reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, odebralam wyniki bety. Beta w 7 dpt byla 97,5 a teraz w 9 dpt 230,6. Czy ten przyrost jest ok?

Glupia ze mnie dupa, nie zrobilam poziomu progesteronu, bo myslalam ze zgodnie z zaleceniem kliniki przetestuje tez w piatek w 11 dpt i wtedy zrobie progesteron.Dzwonilam do kliniki, lekarz dopiero jutro bedzie, takze na razie nie mam info co do rozwoju bety.
Jest super!
Gratuluję :)
I dalej trzymam kciuki

reklama
@asinka89 Półpasiec jest o polowe mniej zakaźny niż ospa i w ogóle bardzo rzadko dochodzi do zarażenia osoby, która już z tym wirusem miała do czynienia. Znacznie częściej dochodzi do samozakazenia wirusem który w sobie masz po przebytej ospie i on siedzi sobie uśpiony w zwojach nerwowych. Zazwyczaj po prostu aktywuje się w którymś nerwie kiedy ciało jest osłabione, po antybiotykach, przy nowotworach, AIDS, starości. I uwaga. KIEDY JEST SIĘ W SILNYM STRESIE I PRZEMĘCZONYM. Rozprzestrzenia się to cholerstwo wzdłuż konkretnego nerwu poprzecznie po jednej stronie od kręgosłupa. W pewnym momencie krostki wypełniają się płynem, pękają i ten płyn jest najbardziej zakaźny, trzeba uważać na ręczniki itd.

Trochę niebezpiecznie jest jak się pojawi na twarzy bo istnieje ryzyko ze wlezie w oko jeśli niefortunny nerw porazi
dziekuje kochana ... no lekarz zobaczył i stwierdzil ze nie wygląda to na polpasca a jesli nawet to @dami nic nie grozi :) jestem troche przemeczona bo kto by nie był.. ale dam rade

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@asinka89 mój tata też miał polpascca z tego co pamiętam na samym początku to bardzo bolało w miejscu gdzie potem wyskoczyło to tzn takie kostki czerwone to miał z tego co pamiętam.
no mnie boli tylko brzuch a wysypka pod stanikiem ...tak wiec zobaczymy heh .. 2 lekarzy i 2 opinie odmienne ..

Dziewczyny, odebralam wyniki bety. Beta w 7 dpt byla 97,5 a teraz w 9 dpt 230,6. Czy ten przyrost jest ok?

Glupia ze mnie dupa, nie zrobilam poziomu progesteronu, bo myslalam ze zgodnie z zaleceniem kliniki przetestuje tez w piatek w 11 dpt i wtedy zrobie progesteron.Dzwonilam do kliniki, lekarz dopiero jutro bedzie, takze na razie nie mam info co do rozwoju bety.

Piękny wynik!! Gratuluje[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

byliśmy w klince męża lekarz stwierdził ze nie wygląda mu to na półpasiec .. i ze idealne jest to pod stanikiem... ale uspokoił nas że mąż nie zarazi sie ode mnie bo sam chorował juz wczesniej na półpasiec ..tak wiec pojechaliśmy jeszcze na Jarmark świateczny zaliczyliśmy mandat a dami śpi bo zmęczył sie ...

Ja na półpasiec chorowałam dwa razy w życiu, więc gwarancji nie ma na 100 %.

Jest super!
Gratuluję :)
I dalej trzymam kciuki

Nie dziekuje, ale wlasnie troche spadl mi kamien serca, jezeli mowicie, ze przyrost ok :)
Teraz bede w piatek stresowala sie jak wariatka, jeszcze tym bardziej przez ten progesteron.

Powiedzcie, czy tak zapobiegawczo mozna na kilka dni zwiekszyc dawke progesteronu? Nie ma to skutkow ubocznych dla kropkow? Chodzi mi mianowicie o przypadek, kiedy to robiac badanie w piatek moze juz nie bedzie lekarza do konsultacji a wynik bedzie sredni. Mam jeszcze 11 sztuk Crinone, ktore mi zostaly z poprzednich podejsc. Wiec czy opcjonalnie moglabym dorzucic to wrazie potrzeby do Lutinusa i Duphastonu a Pyrogena brac tak jak biore?

Justin uszy do góry dwa zarodki to 2 szanse. Pamiętaj kochana że celem jest dziecko, wasze dziecko, to czy plemnik taki czy owaki dla ludzi, których los przeciągnął przez niepłodność, ma naprawdę mniejsze znaczenie ważne jest dzieciątko i to żeby twój mąż mógł usłyszeć słowo "tato" jeżeli on akceptuje takie rozwiązanie to pomyśl gdybyś to ty była na jego miejscu. Zresztą kto powiedział że po ciąży nie możecie znów próbować z małżowymi. Głowa do góry przed tobą dużo rozwiązań:-) :) mam nadzieje, że pocieszyłam a nie dobiłam;)
Dziękuję. :*
Myślałam po prostu, że zarodki zamrozili osobno a tu dwa są razem, więc musi być transfer dwóch na raz. Tak więc albo teraz się uda albo zostają nam blastki z nd. Jesteśmy przygotowani na taką ewentualność ale jednak wolałam mieć jeszcze dwie próby niż jedną. ;)

byliśmy w klince męża lekarz stwierdził ze nie wygląda mu to na półpasiec .. i ze idealne jest to pod stanikiem... ale uspokoił nas że mąż nie zarazi sie ode mnie bo sam chorował juz wczesniej na półpasiec ..tak wiec pojechaliśmy jeszcze na Jarmark świateczny zaliczyliśmy mandat a dami śpi bo zmęczył sie ...

DZIEKI BOGU!!! Dobrze ze znaleźliście tez chwile na oderwanie sie od problemu. A ten mandat to juz se mogli darować.

reklama
Masz jeszcze jedną podwójną próbę. To dużo. Szanse są.
Ale nie na wszystko mamy wpływ i nie pozostaje nam nic innego jak się z tym godzić. Tysiące par korzystają z nd, to też szansa.
Staraj się, na ile to możliwe, wyciszyć, uspokoić. Los, natura,przeznaczenie czy coś innego zdecydują.
Dziękuję :*
Wiem, że muszę się zdać na los, jedyne co mogę zrobić to spokój, wyciszenie, porządna dieta i suplementy.
Wiem, że nd to też rozwiązanie, jesteśmy zdecydowani na to, gdyby teraz nie wypaliło. :)

Do góry