Ja mam endometrioze od2008 mój mąż od 2004 porusza sie na wózku to nas kwalifikowalo. Niepłodność całkowita nie do wyleczenia. Ivf robiliśmy w Vitrolife w Szczecinie i polecam z ręką na sercu. Mimo tego że teraz mi sie nie udało.A jakie warunki musialas spelnic zeby zalapac sie na refundacje? W jakiej klinice robilas IVF? Polecasz ta klinike? Mnie bylo stac tylko na 1 ICSI w Irlandii, ale nie wyszlo.teraz mysle o IVF/ICSI w Polsce.
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
Kochanaprzykro mi, to musial byc straszny wstrzas... a mialas badane dheas? Bierzesz jakies witaminy na polepszenie jakosci?Albo taki cykl, albo protokół, albo jajniki takie złe produkują.
dżoasia
Trzymaj sie dzielnie. Cos bylo na rzeczy, moze nastepnym razem sie uda. Po cb ponoc latwiej zajscw środę bylo 6.18wiec chyba raczej lipa....a taka nadzieja była... Na dodatek w rodzinie3 ciężarówki...
dżoasia
Marg ktoru u ciebie dpt? Moze jest szansa, ze sie podzielil na 2 a potem jeden obumarl i stad to spowolnienie przyrostu? Ja po sobie wiem, ze naprawde rozne cuda moga sie wydarzyc, dopoki nie spada nic nie jest przesadzone, a i u mnie najpierw spadla o polowe a potem znow rosla. Nie skonczylo sie dobrze ale musisz wierzyc i cierpliwie czekac. Tule! :*Załamie się za chwilę... to masz ostatni zarodek on musi być z nami.
juz nie mam mroziakow niestety i na ten moment szansy na podejście to stymulacji tez nie ma...wiec lipa na dłuższy czas.Trzymaj sie dzielnie. Cos bylo na rzeczy, moze nastepnym razem sie uda. Po cb ponoc latwiej zajsc
dżoasia
Juz doczytalam, przykro mi:* a wy korzystacie w tym przypadku z dawcy nasienia? Nie.myslalas o iui z nasieniem dawcy? Duzzo taniej by wyszlo...?juz nie mam mroziakow niestety i na ten moment szansy na podejście to stymulacji tez nie ma...wiec lipa na dłuższy czas.
O inseminacje chodzi? mąż ma 4%przezywalnosci plemników więc cos tam sie wynajdzie i dawca był nie potrzebny. Ja mam niedrożne jajowody i zrostow od cholery z tego jeden jajnik po 2laparoskopii całkowicie urwany. Wiec w naszym przypadku inseminacja to strata kasy i czasu....Juz doczytalam, przykro mi:* a wy korzystacie w tym przypadku z dawcy nasienia? Nie.myslalas o iui z nasieniem dawcy? Duzzo taniej by wyszlo...?
meg86
Kurcze, któraś Dziewczyna z forum miała podoba sytuację. Może warto z KD próbować?Dziewczyny, a u mnie jest masakra, płacz i zgrzytanie zębów. Pobrano mi 15 jajeczek, bardzo się cieszyłam bo poprzednim razem było tylko 5 i tylko 3 były ok (protokół krótki). Niestety tym razem okazało się, że są fatalnej jakości, embriolog jeszcze czekoś takiego nie widział, żeby z 15 nie było co wybierać. Ale wybrał najlepsze z tych najgorszych do zapłodnienia. Nic się nie podzieliło. Beznadzieja. Jaka jest przyczna nie wiadomo, może długi protokół i leki źle na mnie działają. Może na taki cykl trafiliśmy. A może moje jajniki produkują takie beznadziejne jajca...
meg86
Świetnie. GratulujęDobra jestem juz po wizycie co prawda widzialam tylko dwa pecherzyki ciazowe jeden wiekszy z cialkiem zoltym,a drugi troszke mniejszy,ale dr mowi,ze jeszcze zobaczymy,bo moze cos z niego byc a wizyta serduszkowa 8grudnia czuje sie juz cudownie po wizycie Wam zycze tez takich cudownych wiadomosci..
reklama
meg86
Spodnie ciążowe kupiłam 20% taniej w H&m i buty w ccc. cały dzień chodziłam po sklepach z mamą. Mama kurtkę upolowala też 20% taniej i kilka rzeczy dla małej też kupiliśmy. Mam nadzieję że we wtorek na wizycie nie okaże się że nie jest DziewczynkaTzn co sie u was oplaca? Polowalam na torebke Ale caly czas 400€wiec wyszlam
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: