reklama
JoannaRak
Fanka BB :)
Ja tak wyglądałam. Tylko nie kojarzę czy teraz miałaś punkcję? Mi to zeszło gdzieś tak około 7-8 tygodnia
Ja lece na mrozaczkach, punkcje mialam dwa lata temu i tak powoli zabieram sobie te mrozaczki! Mam nadzieje ze te sie zadomowily juz na dobre Dzisiaj troche opichlizna spadla, mysle ze odpoczynek w ciagu dnia pomoglo!
A ja wlasnie jade oddac krewke, tylko ze do tego labu nigdy na bete nie chodzilam i nie wiem jak szybko dostane wynik!
A wiec dziewczyny czekam z Wami. U mnie dzis 14dpt, w srode mialam bete 244 ... jak myslicie jaki numer powinien byc w porzadku? Bezpiecznie czulabym sie ponad 1,000 ale to moze za wczesnie jeszcze, nie chce potem sie podlamac jak bedzie nizej! Ale chyba powyzej 800 to powinno byc dobrze, co myslicie?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Olusja1987
Hejka! Przesyłam fajną listę rzeczy zakazanych w ciąży dla obecnych i przyszłych mamusiek
Link do: Lista rzeczy zakazanych w ciąży - Mamy-mamom.pl
Link do: Lista rzeczy zakazanych w ciąży - Mamy-mamom.pl
JoannaRak
Pytanko mam. Jak dlugo po wyniku bety bralyscie progesteron? Mi dzis mija 14dpt i wczoraj mi sie skonczyly tabletki progesteronu.
Weronika, my na tym samym wozku Jak rozmawialam z lekarzem to mi mowil na pewno do komca roku, tylko zasugerowal aby kolo polowy miesiaca zjesc z dawka do 200g na dzien!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Liv26
66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1200 mIU/ml, 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1200 mIU/ml. Podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1200 — 6000 mIU/ml . W późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy.no nareszcie się odezwała Ja też mam duży brzuch ale to chyba od progresteronu? Ostatnio kiedy betę robiłaś? Przyrost powinien być min. 66 % co 48h wciąż, czy po jakimś czasie już zwalnia? Orientujesz się ? Jeżeli zwalnia to po jakim czasie i do ilu %jest prawidłowy ?
Raspberry88
Chyba jakoś każda inaczej bo mi Dr kazał odstawić luteine i zmniejszyć dawkę duphaston i estrofem a jestem 24dptPytanko mam. Jak dlugo po wyniku bety bralyscie progesteron? Mi dzis mija 14dpt i wczoraj mi sie skonczyly tabletki progesteronu.
A czemu nie skontaktujesz sie z nim mailowo? Jak chcesz to na priv wyśle ci jego.maila
No właśnie nie wiedziałam czy jest jakaś inna droga niż osobiście.
I co - jak mu napiszę jakie są wyniki badań to mi napisze mailem jakie dalsze postępowanie?
Teoretycznie maja jeszcze jakies 2 tygodnie, ale na cba tez mialam tyle czekac a wynik byl juz w czwartek. Noe mam pojeci jak z konsultacjami tel bo jeszcze nie pytalam, ja na 2 wizyte chcialabym jechac osoboscie i dokladnie omowic wyniki i to leczenie ktore mialam oraz plan dzialania na teraz jak tylko bede moec wynik to dam co znac. Chyba ze znajdziesz kogos innego ale pewniaka to poczekam na swoja kolej
Ok...to na razie czekamy na rozwój sytuacji
reklama
Zależy też chyba na jakim się było cykluChyba jakoś każda inaczej bo mi Dr kazał odstawić luteine i zmniejszyć dawkę duphaston i estrofem a jestem 24dpt
Podziel się: