reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A jakie warunki musialas spelnic zeby zalapac sie na refundacje? W jakiej klinice robilas IVF? Polecasz ta klinike? Mnie bylo stac tylko na 1 ICSI w Irlandii, ale nie wyszlo.teraz mysle o IVF/ICSI w Polsce.
Ja mam endometrioze od2008 mój mąż od 2004 porusza sie na wózku to nas kwalifikowalo. Niepłodność całkowita nie do wyleczenia. Ivf robiliśmy w Vitrolife w Szczecinie i polecam z ręką na sercu. Mimo tego że teraz mi sie nie udało.

reklama
Załamie się za chwilę... to masz ostatni zarodek :( on musi być z nami.
Marg ktoru u ciebie dpt? Moze jest szansa, ze sie podzielil na 2 a potem jeden obumarl i stad to spowolnienie przyrostu? Ja po sobie wiem, ze naprawde rozne cuda moga sie wydarzyc, dopoki nie spada nic nie jest przesadzone, a i u mnie najpierw spadla o polowe a potem znow rosla. Nie skonczylo sie dobrze ale musisz wierzyc i cierpliwie czekac. Tule! :*

Juz doczytalam, przykro mi:* a wy korzystacie w tym przypadku z dawcy nasienia? Nie.myslalas o iui z nasieniem dawcy? Duzzo taniej by wyszlo...?
O inseminacje chodzi? mąż ma 4%przezywalnosci plemników więc cos tam sie wynajdzie ;) i dawca był nie potrzebny. Ja mam niedrożne jajowody i zrostow od cholery z tego jeden jajnik po 2laparoskopii całkowicie urwany. Wiec w naszym przypadku inseminacja to strata kasy i czasu....

Dziewczyny, a u mnie jest masakra, płacz i zgrzytanie zębów. Pobrano mi 15 jajeczek, bardzo się cieszyłam bo poprzednim razem było tylko 5 i tylko 3 były ok (protokół krótki). Niestety tym razem okazało się, że są fatalnej jakości, embriolog jeszcze czekoś takiego nie widział, żeby z 15 nie było co wybierać. Ale wybrał najlepsze z tych najgorszych do zapłodnienia. Nic się nie podzieliło. Beznadzieja. Jaka jest przyczna nie wiadomo, może długi protokół i leki źle na mnie działają. Może na taki cykl trafiliśmy. A może moje jajniki produkują takie beznadziejne jajca...
Kurcze, któraś Dziewczyna z forum miała podoba sytuację. Może warto z KD próbować?

Dobra jestem juz po wizycie co prawda widzialam tylko dwa pecherzyki ciazowe jeden wiekszy z cialkiem zoltym,a drugi troszke mniejszy,ale dr mowi,ze jeszcze zobaczymy,bo moze cos z niego byc:tak: a wizyta serduszkowa 8grudnia czuje sie juz cudownie po wizycie:biggrin2: Wam zycze tez takich cudownych wiadomosci..
Świetnie. Gratuluję :)

reklama
Tzn co sie u was oplaca;)? Polowalam na torebke Ale caly czas 400€wiec wyszlam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Spodnie ciążowe kupiłam 20% taniej w H&m i buty w ccc. cały dzień chodziłam po sklepach z mamą. Mama kurtkę upolowala też 20% taniej i kilka rzeczy dla małej też kupiliśmy. Mam nadzieję że we wtorek na wizycie nie okaże się że nie jest Dziewczynka :)

Do góry