reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny - wlasnie wrocilam, obdzwonilam juz rodzinke - nie uwierzycie.... TROJACZKI!!!!!! Bicia serduszek jest.... Jeden maluch 9,2mm, a dwa jednojajowe - 7,5 I 6,9
lekarz w szoku! Wizyta za 2 tygodnie, ale powiedzial, ze musimy zdecydowac co dalej - prawdopodobnie jeden z tych dwoch (mniejszy) zasugeruja do usuniecia, bo bardzo duze ryzyko.
Jestem tak szczesliwa, ale podlamana, nie wiem.... Moze byc nawet jeden ale duzy I zdrowy... Ale dzis mam TROJACZKI piekne I jestem dalej w szoku....
Potrojnie ci gratuluje dla twojch maluszkow super wiesci.:-):-):-):-):-)

reklama
Onlyone to super wiadomość, trojaczki, ale super, wszystko samo się ułozy, zobaczysz, niczym sie teraz nie martw

Dziewczyny płakac mi sie chcę. @ dalej nie ma, to mój 29 dc, ale moja małpa zawsze do 27dc się pojawiała. Wystraszyłam się to wiadomością Elali o cyscie, juz panikuję. Dziś zadzwonie do kliniki :-(

madmax 78 - miałam transfer akurat w urlop wypoczynkowy, ale już w poniedziałek smigam do pracy :-) jak Ty się czujesz?, mnie wieczorami pobolewa lewy jajnik i dół brzucha tak jak na @, boję się strasznie

onlyone- gratuluje, to potrójne szczęście, znajomi mojego męża też mają 3-jaczki z in vitro a po niespełna 2 latach urodziła im się jeszcze córeczka z naturalnej ciąży, a niby nie mieli szans na naturalną ciąże :-)

kate...to juz niedlugo twoj dzien!! nie puszczam a zaciskam caly czas &&&&.bedzie dobrze! :tak:

Nikola..ty to sie nie stresu prosze cie to wtedy i @ przylezie...bo tym wyczekiwaniem i denerwowaniem pewnie sama sobie cos wstrzymujesz...jak cie uspokoi to zadzwon do kliniki i dowiedz sie...mnie dali 14 dni na @ i pojawila sie...ile ty dostalas czasu od swojej kliniki, moze nie ma sensu narazie sie porywac...:tak:

Onlyone...no padlam na ryjek normalnie!!! ale czaaaad! powiedz mi w ktorej ty dobie mialas zarodki podawane, bo mnie dr powiedziala,ze istnieje taka mozliwosc przy blastocytach, stad namawia mnie na wziecie jednego maluszka, bo wlasnie jak sie podzieli to bedzie problem...
no nie moge, jakie jaja:tak: brawo mamuska!

memories...nic sie nie martw narazie, jak dostalas gonal to tym podchodujesz sobie ladnie...w sobote bedzie ich wiecej i dojrzale...spokojnie, maja jeszcze czas...a jaka dawka gonalu? 150j?

miliaa - ja biore gonal f 225 j - to duza dawka dlatego myslalam ze wiecej naprodukuje, ale ciesze sie mam 9, oby sie zapłodniły tylko te komóreczki

Zosia_K - witaj w ten piękny słoneczny poranek:-) no to już jesteśmy 2 ze spóźnieniem @ ja już na nią czekam tydzień i 2 dni :angry: ale ja po wyciszaniu miałam w terminie i po punkcji a teraz jest ta 2 @ która powinna być a jej nie ma a w klinice nic nie mówili że może się opóźniź :-(

Zosia...ja cie prosze o spokuj i pozytywne myslenie! przejmuje na czas nieobecnosci last time funkcje pocieszacza...bedzie dobrze, po prostu tak niekiedy bywa, ze trzeba chwilke na ten @ poczekac...jak kiedys nie chcialysmy przy naturalnych staraniach to przylazila ta małpa a teraz jak chcemy to plata figle...ja bede wyczekiwac od 4 lipca na nia, tez mocno wierze, ze przyjdzie w ciagu kilku dni...jakby jednak dzwonila do kliniki to daj znac co ci powiedzieli!

memories...kochana...eee to po takiej dawce podrosna spokojnie...ja mialam powiedziane, ze jest ok 10 pecherzykow dojrzalych, a pozniej wyjeli ze mnie 21 komorek...4 byly niedojrzale wiec polezakowaly w inkubatorze i 3 z nich doszly...pewnie twoja klinika tez praktykuje takie cos...takze bedzie dobrze!

DzieńDoberek:-)

Onlyone
co za wspaniałe szczęście, moje potrójne gratulacje kochana!!!Mam nadzieję,że wszystkie trzy będą silne i przetrwają a ty się nie martw,że jesteś drobna, ciało kobiety w ciąży umie się przystosować do różnych sytuacji:tak: Słuchaj ja miałam też tylko 5 kumulusów i 2 jedyne zarodki, w których nacięli otoczki-tak mi od początku doradzali lekarze mówili,że to zwiększa szanse na zagnieżdżenie. Dopiero potem jak poczytałam,że te nacięte mają skłonność do dzielenia się jeszcze to bałam się okropnie,bo moja babcia miała bliźniaczki. Jak zobaczyłam betę w 11 dpt 809 i lekarz mi powiedział to zapraszam na USG będziemy liczyć zarodki to trzęsłam się,że to trzy alb ocztery będą;-) ktoś mi zasugerował,że ten mój krwiak to jeden z bliźniaków jednojajowych, kóry się po prostu nie zmieścił i przeistoczył w ciałko krwotoczne,ale nie chcę tak o tym myśleć...to pewnie zwykły krwiak...Będzie dobrze i możesz teraz tej babie,co mówiła,że masz urojoną ciążę zagrać na nosie,bo już niedługo może będziesz spacerowała z trojaczkami!!!:)
Lazaya kibicuję Ci dzisiaj i myślami jestem z Tobą, życzę udanego pick upu i pięknych komórek.
Kate nie denerwuj się, twoje objawy są jak najbardziej ciążowe, zwłaszcza ten ból jak na @. Jeszcze tylko weekend i wszystko będzie jasne.
Zosia_k jeśli się denerwujesz to zadzwoń do kliniki i podpytaj,ile jeszcze możesz czekać na @. Być może wezmą Cię na USG i zobaczysz czy wszystko jest dobrze.
Nikola691 moja koleżanka, która jest po dwóch ICSI mówiła,że po pierwszej procedurze czekała na @ prawie 2 miesiące, niestety czasami tak bywa,bo bierzemy silne leki i nie wiadomo jak zareaguje organizm. Dostawała duphaston na wywołanie a już po drugiej procedurze dostała @ normalnie,więc najlepiej skonsultować się z lekarzem.
Aniołeczek powodzenia dzisiaj, jestem pewna,że dobrze Ci pójdzie!:tak:

Dzień dobry dziewczynki, co porabiacie?

Lazaya-trzymam kciuki, mysle o Tobie co i jak, daj znać
Aniołeczek- czyżby dziś obronKA?POwodzonKA
Memoris02-do soboty daleko, na pewno wszystko będzie dobrze
Madzialenak-ja też ide w poniedziałek do pracy, na razie się obijam. Mnie również pobolewa w dole brzucha i plecki tak jak zawsze na@. Ale na razie się nie przejmuje bo dużo dziewczyn też tak miało i to właśnie świadczyło o ciąży. Trzymam się tego chociaż i tak z niepokojem chodze do WC, oprócz tego z rana pobolewa mnie głowa i mam metaliczny posmak w ustach-ochyda, no i oczywiście mam mega wilczy apetyt, nie wiem czy sama se to tak tłumacze bo mam czas i cały czas coś jem z nudów:zawstydzona/y:. Musi być dobrze i tego się trzymajmy.:tak::tak::tak:
Gieniek-jak się czujesz?

reklama
madmax78 tak trzymaj! musi być dobrze i będzie dobrze myśl pozytywnie, pobolewanie brzucha to może być dobry objaw świadczący,że ktoś tam chce się rozgościć na dłużej:tak: Dziękuję,że pytasz o moje samopoczucie-miło mi bardzo. Ostatnie kilka dni czułam się dobrze, już brzuszek przestał pobolewać a dzsiaj od rana lekkie skurcze, więc nospa i leżę. Nie wiem od czego to zależy,ale jednego dnia wydaje się,że jest idealnie a drugiego stresuję się,bo mnie tam boli jak na @.

Do góry