reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A mi dzisiaj chyba wszystko zwariowało... tzn. organizm. Czasami mnie kłują jajniki, w dodatku piersi jakoś zaszalały i też mi dają w kość, mam twardy brzuch nad pępkiem cały czas poza tym, no i w dodatku coś mnie głowa zaczyna ćmić... strasznie szybko poza tym się męczę i mój kręgosłup jest w kiepskim stanie ( nie pozwala mi siedzieć za długo ani coś robić za długo innego) mam nadzieję, że to objawy, że dzieje się coś dobrego, a nie wprost przeciwnie. Kurcze... chyba popadam już w jakąś paranoję.

A propo czy ktoś może wie co można brać przeciwbólowego na głowę co by było bezpieczne dla ewentualnych maluszków?
paracetamol lub apap

reklama
Witam,
jestem tu nowa i mam takie oto pytanko:
miałam transfer mrożonych zarodków 4 lipca, czy jutro tj. 10 dpt robiąc test z moczu wyjdzie coś czy też różnie może z tym być?? w
Witam cie ja tez teraz mialam z mrozaczkow testowalam 10 dpt i byla byly dwie krechy z tym ze druga blodo rozowa wiec testowalam tez nastepnego dnia i bylo to samo wiec mozezesz zrobic sikanca. Czekamy na wiesci:-):-)

lobo75 trzymam kciuki. No chyba tym razem szczescie powinno sie do Ciebie usmiechnac, co? &&&&&&&&&&&&&
magdusia, Kaska Alez ja wam zazdroszcze!!! Pakujcie sie, ale niech tam maluchy jeszcze troche posiedza :)

ehhh, pol dnia spokoj na forum a tu tylko czlowiek popoludnie i wieczor ma zajety wchodzi na forum i ma lekture :-)
madmax - hurrrrraaaaaa chociaz jedna dobra wiadomosc w swietle ostatnich zlych. Tak zesmy myslaly ze jestes w szpitalu bo jak wiesz mysmy ci przepowiedzialy ta hiperke. Dobrze ze trafilas do szpitala, niedobrz bo sie nacierpialas. Ale mowilysmy ze ciaza nakreca hiperke. Jupiiii!!!! Czyzby blizniaki?? A bolem brzucha sie nie przejmuj. Po pierwsze hiperka a po drugie mnie brzuch pobolewal bardzo czesto w I trymestrze

Memories - 5% szans to ciagle jakas szansa. Jeszcze nie plakusiajcie bo moze kaurat wasza dzidzia zagniezdza sie pozniej. Przypomnij jeszcze ilu dniowe zardoki mialas podane? Ja nadal trzymam kciuki.

Lazaya - przykro mi bardzo, ale dobrze ze wiesz iz bedziecie nadal walczyc. W koncu sie uda. A dzisiaj to chyba normalne ze placzesz. Nie pozostaje mi nic innego jak wirtualnie mocno cie prytulic i przeslac wiruski na przyszlosc &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

miliaa - a moze jednak sie w koncu uda i bedziesz wreszcie miala ten tranmsfer. Ogolnie to ja ci kobieto wspolczuje. Kiedy mialas miec transfer w maju??? Ale wiesz teraz pod gorke to pozniej pojdzie gladko. :tak:

Kinga - a niech tam cie kluje, pobolewa itp. &&&&&&&&&&&&&&&&&&& mnie klulo, brzuch bolal jak na @ piersi najpierw jak na @ a pptem inaczej i sie udalo, wiec sie nie martw tylko nech cie kluje ile wlezie (podobno moze kluc jak sie zarodek zagniezdza :-( ) mozesz brac paracetamol

lobo - witaj, trzymamy kciuki żeby się udało.
pszczolkamaya - witaj. Ja test robilam juz w 6 dobie, i druga kreska wyszla po 20 minutach, bardzo slaba. W 10 dobie test moze juz wyjsc ale to zalezy iludniowe zarodki mialas podane i jesli to kiedy doszlo do zagniezdzenia. Byly tutaj przypadki ze dziewczyny robily test po 14 dniach i wychodzil negatywny a ciaz sie rozwijala.

anioleczek - ja narazie sie boje kupowac rzeczy ale nagminnie ogladam i wczoraj nie wytrzymalam i kupilam buciczki (dwie pary oczywiscie)

Ostatnia edycja:
Onlyone kochana mnie porod przeaza przy pierwszym myslalam ze umre z bolu niejestem wytrzymala na taki wielki bol teraz zrobie wszytko zeby rodzic ze znieczulenie bo niewiem czy przezyje.:-)

Zosia dzięki, u mnie narazie nic się nie dzieje, wiec o sobie nie piszę, staram się Was wspierać, tyle mogę. Ja sobie spokojnie czekam na sierpiniową @ powinna przyleść jakos na początku tak max do 6 i startujemy:tak: A za tydzień w piątek lecę do Pl na 4 dni odstresowac się i naładowć bateryjki :) trzymam kciuki za Twoje jajeczka, do punkcji już niedaleko;-)
Kinga oby Twoje objawy zwiastowały coś dobrego, trzeba w to wierzyc, trzymam kciuki:-)
Przczolkamaja ja tez robiłam pierwszgo sikańca 10dpt i była bladziusienka druga kresczka, więc mozesz jutro testować &&&&&&&&&&&&&& za Ciebie:tak:
Kaska dasz dasz radę, raz przezyłaś to i drugi przeżyjesz, drugi porób z reguły jest łatwiejszy więc będzie dobrze, bierz znieczulenie i będzie ok;-)
lobo witaj! trzymam kciuki za ostatnie i szczęśliwe podejscie:-)
madzialenak ja też mam tylko jednego mrozaczka i mam takie same obawy, ze źle się rozmrozi i trzeba będzie wszystko przechodzić od nowa:sorry: kochana musimy wierzyć ze bedzie dobrze, przepraszam ale tyle się tu dzieje, że nie pamietam, kiedy masz crio???

Późna pora, więc przepraszam, że egoistycznie napiszę co u mnie.
Byłam na USG i w lewym jajniku jest 5pęcherzyków a w prawym 1maciupeńki, czyli wszystko wskazuje na to, że będą trzy komórki. Natomiast pojawił się inny prolblem -zbyt duże endometrium -18 (niestety nie wiem jakie jednostki). Lekarz powiedział, że pierwszy raz spotkał się z takim przypadkiem - szybko wzrastające pęcherzyki i grube endometrium. W poniedziałek rankiem punkcja, ale nie wiadomo czy będzie w tym cyklu transfer. Sprawa terminu transferu będzie rozważana w przyszłym tygodniu. No i znowu źle, choć patrzę na to z innej strony. Ostatnio stymulacja, zapłodnienie i wszystko inne poszło książkowo (łącznie z idealnym endometrium) i zakończyło się wielkim płaczem. Teraz będzie na odwrót-problemy (spóźniony @, mało pęcherzyków i brak reakcji prawego jajnika i teraz jeszcze wielkie endometrium) zakończone długą ciążą :-)

Witam :)
zrobiłam dziś teścik i ... sama nie wiem. Pisałyście że wychodziły wam blado-różowe i moim zdaniem coś tam wyszło ,w sensie - ta druga kreseczka, ale faktycznie taka że ledwo ledwo widać. Przynajmniej ja ją widzę :) także jutro muszę powtórzyć ale nadzieja pozostała ze mną :) Dziękuję wam za odpowiedzi.
P.S. zarodki były 2-dniowe.

reklama
labo 75 życzę Ci, aby w końcu się udało, @@@@@@ zaciśnięte

roxii crio będę miała we wrześniu

pszczolkamaya witaj, gratuluję 2 kreseczek, ale nie zapeszam, kiedy robisz betę?

Do góry