reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja juz nie wiem co mam myslec. Czasami to czuje ze moze po prostu nie jestem godna tego zeby miec dzieci. Dzis mam wizyte startowa i na sama mysl cos mi sie dzieje w brzuchu.. jakbym nie mogla sie doczekac i strasznie sie bala. Jeszcze mojemu M wyszly jakies bakterie w posiewie i dzis zrobimy drugie badanie bo z tego co mowil to jest mozliwosc ze sam zanieczyscil probke. Boje sie ze przez ta glupote nie bede mogla zaczac stynulacji ale z drugiej z strony miesiac roznicy nie nie ma takiego duzego znaczenia i lepiej go podleczyc i miec czyste konto. Sama w to nie wierze ze to sie zaczyna dziac. Tyle czasu na to czekalam i o tym marzylam ze w momencie kiedy juz jest ten dzien nie moge w to uwierzyc [emoji5] to co czuje teraz nie jest normalne. Nie moge o niczym innym myslec moje mysli nie sa zdrowe i moja glowa tez nie jest zdrowa[emoji5] chcialabym sie oderwac od tego tematu zeby troche przewietrzyc umysl ale nie potrafie [emoji5] nie wiem jak moj M to robi ale wszystko bierze na spokojnie ciagle mi powtarza nie martw sie dobrze bedzie zobaczysz. Kurde jak ja bym chciala miec takie podejscie. Ale po tylu latach staran i oczekiwan nie moge w to uwierzyc ze w koncu moze nam sie udac.. a jak sie uda to zrobie 12 testow sikancow zeby moc patrzec na te dwie pieprzone kreski o ktorych zawsze marzylam [emoji3]

reklama
Fajnie, że się odezwałeś Dami. U nas zero przygotowań narazie do świąt , bo mąż robi remont w łazience. W sobotę rodzice przyjeżdżają a tu nic nie zrobione . My obchodzimy tradycyjne święta i porządki wcześniej muszą być ! Jeżeli chodzi o inne sprawy kijowo. Wczoraj wypiłam lampkę czerwonego wina. Ależ smakowało.Zdrowka Wam życzę i Wesołych Świat.

A jak tam Ty kochana się czujesz?

@mala87 @Jeszczeniematka kciuki za transfery ✊ trzymajcie i nie puszczajcie kropkow przez najbliższe 9 miesięcy :) ✊✊
@Evelevel pięknych jajec!! Niech potem będą z tego piękne kropeczki ✊
@Kurcia @dżoasia Ja wierzę, że teraz te wizyty zapoczatkuja udane transfery ❤✊✊
@Marghi88 kciuki za dzisiejszą wizytę ✊✊✊
@anett96 i kciuki za Twoje dzisiejsze dwie wizyty ✊✊✊

Dużo dziś się dzieje, kalendarz obfituje w różne wydarzenia. Dla wsyStkich dziewczyn, szczególnie tych, które mają dziś wizyty powodzenia i samych dobrych wiadomości :)

@dżoasia czuję, że to jest nasz czas.

Biorę już dłuższy czas kwas foliowy, selen, cynk i wit. D3. Jak mi się przypomni, to magnez z B6 i B12.
Coś jeszcze? Który kwas foliowy jest godny polecenia? Może jednak lepiej zainwestować w jakiś suplement dla kobiet w ciąży?
Momentami już mi niedobrze od tych tabletek...
Jem regularnie awokado i nasiona chia jako źródło kwasów omega, kasze różne, warzywa i owoce. Ogólnie wydaje mi się, że dietę mam zbilansowaną, wyniki w normie.
Jestem na diecie wegetariańskiej. Czy któraś jeszcze jest na takiej diecie? :)

Dziewczyny ja juz nie wiem co mam myslec. Czasami to czuje ze moze po prostu nie jestem godna tego zeby miec dzieci. Dzis mam wizyte startowa i na sama mysl cos mi sie dzieje w brzuchu.. jakbym nie mogla sie doczekac i strasznie sie bala. Jeszcze mojemu M wyszly jakies bakterie w posiewie i dzis zrobimy drugie badanie bo z tego co mowil to jest mozliwosc ze sam zanieczyscil probke. Boje sie ze przez ta glupote nie bede mogla zaczac stynulacji ale z drugiej z strony miesiac roznicy nie nie ma takiego duzego znaczenia i lepiej go podleczyc i miec czyste konto. Sama w to nie wierze ze to sie zaczyna dziac. Tyle czasu na to czekalam i o tym marzylam ze w momencie kiedy juz jest ten dzien nie moge w to uwierzyc [emoji5] to co czuje teraz nie jest normalne. Nie moge o niczym innym myslec moje mysli nie sa zdrowe i moja glowa tez nie jest zdrowa[emoji5] chcialabym sie oderwac od tego tematu zeby troche przewietrzyc umysl ale nie potrafie [emoji5] nie wiem jak moj M to robi ale wszystko bierze na spokojnie ciagle mi powtarza nie martw sie dobrze bedzie zobaczysz. Kurde jak ja bym chciala miec takie podejscie. Ale po tylu latach staran i oczekiwan nie moge w to uwierzyc ze w koncu moze nam sie udac.. a jak sie uda to zrobie 12 testow sikancow zeby moc patrzec na te dwie pieprzone kreski o ktorych zawsze marzylam [emoji3]

Każda z nas ma różne wątpliwości tym bardziej jak podchodzi pierwszy raz. Ale zobacz ilu dziewczynom/parom się udaje i dla takich chwil warto działać.

reklama
Kochana bezpłodną to nie, bo już jedno śliczne dzidzi masz :* Wiem co mówię, widziałam Twoje zdj na fejsiku, śliczne Bobo :* A Tobie do alkoholiczki pewnie daleko, a do grubej tym bardziej :D:D:D

Wiecie jaki czad??!! "Wyrzygałam" mojemu (w żartach oczywiście), że wyżłopał mi wino w sobotę a tu @ przyszła i trzeba już dbać o endo to się z pidżamy przebrał i pozapitalał do sklepu:laugh2::laugh2: Nawet nie zdążyłam poprosić czy coś, tylko bez słowa ubrał się i pojechał :D
Jessssu dziewczynki jak tak dalej pójdzie praca nad endometrium to trzeba będzie profil klinik zmieniać na AA:cool2::cool2::cool2:

Do góry