reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ostatnia beta przed Swietami 21 grudnia, 496. Wydaje mi sie, ze przyrost ok, ale ten progesteron serio powial mi groza. Jeszcze popatrzylam skale norm w diagu a tam, ze min 11 powinno byc w 1 trymestrze a ja :szok:... Mozliwe, ze faktycznie przez ten spadek. Dzis wkladka i Lustinus bielutkie na szczescie byly, wiec odpukac i aby do jutra wszystko ok, itd.
Czekam na dobre wiadomości jutro :D

na początku miałam zwykłe l4 80% póki ciąża nie była stwierdzona, ale zaraz po becie dostałam 100% płatne i tak całą ciążę
Ja na ciążowym jestem od 7 tc po wizycie serduszkowej. Tylko, ze ja miałam lekka hiperke i ledwo się ruszałam do 10 tc, a jak powiedziałam szefowej o ciąży powiedziała, ze mam iść na zwolnienie bo ona o mnie nie ma zamiaru się martwic :)

Dziewczyny odebrałam wynik progesteronu 30,26 ng/ml , transfer 24.12 ,a 23.12 progesteron był na poziomie 12,99 ng/ml a 22.12 12,44 ng/ml od 23.12 prolutex włączony z czego 23.12 zastrzyk o 12:00 i 21:00 od 24.12 o 21:00 tylko zastanawiam się czy aby na 3 dpt nie jest za wysoki bo doktor mówił o 20
Czekam na tel mam dzwonić za 20 min do dr Glabowskiego bo ma wizytę
Patrząc na opis z lab to wynik wskazuje na 1 trymestr lub 2( Zdrowe kobiety: faza folikularna: 0,057- 0,893 ng/ml faza owulacyjna: 0,121 - 12,0 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml po przekwitaniu: <0,05 - 0,126 ng/ml Zdrowe kobiety ciężarne: I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml II trymetr: 25,4 - 83,3 ng/ml III trymestr: 58,7 - 214 ng/ml Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.) Glupieje
Progesteronu nie można przedawkować. Te jednostki, które podał Ci lekarz są potrzebne do utrzymania ciąży ;) wiec jak masz za dużo to się nie martw

Hih nie nie dalej tylko usg ale jakos tak zostalo ;)) w lebie,przy Nicole usg nie klamalo i krew tylko potwierdzila ... ale fakt zobaczymy na nowy rok
Razem czekamy wiec[emoji173]️[emoji7];)
Czekamy, czekamy :) stresuje sie juz. Mam nadzieje, ze nie za wczesnie probke krwi mialam pobrana i uda sie uzyskac dna maluszka. Na mojej stronie jest juz informacja o tescie i notka, ze wynik wyslany ale na rezultat niby 2 tyg sie czeka. Mam nadzieje, ze mimo swiat na prenatalnych beda juz wyniki, minie juz wtedy 2tyg.

Ostatnia edycja:
Czekamy, czekamy :) stresuje sie juz. Mam nadzieje, ze nie za wczesnie probke kwri mialam pobrana i uda sie uzyskac dna maluszka. Na mojej stronie jest juz informacja o tescie i notka, ze wynik wyslany ale na rezultat niby 2 tyg sie czeka. Mam nadzieje, ze mimo swiat na prenatalnych beda juz wyniki, minie juz wtedy 2tyg.
Trzymam kciuki i czekam razem z Wami:-)

reklama
Czekamy, czekamy :) stresuje sie juz. Mam nadzieje, ze nie za wczesnie probke kwri mialam pobrana i uda sie uzyskac dna maluszka. Na mojej stronie jest juz informacja o tescie i notka, ze wynik wyslany ale na rezultat niby 2 tyg sie czeka. Mam nadzieje, ze mimo swiat na prenatalnych beda juz wyniki, minie juz wtedy 2tyg.
Czekamy!! :* I trzymamy kciuki za Maleństwo :)

Do góry