reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Racja, gin powinien podsunąć ten pomysł lub choćby spytać czy było badane nasienie. Może oni zakładają ze to oczywiste a ze gin jest od cipki to zajmuje się pacjentka. No nie tak powinno być. Nie wiem jak by mój gin zareagował bo my jak zaczęliśmy kiedyś starania we wrześniu to w grudniu wybraliśmy się oboje jednocześnie - ja do gina a mąż na badanie. Na wszelki wypadek żeby nie tracić czasu. I tak czekaliśmy kawał czasu ze staraniami aż mi minie okres karencji po czerniaku.

A co do dokonywania niegodnego aktu samogwałtu to nie jesteś na czasie :D KK wydał kiedyś instrukcje jak zbadać nasienie legalnie. Żona musi pomóc, musi być prezerwatywa i stosunek. I... prezerwatywa musi mieć maleńką dziurkę. Bo wtedy nie ma mowy o antykoncepcji, zawsze istnieje szansa na cód jeśli taka będzie wola tego na górze. Ja wcale nie żartuję :D

Co za paranoja. Jak coś ucieknie przez dziurkę to badanie będzie niemiarodajne (ilość). Do tego nie bedzie można stwierdzić skąd pochodzą ewentualne bakterie.
Dziwne, że nie życzą sobie, żeby po badaniu nasienie wstrzykiwać :D
Ps: KK może sobie wydawać instrukcje, a nasze eminencje i tak wiedzą lepiej.

reklama
To mala mialas dawke. Ja na cyklu sztucznym mialam tez 3x1. Dzieki za pocieszenie :) Odczytalam wyniki krwi i tsh mam chyba troche za niskie, bo 0,126. Dziwne, bo nie jest oznaczone na czerwono jak zazwyczaj jak jest cos nie tak, nie dzwonili do mnie i juz sama nie wiem czy sie tym stresowac, zadzwonie dopiero rano do lekarza, bo juz nieczynne. Moze norma dla kobiet w ciazy jest nieco inna? Co myslicie??
Ja bym to skonsultowała z endokrynologiem

Zrezygnowałaś z badania kosmówki? Mnie od wczoraj też mnie brzuch boli jakby czesciej i świruje. U Ciebie na takim etapie skoro nie ma plamien to wszystko jest na pewno dobrze!
Tak, po obejrzeniu reportarza, ktory przeslala kiedys @Pixie_Dixie wywnioskowalam, ze nie jest wiatygodne i nie bede narazac maluszka. I tak nie usunelabym pewnie ciazy, wierze, ze dziecko bedzie zdrowe, taki pech juz nie moze nas spotkac.. moze zrobie pozniej amniopunkcje jak nie zgodza sie na nifty, tylko badanie nieinwazyjne nie wykrywa choroby na ktora umarl moj synek.. Ach to trudny temat
A Ty za tydzien uslyszysz dwa serduszka, czuje, ze beda blizniaki ;)

Troche mnie pocieszylyscie, ale pewnie i tak bede na kazda najmniejsza zmiane reagowala emocjonalnie :)

Po pierwszym transferze bylam cala obolala, bo dlugo po punkcji nie moglam dojsc do siebie. Przy drugim wszystko bylo spokojne, dopoki nie zaczely sie krwawienia podczas podawania Lutinusa. Wtedy juz wiedzialam, ze koniec marzen. Traf chcial, ze w urodziny moje marzenie prysnelo. Teraz 22 grudnia mam betowac i cholernie sie boje jakiejkolwiek zmiany w organizmie.
Ja transfer miałam 9.12
Betę mam robic 23.12
Nie wiem czy tyle wytrzymam.
We dwie bedzie nam raźniej:)
Trzymam kciuki za Ciebie i za każda z Was!

Ja bym to skonsultowała z endokrynologiem
W dk to nie takie proste, najpierw rodzinny musi stwierdzic czy mnie skierowac, czasami sami sie konsultuja i na tej podstawie przepisuja leki. Jak niczego sie jutro nie dowiem to za tydzien bede w szpitalu u genetyka to poprosze, zeby ona mi pomogla skonsultowac wynik w endokrynologiem.

reklama
W dk to nie takie proste, najpierw rodzinny musi stwierdzic czy mnie skierowac, czasami sami sie konsultuja i na tej podstawie przepisuja leki. Jak niczego sie jutro nie dowiem to za tydzien bede w szpitalu u genetyka to poprosze, zeby ona mi pomogla skonsultowac wynik w endokrynologiem.
W ciąży tsh może się bardzo wahać. Kiedyś czytałam, że w 1 trymestrze norma jest od 0, 01, ale nie wiem czy to aktualne.

Do góry