolnieniami musi byc minimum 3 msc jeżeli nie jest to obecne zwolnienie ciążowe w formie stwierdził to lekarz medycznie że ciąża jest ta atpie żeby zus potraktował to zwolnienie jako ciazowe
Coś nie zrozumiałam....Jakie 3 miesiące przerwy...?

A wiecie co jest najgorsze brak kasy na 2 podejście do 1 kredyt A teraz wynik po 1 negatywny i znowu czekanie ale tym razem na uzbieranie całej kwoty jakas masakra
Rozumiem co czujesz...My wzięliśmy kredyt, żeby podejść do procedury i w jej trakcie okazało się, że mamy tylko jedną blastkę. Wiedzieliśmy, że jak się nie uda tym jednym razem to nie stać nas na kolejny. Ale przytrafiło nam się największe szczęście w życiu i się udało... Ale już w głowie przeżywałam to, co Ty teraz...Już to pisałam, kobiety jak feniks z popiołów się podnoszą i idą walczyć dalej. Wymyślicie skąd wziąć fundusze, jestem tego pewna...

Dziewczyny mnie coraz bardziej brzuch boli @ to widziałam teraz z rana nospe wziasc zero plamienia na szczęście ale za to handra na maxa a @ jeżeli już bym miała dostać to dopiero ok 8-10 stycznia jakoś dziwnie

Limoncia Ty jesteś na sztucznym cyklu, wiec termin @ to data włączenia progesteronu + 14 dni.
Przestań tyle o tym myśleć !!!!
Będzie dobrze :)
Trzymam kciuki za dzisiejszą betę ✊✊✊

Limoncia Ty jesteś na sztucznym cyklu, wiec termin @ to data włączenia progesteronu + 14 dni.
Przestań tyle o tym myśleć !!!!
Będzie dobrze :)
Trzymam kciuki za dzisiejszą betę ✊✊✊
Progesteron mam od środy przed świętami , pokluta teraz najdłuższe godziny czekania w. Moim życiu lek ni kazał robić progesteronu ale ja zrobiłam zapobiegawczo z beta

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Grudzień to magiczny czas.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-12-29 misis188 - podglądanie maluszka <3
2017-12-29 limoncia1 - beta !!
2017-12-29 sroka87 - wizyta startowa do in vitro

2017-12-30 adansonia - transfer !!
2018-01-02 dżoasia - transfer !!
2018-01-02 Evelevel - beta !!
2018-01-02 Aguleczka29 - podglądanie maluszka <3
2018-01-02 Iskra_82 - beta ?:)
2018-01-02 Nadziejka2 - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-03 shaggy - wizyta przed crio
2018-01-03 Murawa - wizyta przed crio
2018-01-03 encka86 - wizyta serduszkowa <3
2018-01-04 Kurcia - wizyta przed crio
2018-01-04 monik91 - badania prenatalne
2018-01-05 hope322 - badania prenatalne
2018-01-05 Koniczyna82 - wizyta przed transferem
2018-01-07 dreamscometrue - termin porodu
2018-01-07 Zylwia - wizyta serduszkowa <3
2018-01-11 gooossia17 - podglądanie maluszka <3
2018-01-16 Chocolateri - usg genetyczne
2018-01-21 KEHA - termin porodu
2018-01-24 jasani - usg 2 trymestru
2018-02-13 Zylwia - usg 1 trymestru
2018-04-05 meg86 - termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 - termin porodu
2018-04-10 ludek - termin porodu
2018-05-06 Evelin83 - termin porodu
2018-06-13 jasani - termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 - termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 - termin porodu
2018-07-18 hope322 - termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Dziewczyny, miłego dnia dla wszystkich.
@limoncia1 ✊✊✊✊✊
@sroka87 do dzieła :):):)
@misis188 daj znać co u Ciebie. ✊✊✊ za piękne widoki :)

@zylwia dzięki za wpisanie. Tylko ten pytajnik zamień na "pozytywna" ...innej nie biorę :p:D

reklama
Hej dziewczyny. Zylwia my idziemy razem. Ja chyba ze 2 3 dni do przodu jestem z ciaza. Czasami sie tak zle czuje caly dzien ze nie jestem w stanie w ogole funkcjonowac . Glownie mdlosci krecenie w brzuchu uczucie pelnosci mega szczegolnie na wieczor. Nie wymiotowalam ani razu. Zamowilam sobie opaske akupresurowa sea band na reke ktora podobno lagodzi mdlosci . Jest przeznaczona dla kobiet w ciazy ,osob w trakcie chemii ,na chorobe lokomocyjna. Dam znac czy dziala. Jak ma razie to najbardziej lagodzi mi nudnosci goraca herbata z duza iloscia imbiru ale pita w sumie non stop. Nawet do samochodu biore w termokubku. Inaczej nie bylabym w stanie wyjsc z domu bo samopoczucie siada i nerwy. :) ale jak nie ma z kolei objawow to sie denerwuje czy wszystko ok. I tak w kolko. :)oby do 5.01. Zeby zobaczyc serduszko i zeby wszystko potem bylo dobrze. Zycze tego wszystkim dziewczynom .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To mamy podobnie :) ja też mam takie dni że poprostu nie jestem w stanie nic zrobic.. Ale wytrzymam wszystko :D ja ostatnio byłam na usg trochę serduszko było słychać ale za wcześnie więc oficjalna wizyta serduszkowa 7.01 :)

Do góry