reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam. Co do mojej wizyty dzisiejszej- profesor sprawił bardzo miłe wrażenie, wizyta trwała 1,5 godziny.
Nie jest różowo ale nie jest bardzo źle, mam endometriozę prawdopodobnie 3 stopnia i tylko jeden jajnik, przez co mniejszą rezerwę, zrobiłam dziś badanie AMH i jeszcze jakieś ale nie pamiętam jego nazwy i nie spotkałam się z ta nazwą- coś anty..... Mój M wyniki nasienia jak do in vitro ma całkiem spoko, co do protokołu to ustalimy po wynikach badań. Kolejna wizyta 6 sierpnia. Mam też odczyn zasadowy pochwy, czyli za wysokie ph i mam brac lek dopochwowy przez kilka dni a później zapobiegawczo lactovaginal. Z ph wiedziałam że mam problem ale zawsze poprzedni lekarza pomagali na krótki okres i wracało.

miliaa u mnie 3,5 roku temu pojawiła się mega duża torbiel wielkość 7 cm, miałam pecha że trafiłam na niedouczonego ordynatora który nie przyłożył się do zabiegu i uszkodził mi cały lewy jajnik, który prawdopodobnie mogł ocaleć gdybym trafiła do lepszego lekarza, ale wtedy to sie potoczyło tak szybko ale nie ma co gadać bo na to już nie mam wpływu.
Ale dopiero po dwóch latach od zabiegi lekarz z Provity spytał mnie jak leczę endometriozę o której nie wiedziałam:zawstydzona/y: bo żaden lekarz a było ich 3 nie powiedział interpretacji wyniku histopatologicznego-ograniczyli sie tylko zę jest dobrze.
Także u mnie endometrioza pozbawiła mnie jednego jajnika, jajowody mam drożne, cykle owulacyjne, regularne i niebolesne.

reklama
Proszę prosze powiedzcie mi czy was bolało jeszcze na aanstepny dzien po punkcji, czy ja już wariuje, ból jest znośny, nie biore żadnych tabletek, ale jednak wnętrzności troche bolą

Miliaa, dzieki ze pytasz. @ ciagle nie ma :(

Zosia, fantastycznie! ladny wynik. Niech sie ladnie dziela a pozniej zagniezdza u mamusi :tak: mialas in vitro klasyczne czy icsi?

Zosia, mnie nie bolao ale mnie lekarka profilaktycznie zapisala 3 razy dziennie tabletki przeciwolowe wiec pewnie dlatego.Nie pamietam jak dlugo je bralam 3 albo 4 dni.

gienek ja mam mieć crio w sierpniu, jakos w drugiej połowie:tak: juz nie mogę się doczekac:-)
Kinga tak chodziło mi o dr Artura Polaka z Polmedis:tak:
Przczolkomaya tule mocno, przykro mi:-( dobrze że masz mrozaczki i że juz za miesiąc mozesz po nie wrócić:tak:
Zosiu super wynki, niech teraz ładnie się dzielą:-)
masia no szkoda że odłożyli Ci transfer, tez nie wiedziałam że endo moze byc za grube na podanie zarodów... trzymam kciuki zeby Twoje zarodeczki ładnie się rozwijały i poczekały na Ciebie do następnego cyklu:tak:
yplocka witaj na forum:-) kurcze dziwnie że nie dzwonili do Ciebie z informacją ile się zapłodniło itd. Moze faktycznie sama tam zadzwon i zapytaj, po co masz się stresować. Napewno bedzie wszystko ok:tak:
GizaS ciesze się ze wizyta wypadła w miare dobrze, teraz bedzie juz z góreczki, ani się obejrzysz a bedziesz podchodzic do ivf:-)

Agus miałam normlanie in vitro choć do końca nie wiedzieliśmy bo moj emek miał nie do końca ładne nasienie, plemników o prawidlowej budowie tylko 9%(choc te badania z września tamtego roku, potem już nam nie powtarzali i nie powiedzieli jak wypadło wczoraj-takie zycie w UK, trzymają człowieka czasem w niewiedzy), ale najwyraźniej starczyło. No nic zobaczymy jak będzie dalej szło. Po wiadomo nasze stresy nie kończą się na zapłodnieniu, transferze, ale jestem DOBREJ MYŚLI

Zosia ja długo byłam obolała, jakieś kilka dni po punkcji, pamiętam że nawet jak miałam transer 3 doby później to jeszcze nie doszłam całkiem do siebie:tak: Take spokojnie, wszystko jest w prządku, to normalne, mnie tez bolało tak jakby w środku;-)

Dziewczynki ale zescie naskrobaly tego wszystkiego ogarnac nie idzie.
pszczolkamaya - przykro mi bardzo :(((((
labo - brak objawu to tez jakis objaw, nie kazdego musi bolec, kluc itp, niestety to jest loteria a trzeba byc dobrej mysli
Zosia -gratuluje szczesliwej 7.
masia - najwzaniejsze zeby twoje dwa byly szczesliwe, prawda? Mnie pobrali 20 zaplodnily sie tylko 4, a na koniec tez tylko 2 zostaly i te szczesliwe.
yplocka - no mnie tez dzwonili zadzwon moze ty do nich i sie dowiesz ile masz

reklama
hej kochane - ciągle gdzieś latam i nie mam czasu zaglądać cześciej, praca, pisanie pracy, loty do męza... Dzis zlapalam takie dola i zlość ze myslalam ze sie upije w trupa z żalu.. wszystko sie wali dookola.. kolejna moja kolezanka w pracy zaciązyla wlasnie sie dowiedzialam a ja jak dureń czekam na spóżniniająca sie @.. potem 2 miechy to kwalifikazcji i krotkiego protokolu.. ZALAMKA :no: jedynie wizyta u was na forum pomaga mi w takim dole! dzieki ze jestescie.
Od klku dni bierzemy z Emkiem Prenatal ProBaby, niby super bomba witaminowa przy staraniach o malucha, moja dr kazala brac a z to pickup'u.. slyszalyscie moze o tym leku?
Kinga - co do AMH to jak widac nie ma reguly, mi dr kazala brac yasminelle w trakcie tych dwóch cyklów oczekiwania, tak chyba robia przy niskim amh. Ja nigdy nie stosowalam leków anty i wydaje mi sie stad gł. powod obnizonego amh.. wiecie cos o tej teorii?

Do góry