reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@asinka89 Półpasiec jest o polowe mniej zakaźny niż ospa i w ogóle bardzo rzadko dochodzi do zarażenia osoby, która już z tym wirusem miała do czynienia. Znacznie częściej dochodzi do samozakazenia wirusem który w sobie masz po przebytej ospie i on siedzi sobie uśpiony w zwojach nerwowych. Zazwyczaj po prostu aktywuje się w którymś nerwie kiedy ciało jest osłabione, po antybiotykach, przy nowotworach, AIDS, starości. I uwaga. KIEDY JEST SIĘ W SILNYM STRESIE I PRZEMĘCZONYM. Rozprzestrzenia się to cholerstwo wzdłuż konkretnego nerwu poprzecznie po jednej stronie od kręgosłupa. W pewnym momencie krostki wypełniają się płynem, pękają i ten płyn jest najbardziej zakaźny, trzeba uważać na ręczniki itd.

Trochę niebezpiecznie jest jak się pojawi na twarzy bo istnieje ryzyko ze wlezie w oko jeśli niefortunny nerw porazi

reklama
@asinka89 mój tata też miał polpascca z tego co pamiętam na samym początku to bardzo bolało w miejscu gdzie potem wyskoczyło to tzn takie kostki czerwone to miał z tego co pamiętam.

nie wiem w de czesto panuje ospa ... a ze juz ospe miałam to półpasiec.. @dami mial w zeszłym roku półpasiec i ze niby 2 raz juz raczej nie można sie zarazic ..ale co ja moge skoro mieszkamy razem :(

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie można się zarazić półpascem, zrobiło Ci się to z osłabienia i przemeczenia:( wspolczuje, trzymajcie się jakoś!

Witam kochane. Dziekuje za slowa wsparcia. Jest ciezko jak cholera.... Wolalabym wstac i zeby mnie zalalo i tyle. A tak? Wstaje wiem,ze kropek tam jest i takie czekanie kiedy serduszko przestanie bic.... Cos strasznego.... Nie zycze najgorszemu wrogowi.... Nie wiem jak wielu z Was udaje sie powstac po wielu poronieniach i probowac dalej.... My z mezem po dwoch nieudanych transferach i tej sytuacji,ktora ma miejsce teraz siadamy psychicznie. Jesli faktycznie serduszko przestanie bic to chyba juz dajemy sobie spokoj.....
Jak to powiedzieli na tvnie, kobieta po takich przejściach podnosi się jak feniks z popiołów....
Czas pozwala się pozbierać i zacząć walkę od nowa....

Witam kochane. Dziekuje za slowa wsparcia. Jest ciezko jak cholera.... Wolalabym wstac i zeby mnie zalalo i tyle. A tak? Wstaje wiem,ze kropek tam jest i takie czekanie kiedy serduszko przestanie bic.... Cos strasznego.... Nie zycze najgorszemu wrogowi.... Nie wiem jak wielu z Was udaje sie powstac po wielu poronieniach i probowac dalej.... My z mezem po dwoch nieudanych transferach i tej sytuacji,ktora ma miejsce teraz siadamy psychicznie. Jesli faktycznie serduszko przestanie bic to chyba juz dajemy sobie spokoj.....
Jesteśmy z Tobą, pamiętaj o tym. Nie ma słów, które w takich sytuacjach są odpowiednie...

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Grudzień to magiczny czas.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-12-20 Justin87 - wizyta po nieudanym transferze
2017-12-20 misis188 - USG pęcherzykowe :)
2017-12-20 Chocolateri - podglądanie maluszków <3

2017-12-21 walczaca o szczescie - wizyta serduszkowa <3 <3
2017-12-21 labelladurmiente - podglądanie maluszka <3
2017-12-21 zakręcona123 - beta !!
2017-12-21 hope322 - Podglądanie maluszka + rozmowa z genetykiem
2017-12-22 Evelevel - Punkcja
2017-12-22 Evelevel - transfer
2017-12-22 Aguleczka29 - badania prenatalne
2017-12-22 Evelevel - Transfer
2017-12-27 Zylwia - USG pęcherzykowe :)
2017-12-27 Oczekiwanie2017 - podglądanie maluszka <3
2017-12-27 Nadziejka2 - beta !!
2017-12-27 Olk@24 - wizyta po nieudanym transferze
2017-12-28 Jeszczeniematka - beta !!
2017-12-28 klodine - termin porodu
2018-01-05 monik91 - badania prenatalne
2018-01-07 dreamscometrue - termin porodu
2018-01-21 KEHA - termin porodu
2018-04-05 meg86 - termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 - termin porodu
2018-04-10 ludek - termin porodu
2018-05-06 Evelin83 - termin porodu
2018-06-13 jasani - termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 - termin porodu
2018-07-18 hope322 - termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać"]Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać[/URL]"]Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać[/URL] znajdziesz instrukcję :)
[/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B]
Powodzenia dziewczęta dla wszystkich!! Życzę samych dobrych wieści!
@Chocolateri czekamy na piękne fotki!

reklama
Do góry