reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A kiedy masz wizytę kolejna?
13 grudnia czyli za tydzień. Jak zobaczyłam pecherzyk to mało nie płakałam że szczęścia, 4 lata czekałam na ten widok. A później uświadomiłam sobie ze nie do końca jest tak jak być powinno i wszystko jest jedną wielką niewiadomą...do tego dzisiaj ból brzucha :(

reklama
A jak Wasze zarodki na dzień dzisiejszy??
I jaki wzięłaś progesteron??
Rano było 12 zarodków.

W zaleceniach było 3x1 lutinus (100) i 3x2 luteina podjęzykowa (50)
A ja chciałam zamiast tego 600 utrogestan którego mam zapas. I bardzo bo lubię bo nie ma tej wstrętnej krzemionki co wycieka na bieliznę i obciera. Tyle ze w Polsce jest nie dostępny, podobno już niedługo. I na to przystała lekarka co mi wczoraj wypis robiła. A do tego chciałam jedno crinone i 3xdupchaston (też w domowej apteczce mam tego trochę z poprzednich podejść). No to mi lekarka wczoraj powiedziała żeby to już z lekarzem prowadzącym ustalić. Więc zadzwoniłam i dr Z. zgodziła się włączyć to ostatnie.

Ja w ogóle jestem zwolennikiem żeby mieć choćby receptę na prolutex w razie co. I najlepiej przynajmniej jedna ampułkę w domu (bo czasem ciężko dostac w aptekach) w zapasie jak by zaczęły się po potwierdzonej ładnie rosnącej becie krwawienia. Można go kupić nawet w jednej sztuce. Żeby nie tarabanić się w takiej sytuacji po szpitalach we wczesnej ciazy gdzie tak naprawdę nic więcej chyba nie pomogą, tylko ten prolutex może podadzą.

Szczerze mówiąc to tez troszkę liczyłam, że już nie będzie kazała mi powtarzać, skoro mówicie, że moja betę jest dość wysoka, ale niestety kazała jutro powtórzyć :-(
Taki to urok naszej kliniki mi lacznie 3 razy kazal robic betke. No i poerwsza wizyta wiesz ze u nich 25 dpt? Kolejna 35dpt

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze mówiąc to tez troszkę liczyłam, że już nie będzie kazała mi powtarzać, skoro mówicie, że moja betę jest dość wysoka, ale niestety kazała jutro powtórzyć :-(
Taki to urok naszej kliniki mi lacznie 3 razy kazal robic betke. No i poerwsza wizyta wiesz ze u nich 25 dpt? Kolejna 35dpt

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

No
Rano było 12 zarodków.

W zaleceniach było 3x1 lutinus (100) i 3x2 luteina podjęzykowa (50)
A ja chciałam zamiast tego 600 utrogestan którego mam zapas. I bardzo bo lubię bo nie ma tej wstrętnej krzemionki co wycieka na bieliznę i obciera. Tyle ze w Polsce jest nie dostępny, podobno już niedługo. I na to przystała lekarka co mi wczoraj wypis robiła. A do tego chciałam jedno crinone i 3xdupchaston (też w domowej apteczce mam tego trochę z poprzednich podejść). No to mi lekarka wczoraj powiedziała żeby to już z lekarzem prowadzącym ustalić. Więc zadzwoniłam i dr Z. zgodziła się włączyć to ostatnie.

Ja w ogóle jestem zwolennikiem żeby mieć choćby receptę na prolutex w razie co. I najlepiej przynajmniej jedna ampułkę w domu (bo czasem ciężko dostac w aptekach) w zapasie jak by zaczęły się po potwierdzonej ładnie rosnącej becie krwawienia. Można go kupić nawet w jednej sztuce. Żeby nie tarabanić się w takiej sytuacji po szpitalach we wczesnej ciazy gdzie tak naprawdę nic więcej chyba nie pomogą, tylko ten prolutex może podadzą.
Ja przy tym podejściu zrezygnowałam z wszystkiego co aplikuje sie dowcipnie. Mam prolutex i luteine pod język. Mi się jeszcze nie zdarzyło aby nasza dr nie zgodziła się na coś,co proponowałam :-)
Ja recepty na kończące się leki mam od swojego gina więc nie muszę jeździć do kiliniki :-)

13 grudnia czyli za tydzień. Jak zobaczyłam pecherzyk to mało nie płakałam że szczęścia, 4 lata czekałam na ten widok. A później uświadomiłam sobie ze nie do końca jest tak jak być powinno i wszystko jest jedną wielką niewiadomą...do tego dzisiaj ból brzucha :(
Spokojnie, nerwy na pewno teraz nie pomogą. A może to maluszek sobie miejsce robi :)

z checia, zawsze mialam problem z kupnem biustonosza, teraz odkrylam fajna firme i zamawiam przez internet , cenowo tez nawet nawet.
Polecam Esotiq :) ja mam co prawda D ale 65. Nie jest łatwo dostać takie wąskie, większość firm szyje od 70. No nie mówiąc o tych co kosztują majątek. A w Esotiq maja bardzo rużnorodna rozmiarówkę, duzo modeli i bardzo często promocje w stylu -40%, warto śledzić FB. Nosze od paru lat i jestem bardzo zadowolona.

Staniki do kostiumów kąpielowych tez trochę inaczej szyja dla mniejszych rozmiarów a trochę inny krój dla większych...

reklama
Do góry