reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oki to ja zostanę przy tym co mi lekarze tu przepisali, lek Crinone Zel. Wyczytałam że Crinone ma dużo stężenie progesteronu i jest bardzo skuteczne jeśli chodzi o natychmiastowy efekt, ale czy ja wiem, zaufam tutejszym lekarzom, choć kazałam mamie podesłac mi luteinke dopochwową (stężenie progesteronu w jednej dawce 50mg), przepisaną przez moją ginekolog W PL, jak będę miała jakies niedobory progesteronu to zadziałam

Chociaż jak widze wasze dawki 400mg to Crinone ma tylko 90mg. No nic nie ma co się martwić i zaufać i z taką myślą idę spać. Muszę ze spokojem przygotowac się na transfer
:-)

Madmax najważniejsze pęcherzyki ciążowe mają sie dobrze, popatzr na naszą onlyone, okazało się tylko że maluch się gdzieś schował. Trzymam kciuki

reklama
madmax super!!!! Nie martw sie, wczoraj pytalam lekarza o roznice, powiedzial, ze we wczesnej ciazy zaklada sie plus minus 7 dni....
wszystko bedzie ok, teraz tylko sie cieszyc!!!
buziaki dla was wszystkich, dziewuszki I milego weekendu!

madmax, gratuluje blizniakow!!! :-)

Aduś16, dlugo juz Ci sie spoznia @? MOze trzeba bedzie ja wywolac farmakologocznie jak mnie?

Buziaki dla wszystkich i milego, slonecznego dnia!!!

dziękuje dziewczynki.
Ledwo wstałam i zaraz dzwoniłam do białego żeby zapytać o tą różnicę w wymiarach. Doctorek mnie uspokoił - powiedział, ze tak może być. Więc tak samo jak wy:tak:. Muszę odstawić estrofen i teraz biore duphaston 3x1, akard 1x1 i witaminki. Te moje dzieciaczki na usg to jeden olbrzymi a drugi taki jakiś spłaszczony-chyba jestem zbyt przewrażliwiona.
Nie uwierzycie co wcinam: kanapki z imbirem (żeby nie mieć mdłości) zobacze co to da.:-) Oprócz tego zakupiłam wczoraj krakersy, sucharki, migdały i poszukuje jeszcze herbatki imbirowej. Z takim arsenałem szykuje się na poniedziałkowe pójście do pracy. Już schizuje że źle sie będe czuła.-musze się opamiętać
Lola16-uspokoiłaś mnie bardzo, napisz mi kochana jak u Ciebie wygladały te poczatkowe tygodnie, jakie brałaś leki, czy miałaś mdłości, chodziłaś do pracy? Może gdzieś już to pisałaś ale nie wiem czy to znajde. Pozdrawiam
Onlyone-dzięki, cieszę się bardzo wręcz dalej nie mogę uwierzyć. Jakie bierzesz leki? Jak sie wogóle czujesz?
agapl13-dziekuję, pozdrowionka
ZosiaK-dzieki, coś przegapiłam czy transfer w niedziele?
Aduś16-jak chcesz to nie przychodzi o zgrozo, może tak jak pisała agapl13 trzeba temu pomóc. Trzymam kciuki

Czesc dziewczynki.
U mnie dzisiaj wreszcie sloneczko zaswiecilo, az inaczej czlowiekowi jak tak fajnie na dworze. Wstalam z samego rana i okna myje. Mialam miec wolne ale zeby mi lekko nie bylo ide na nocke ale odliczam dni i urlopik. :-):-)
Mam nadzieje ze u was nastroje dzisiaj tez dobre. Milego weekendu zycze.

madmax u mnie ok. Czasami robi mi sie slabo, ale objawow ciazowych raczej brak. Piersi mnie nie bola, nie wymiotuje, choc czasami mnie "muli", ale dostalam od znajomej koncentrat/ napoj - cos niesamowitego! Imbir z trawa cytrynowa - kilka kropelek do wody, 5 minut I na zoladku super! Polecam, musze tego poszukac w sklepach, bo mi sie juz konczy.
Marcikuk nareszcie mamy Slonce! Odczekalam az moja siostra pojedzie na zakupy I biore sie za ogrodek, zeby mi nie gadala, ze nie moge :) powolutku, PO malutku....
zycze wam wszystkim super pogody, I cudownego weekendu!

Madmax mam czopki z progesteronu - cyclogest 2x1 do 12 tygodnia, witaminy - dopiero od czwartku biore femibion1 1x1, aspiryne 75 biore bardzo rzadko, bo jak bralam codziennie to krwawilam - na rozrzedzenie krwi, a ja mam bardzo rzadka, wiec boje sie I postanowilam brac raz na jakis czas. Prawie codziennie pika mala buteleczke soku pomidorowego, bo zelazo, magnez....
Na wode patrzec juz nie moge - zmuszam sie niestety, ale czasem nie daje rady w ciagu dnia wypic 2 l ....

Onlyone - no dokladnie nareszcie mmay slonce, chociaz do mnie cos teraz chmurzyska przyszly ale nie pada. Pranie ladnie schnie. Okno umyte. Pomalutku sobie zrobimy co mamy w planach. Tylko sie nie przemeczac :-)

cześć
dawno mnie nie było, ale chciałam sie odciąć na jakiś czas od wszelkich forum na temat in vitro ;) Same rozumiecie..
Piszę, bo może mi poradzicie...
Otóż po moim nieudanym in vitro w maju, 1 czerwca dostałam @, potem plamienia i do dzisiaj nic...
Byłam u gina, kazał mi brać duphaston przez 5 dni po 2x1 tablletki
W poniedziałek brałam ostatni raz, do dzisiaj @ nie dostałam... Zaczynam się martwić, miałyście tak? O co chodzi z tym moim organizmem? ;)

reklama
hej dziewczyny
miłego weekendu życzę Wam wszystkim, a tak dla poprawy humoru dołączam zdjątko :-)

603572_10151938690455858_694234794_n.jpg

Do góry