reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem co się dzieje ...znowu żaden zarodek mi nie przetrwał;( ja nie wiem co jest nie tak .. strasznie płacze:( nadzieja tylko w tym co mi podano ...
Zylwuś teraz jeszcze nie placz. Jest tu duzo dzieciaczkow "jedynakow". Po ostatnim razie na pewno jest ciezko w to uwierzyc, ale nadzieja jeszcze nie umarla :* w ktorej dobie tamte sie zatrzymaly? Kurcze cos dziwne, ze wszystkie tak padaja. Moze trzeba ewentualnie bardziej szczegolowe badanie nasienia zrobic? Mi to wyglada na czynnik meski chyba...

reklama
Szukalam w internetach, sprawdzone info to jest niestety. Pasnik tez mowil ze to kupe kasy kosztuje. Porozmawiam z ta dr co mysli o intralipidzie dodatkowo przed transferem. Tylko do niej wstepnie jestem umowiona dopiero na 15 grudnia czyli za poltora tygodnia.
Ehh... Milion mysli mam w glowie...

Asik na Doz.pl za trzy flaszki intralipidu dałam ok 90zl a w klinice nie wzięli ode mnie ani grosza za podanie . Jeśli masz znajoma pielęgniarkę to wystarczy wymieszać to solą fizjologiczna i podać dożylnie ok 2h jeden wlew . To jest jak odżywka dla organizmu wiec pod kontrola nie trzeba być . Ja brałam dwa tygodnie przed transferem w dniu transferu i 4tyg po transferze . Clexan i Acard to podstawa wiec tu się nie zastanawiaj 5 minut . Co do reszty nie wiem ale ja bym może przed szczepieniami spróbowała na zestawianie encorton +intralipid +clexan+Acard+ Luteina +estrofen+duphaston .Myśle ze to zrobi najmniejszy burdel w organizmie i finansowo tez nie dobije . Ale to oczywiście tylko Twoja decyzja ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@zylwia wiem ze to bardzo boli i masz milion mysli na sekunde dlaaczego itp. Ale musisz wziasc sie w garsc dla okruszka ktorego masz w brzuszku, on potrzebuje spokoju. Napewno sie uda, musisz w to wierzyc.
O to chodzi że przy tym transferze i po wylaczylam myślenie w ogóle nie myślałam o tym ale teraz ten telefon.. i łzy same lecą.. nie mogę się uspokoić:(

Zylwuś teraz jeszcze nie placz. Jest tu duzo dzieciaczkow "jedynakow". Po ostatnim razie na pewno jest ciezko w to uwierzyc, ale nadzieja jeszcze nie umarla :* w ktorej dobie tamte sie zatrzymaly? Kurcze cos dziwne, ze wszystkie tak padaja. Moze trzeba ewentualnie bardziej szczegolowe badanie nasienia zrobic? Mi to wyglada na czynnik meski chyba...
Właśnie nie wiem co możemy jeszcze zrobić.. pobrali 6 nie pamiętam teraz ile udało się zaplodnic chyba 4 i tak po kolei odpadaly... dlatego zdecydowała Pani doktor że podajemy w 3 dobie no i ten dziś niestety nie rozwijał się prawidłowo:( jak to usłyszałam to serce 200 na sekundę i łzy same ...i tak do teraz lecą;( ja już nie mam sily.. A to nie jest tak że jak wszystkie mi tak padają to ten podany w 3 dobie też prawdopodobnie przestaje funkcjonować ? Nie wiem już co myslec... A taka byłam pozytywnie nastawiona.. oh Boże;(

Właśnie nie wiem co możemy jeszcze zrobić.. pobrali 6 nie pamiętam teraz ile udało się zaplodnic chyba 4 i tak po kolei odpadaly... dlatego zdecydowała Pani doktor że podajemy w 3 dobie no i ten dziś niestety nie rozwijał się prawidłowo:( jak to usłyszałam to serce 200 na sekundę i łzy same ...i tak do teraz lecą;( ja już nie mam sily.. A to nie jest tak że jak wszystkie mi tak padają to ten podany w 3 dobie też prawdopodobnie przestaje funkcjonować ? Nie wiem już co myslec... A taka byłam pozytywnie nastawiona.. oh Boże;(
Temu może być zdecydowanie lepiej u Ciebie niż pozostałym na szkiełku... serio! Macica to najlepsze miejsce dla Kropków! On da radę!!

reklama
Temu może być zdecydowanie lepiej u Ciebie niż pozostałym na szkiełku... serio! Macica to najlepsze miejsce dla Kropków! On da radę!!
Ja wierzę w niego naprawdę nawet mój m powiedział że całkiem inaczej się zachowuje niż po 1 procedurze w Białymstoku twierdzi że za bardzo chciałam... A teraz tak wiecie no czuje się tak inaczej i ciężko mi wam to opisac.. ok czuje się już jak na okres i ogólnie powinien przyjść 10.12 więc przecież bóle okresowe nic nie mówią na 100% więc wcale się tym nie przejmuje...
Tylko myślałam że to będzie rodzeństwo dla mojego maluszka:((

Do góry