reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@hope322 pytalaś o leki. Póki co odstawiam tylko encorton stopniowo i to chyba przez niego tak kiepsko się czuję.
Do wizyty biorę bez zmian 3 x 2 luteine, 1 x prolutez i 1 x fraxiparine.
A i pytałam tu ostatnio.o ceny prolutexu. Zapłaciłam w aptece przy Novum 197 zł a w zwykłej małej aptece u mnie w mieście jest za 150 zł niespełna tylko że trzeba na zamówienie :-)
weź mi nic nie mów ja dzis u nich zostawiłam 500 zł! kurde nie wiedziałam ze maja zawyzone ceny..

Nie, dopóki nie będę u spowiedzi i nie dostanę rozgrzeszenia to nie. Nie chcę naginać zasad jakie panują w (polskim) kościele. Ale to tylko moje zdanie, najważniejsze to postępować zgodnie z własnym sumieniem w tych delikatnych kwestiach :)
ja uważam tak samo.Gdybyś w ciąży będąc znalazła księdza z którym można normalnie o ivf porozmawiać i dostać przy okazji rozgrzeszenie -daj znaka. I vice versa :)

Nie wiem za która??? za ta zachodnia to najczesciej badana sprawa i jestem tak nim obstawiona ze mi bokiem wychodzi.Czechy, Ukraina , Austria tez uwazaja na poziom. Kwestia jeszcze na jaka klinike trafisz. W Anglii, Norwegii maja to totalnie gdziesna zasadzie ma byc to bedzie
ja w poprzedniej polskiej klinice nie mialam nic więcej oprócz3x1 lutinusu

Szczerze mowiac ja tez mam juz powyzej uszu tego wszystkiego, kasa leci szybciej niz woda z kranu a tu lipa za lipą. Ale walcze bo na razie oprocz meza nie mam dla kogo zyc... jakbym juz jedno dziecko miala to kto wie, moze bym odpuscila, ale poki co,zapowiedzialam, ze do ostatniej kropli krwi, ktora upuszcze w labo na bete bede sie wloczyc po tych lekarzach i klinikach. Wiem kochana ze ci mega ciezko, ale poki co, zrobilas wszystko co w twojej mocy. A co do meza... kobieta ponoc przy porodzie tez czesto powtarza, ze juz nigdy wiecej ;) a mija troche czasu i bol sie zapomina. Moze i twoj maz w najmniej oczekiwanym momencie powie ci, ze chce sprobowac jeszcze raz:) zycze ci tego!
A ty kochana kiedy masz jeszcze wizyte? Bo mi juz minely te czasy kiedy prawie na pamiec znalam terminy wiekszosci z was:D (@walczaca o szczescie ;)) teraz praca po 10-11 godz dziennie jednak daje o sobie znac. Ale uzaleznienie od forum tez coraz wieksze i nawet na przerwie siedze z nosem w tel i was czytam. Z drugiej strony mega sie ciesze bo i dni leca;) byle jakos te swieta przezyc, to potem juz z gorki bedzie.
No z tego co pamietam to Ty juz kochana 7 lat walczysz.. wiec po nowym roku jak to mawiaja: nie ma h**a we wsi mamuska musi sie udac!!!

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ksieza zaczna sie spowiadac z tego ze maja kochanki, nieslubne dzieci, dobieraja sie do chlopcow , biora w lape i ogolnie sa mega niemoralni, to ja zaczne sie spowiadac z in vitro o_Ooprocz tego to sprawa miedzy mna a Bogiem , a nie ksiedzem
Dziewczy jedziecie teraz tak na ksoezy..jasne sa i tacy ale sa i ksieza z powolania..Nie ma co tak uogolniac...Czesc jest w ogole bez powolania to tak samo jak wsrod lekarzy czy nauczycieli czyli wsrod zawodow do ktorgch wg mnie powolanie jest conajmniej wskazane. Ksieza maja obowiazek spowiedzi i nie jest tak ze ksieza sie nie spowiadaja. Ok Ci bez powolania pewnie nie..

Ja generalnie mysle o spowiedzi wlasnie u Dominikanow. Jak jestesmy u meza rodzicow zawsze na Msze uderzamy do Gidel. Te msze wlasnie u D. Sa takie radosne wszhstko na luzie no kazania sa zupelnie inne niz w innych Kosciolach, sa po prostu na czasie. Licze ze tam znajde zrozumienie i rozgrzeszdnie..

Kurcze dziewczyny tak Was ciagle czytam,ze wy juz widzialyscie swoje kruszynki i slyszalyscie serduszka,a ja tylko 2pecherzyki w 25dpto_O mam nadzieje,ze na jutrzejszej wizycie zobacze i wszystko bedzie dobrze.. Tak wogole to przyłączam sie do rocznika 91:-D
Zobaczgsz zobaczysz.kciukasy!

Kurcze dziewczyny tak Was ciagle czytam,ze wy juz widzialyscie swoje kruszynki i slyszalyscie serduszka,a ja tylko 2pecherzyki w 25dpto_O mam nadzieje,ze na jutrzejszej wizycie zobacze i wszystko bedzie dobrze.. Tak wogole to przyłączam sie do rocznika 91:-D
A i przestancie juz z tymi rocznikami bo czuje sie jak Wasza matka [emoji16]

reklama
Do góry