reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja tak wyglądałam. Tylko nie kojarzę czy teraz miałaś punkcję? Mi to zeszło gdzieś tak około 7-8 tygodnia :)

Ja lece na mrozaczkach, punkcje mialam dwa lata temu i tak powoli zabieram sobie te mrozaczki! Mam nadzieje ze te sie zadomowily juz na dobre :) Dzisiaj troche opichlizna spadla, mysle ze odpoczynek w ciagu dnia pomoglo!

A ja wlasnie jade oddac krewke, tylko ze do tego labu nigdy na bete nie chodzilam i nie wiem jak szybko dostane wynik!
A wiec dziewczyny czekam z Wami. U mnie dzis 14dpt, w srode mialam bete 244 ... jak myslicie jaki numer powinien byc w porzadku? Bezpiecznie czulabym sie ponad 1,000 ale to moze za wczesnie jeszcze, nie chce potem sie podlamac jak bedzie nizej! Ale chyba powyzej 800 to powinno byc dobrze, co myslicie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanko mam. Jak dlugo po wyniku bety bralyscie progesteron? Mi dzis mija 14dpt i wczoraj mi sie skonczyly tabletki progesteronu.

Weronika, my na tym samym wozku :) Jak rozmawialam z lekarzem to mi mowil na pewno do komca roku, tylko zasugerowal aby kolo polowy miesiaca zjesc z dawka do 200g na dzien!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no nareszcie się odezwała :) Ja też mam duży brzuch ale to chyba od progresteronu? Ostatnio kiedy betę robiłaś? Przyrost powinien być min. 66 % co 48h wciąż, czy po jakimś czasie już zwalnia? Orientujesz się ? Jeżeli zwalnia to po jakim czasie i do ilu %jest prawidłowy ? :)
66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1200 mIU/ml, 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1200 mIU/ml. Podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1200 — 6000 mIU/ml . W późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy.

Teoretycznie maja jeszcze jakies 2 tygodnie, ale na cba tez mialam tyle czekac a wynik byl juz w czwartek. Noe mam pojeci jak z konsultacjami tel bo jeszcze nie pytalam, ja na 2 wizyte chcialabym jechac osoboscie i dokladnie omowic wyniki i to leczenie ktore mialam oraz plan dzialania na teraz:) jak tylko bede moec wynik to dam co znac. Chyba ze znajdziesz kogos innego ale pewniaka to poczekam na swoja kolej:)

Ok...to na razie czekamy na rozwój sytuacji :)

reklama
Do góry