reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@gooossia17 Czy dobrze Ciebie zrozumiałam, że wysoki estradiol uniemożliwia miesiączke i co za tym idzie ułatwia ciążę? (tak mam to rozumieć?) pytam bo jestem 7dpt a 2.11 miałam robiony estradiol i był na poziomie estradiol jednostka SI - 2682 i estradiol (jedn stand) - 1714,99 natomiast progesteron z dn 13.11 mam 172,400 nmo/l i prog (jedn stand) 54.13 ng/ml. czy takie wyniki są dobre by zajść w ciążę?
Inaczej, mi lekarz powiedział, (po pozytywnej becie), ze krwawienie nie wystąpi bo estradiol mam bardzo wysoki i to uniemożliwia miesiączkę. Inaczej nie złuszczy się endometrium. Ale czy to ułatwi zajedzie w ciąże? Chyba nie, bo nie wiem czy to ma wpływ na zagnieżdżenie się zarodka....

reklama
Inaczej, mi lekarz powiedział, (po pozytywnej becie), ze krwawienie nie wystąpi bo estradiol mam bardzo wysoki i to uniemożliwia miesiączkę. Inaczej nie złuszczy się endometrium. Ale czy to ułatwi zajedzie w ciąże? Chyba nie, bo nie wiem czy to ma wpływ na zagnieżdżenie się zarodka....
Rozumiem mój lekarz jest dość skąpy w słowach i tłumaczeniach czegokolwiek i stad pytanie, No nic jeszcze kilka dni do bety muszę czekać a kuz myślałam ze taki estradiol to dobry znak

Rozumiem mój lekarz jest dość skąpy w słowach i tłumaczeniach czegokolwiek i stad pytanie, No nic jeszcze kilka dni do bety muszę czekać a kuz myślałam ze taki estradiol to dobry znak
na pewno dobry znak, że maleństwo ma dobre warunki :) estradiol jest też potrzebny do utrzymania ciąży, tak jak progesteron :*

Z jednej strony na pewno za szybko @ nie dostaniesz. Chyba, ze nie przyjmujesz. Bo ja się pytałam oczywiście ze stresu czy na pewno miesiączki nie dostanę, jak odstawi mi estradiol. Wtedy właśnie mi to wytłumaczył.

na pewno dobry znak, że maleństwo ma dobre warunki :) estradiol jest też potrzebny do utrzymania ciąży, tak jak progesteron :*
Mam zatem nadzieje ze beta bedzie wysoka ja zupełnie estradiolu nie przyjmuje, wynik mam z 2.11 wiec mam nadzieje ze poziom sie utrzymuje. Progesteron natomiast wynik mam z 13.11 i normy wysoki

Z jednej strony na pewno za szybko @ nie dostaniesz. Chyba, ze nie przyjmujesz. Bo ja się pytałam oczywiście ze stresu czy na pewno miesiączki nie dostanę, jak odstawi mi estradiol. Wtedy właśnie mi to wytłumaczył.
Właśnie ja estradiolu nie przyjmuje tylko prolutex luteinę i witaminy... czy taki poziom z 2.11 sie długo urzyma?

reklama
a czy Ty byłaś u niego może interpretować wyniki czy jeszcze nie? Czekasz na betę czy wcześniej będziesz szła?? Czy w ogóle nie idziesz już? :)

Wizytę mam na 1 grudnia więc wtedy będę wiedziała wszystko (czy beta będzie pozytywna czy negatywna to i tak pojadę). Czekam jeszcze na wyniki dwóch badań i na 1 grudnia powinny już być.

Do góry