reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny,
@marg88 postaraj się nie zadręczać, to nie pomaga. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze u Ciebie skończy. :*

Ja czekam na okres. Mam pytanko, jak mniej więcej wygląda transfer na cyklu naturalnym?
Jeśli wszystko się u mnie ładnie oczyści, to mogę od razu podchodzić do kolejnego transferu czy trzeba odczekać?
Trzeba dokładnie wyłapać moment owulacji Wiec będą przynajmniej dwa monitoringi, trzeba tez zrobić krew (lh, estradiol i progesteron) żeby dokładnie oszacować kiedy owulacja. Czasem jest Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Generalnie - pecherzyk pęka i jeśli jest zarodek 3 dniowy to transfer po 3 dniach, jeśli 5 dniowy to po pięciu. Można robić takie podejście bez progesteronu ale aj się jak pisałam już nigdy w życiu na to nie zgodzę. Progesteron jeśli się go dodaje zewnętrzne bierzesz od momentu kiedy stwierdzono owulacje.

reklama
A ja nie biorę żadnej luteiny ? Zaczynam się martwić bo czuje się jakby @ przyszła...:(((( masakra :(
Który to Twój dpt?
W ciąży na początku można się czuć jakby miała przyjść @. Spokojnie. :*
W mojej pierwszej ciąży tak mnie bolało na @, że poszłam kupić podpaski. Nie muszę nadmieniać, że się nie przydały. ;)

Trzeba dokładnie wyłapać moment owulacji Wiec będą przynajmniej dwa monitoringi, trzeba tez zrobić krew (lh, estradiol i progesteron) żeby dokładnie oszacować kiedy owulacja. Czasem jest Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Generalnie - pecherzyk pęka i jeśli jest zarodek 3 dniowy to transfer po 3 dniach, jeśli 5 dniowy to po pięciu. Można robić takie podejście bez progesteronu ale aj się jak pisałam już nigdy w życiu na to nie zgodzę. Progesteron jeśli się go dodaje zewnętrzne bierzesz od momentu kiedy stwierdzono owulacje.
Dziękuję. :*

Który to Twój dpt?
W ciąży na początku można się czuć jakby miała przyjść @. Spokojnie. :*
W mojej pierwszej ciąży tak mnie bolało na @, że poszłam kupić podpaski. Nie muszę nadmieniać, że się nie przydały. ;)

No właśnie.dziewczyny jak to jest ja jestem 4 dpt i dzisiaj w nocy taki mnie ból brzucha obudził jak przed @ i ciągle mi się przelewa w brzuchu jakoś dziwnie

Dzien dobry wszystkim . Ja od 3 nie spie . I tak mniej wiecej od 3 dni. Rano juz noe wytrzymalam i zanim wstal moj K zrobilam to .... schowalam do szafki i... na dwoch testach sa dosc wyrazne 2 krechy. Po prostu nie moge na razie w to uwierzyc ze to sie dzieje .... ze cos sie udalo, cos ruszylo i zaskoczylo. :) rano ide na bete :) jestem taka szczesliwa , niech moc bedzie rpwniez z wami dziewczynki. Milego dnia :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Cudownie :) beta to tylko formalnosc :) po cichu gratuluje :)

reklama
Do góry