reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak Kochana. Dzięki, że o mnie pamiętasz. Wczoraj zamrozili dwa zarodki, bo dotarły do stadium 8A, a dwa zostawiają do blastocysty i pani powiedziała, że zadzwoni w Mikołajki :) Mrożę wszystkie osobno, bo nie wiem czy się będę decydować na podanie po dwa...

Ale powiem Ci, że dziwne to uczucie wiedzieć, że ten kropek tam jest. Kobiety naturalnie zachodzące w ciążę naturalnie nawet nie wiedzą czy w danym cyklu doszło do zapłodnienia. A ja wiem, że jest i tylko myślę co "porabia"... Generalnie uważam, że nadal do mnie nie dociera ta sytuacja, dlatego dość na wesoło to znoszę. Gdyby to nie była moja pierwsza próba i nie miałabym 4 Kropków w zapasie to bym się pewnie bardziej stresowała..
To nie jest dziwne, tylko z naszym przypadku normalne;) ja sie dzisiaj czuje jakbym moje niunie przyszla odwiedzic, bo juz czekam na wizyte. Juz sie troche oswoilam z ta mysla ale na poczatku bylo dziwnie, ze w domu pusto, ja "pusta" a one daleko, same itp. Przyzwyczaisz sie, najwazniejsze ze taki piekny wynik procedury. Pewnie Mikolaj w tym roku hojny bedzie i te 2 dolacza to ttch mlodszych:)

reklama
Oczywiscie ze potwierdzi. O ktorej beda wyniki?[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Mówili że po 19, a zazwyczaj to są w granicach 20 dopiero. W diagnostyce robiłam.
Dziewczyny które używają prolutexu, ile płacicie za 7 fiolek?? Ja płacę po 190 zł w aptece obok Novum, ale to chyba jest trochę zawyżona cena, co? Mogę znaleźć gdzieś taniej? :-)

Na początku miałam brzuch tylko później doszła reszta jak od maluszka hormony zacząłem na jajniki dZialac. Wtedy ruszyć się nie mogłam tak ciągnęły jajniki i z bólu pulsowało wszystko. ;) dla tej kropki da się wytrzymać wszystko nawet bez leków przeciwbólowych :)

Żadnych leków przeciwbólowych:) nic co może zaszkodzić maluszkowi:) najgorzej że dziś mi nie chcą zrobić bety, dopiero jutro, i tak leżę sobie i czekam...
A w którym tygodniu jesteś?:)

Tak Kochana. Dzięki, że o mnie pamiętasz. Wczoraj zamrozili dwa zarodki, bo dotarły do stadium 8A, a dwa zostawiają do blastocysty i pani powiedziała, że zadzwoni w Mikołajki :) Mrożę wszystkie osobno, bo nie wiem czy się będę decydować na podanie po dwa...

Ale powiem Ci, że dziwne to uczucie wiedzieć, że ten kropek tam jest. Kobiety naturalnie zachodzące w ciążę naturalnie nawet nie wiedzą czy w danym cyklu doszło do zapłodnienia. A ja wiem, że jest i tylko myślę co "porabia"... Generalnie uważam, że nadal do mnie nie dociera ta sytuacja, dlatego dość na wesoło to znoszę. Gdyby to nie była moja pierwsza próba i nie miałabym 4 Kropków w zapasie to bym się pewnie bardziej stresowała..
No to super. Bardzo dobrze,że udaje Ci się to znosić na "wesoło" myślę,że to też pomoże Kropkom :-)

Mówili że po 19, a zazwyczaj to są w granicach 20 dopiero. W diagnostyce robiłam.
Dziewczyny które używają prolutexu, ile płacicie za 7 fiolek?? Ja płacę po 190 zł w aptece obok Novum, ale to chyba jest trochę zawyżona cena, co? Mogę znaleźć gdzieś taniej? :-)
Do ktorego tc masz brac leki? Bo na ostatniej mojej wizycie lekarka mi powiedziala, ze mam zejsc z dawki 3x1 do 1x1 i wychodzilo by, ze w czwartek mam juz nie brac nic. To bedzie 8+1tc. Mowi, ze nie ma potrzeby brac juz progesteron jak ja na naturalnym. Oczywiscie sie jej nie posluchalam i dalej po trzy aplikuje. Ciekawa jestem jak jest u Ciebie, bo tez jestes na takim cyklu.

Uwierz mi ze to chyba każda z nas czuję... przecież my kochamy te kropki od pierwszej podzielonej komórki. U nas jak się dowiedzieliśmy ze mamy 8 zarodków wielkie szczęście a jak dotrwalo tylko 3 to piątej doby to się tylko pytałam lekarza i embriologa co z ramtymi zarodkami i czekali z nimi do 7 doby ale nie dały rady...:(

reklama
Do góry